• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

14.11.2020

20:09

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Ko je novinar

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Ko je novinar

Podeli vest

Oni su pametni, mi smo glupi. Oni govore istinu, mi smo lažovi. Oni su obrazovani - sve suv Oksford i Kembridž, mi smo i osnovnu školu jedva, preko partijske veze završili. Oni su lepi, plavi, visoki i imaju sve zube, mi smo krezavi, zakržljali, nadasve ružni i zli kepeci. Jednom rečju - oni su viša, mi smo niža rasa. I tačka. Nema tu nikakve rasprave, ne važe nikakvi argumenti, nema veze što sve činjenice govore upravo suprotno. Računa se, samo i jedino, ono što oni kažu, njihove se tvrdnje uzimaju kao aksiomi čiju je istinitost nepotrebno dokazivati.

Drugosrbijanski žuti ološ, samozvana društveno-politička elita, pokušava i, nažalost, u velikom broju medija uspeva da svoj fašistoidni, rasistički koncept društva i države nametne kao dominantan i opredeljujući. Oni javni prostor pretvaraju u "dijalog gluvih" u kome drugačije mišljenje ne samo da je zabranjeno već se ima uzeti kao posve dovoljan razlog za spaljivanje na medijskim lomačama.

Sasvim konkretno - ko je, kada, gde i kako onom jedva svršenom srednjoškolcu Slobodanu Georgievu dao licencu da određuje ko danas u Srbiji jeste, a ko nije novinar i šta jeste, a šta nije novinarstvo?! Čime se on to, kojim profesionalnim dostignućem,

Ko je, kada, gde i kako onom jedva svršenom srednjoškolcu Slobodanu Georgievu dao licencu da određuje ko danas u Srbiji jeste, a ko nije novinar i šta jeste, a šta nije novinarstvo?!

 

kvalifikovao za vrhovnog moralno-političkog sudiju srpskog žurnalizma?! Odakle, bre, njemu - karijernom glupsonu koji je pozivao da se svi članovi SNS u Srbiji strpaju u koncentracione logore (!?!) - pravo da javno predlaže linč novinara koji, strašnog li greha, ne rade kao on i usuđuju se da kritikuju njegove gazde Šolaka i Đilasa!?!

I kako smo, gospodo draga, stigli dotle da se nacionalni problem pravi od izjave jednog pevača o nekoj tamo Žaklini dok se ćutke prelazi preko prebijanja novinarki Pinka i tviteraškog linča koleginica sa RTS?!

Ali, sve te njihove strašne laži, sve te zvečeće proklamacije o vajnom profesionalizmu padaju u vodu pred prostom činjenicom da oni, veliki profesionalci, sve suvi geniji, ne mogu da naprave ništa gledanije od N1 i ništa čitanije od "Danasa". A valja znati da "glupavi primitivci" sa Pinka, oni koji, jelte, nisu ni novinari, prave televiziju koja je 15-20 puta gledanija od N1, dok "doktori novinarskih nauka" iz "Danasa" sa sve četničkom devojčicom Dražom Petrovićem na mestu glodura ni za mesec dana ne mogu da prodaju novina koliko mi glupanderi iz Informera prodamo za jedan jedini dan!
I još nešto, ako su već toliko pametniji, bolji, obrazovaniji, ako su već tako nadmoćno u pravu, pa zašto onda izbegavaju svaki direktan razgovor sa bilo kim ko misli i govori drugačije?!

Pozivam, eto, već mesecima, godinama unazad sve njih - i Slobu Georgieva i Dražu Petrovića i Jugoslava Ćosića i Milana Ćulibrka i sve ostale "prvosveštenike" drugosrbijanskog novinarstva na TV duel. Imam smo jedan uslov - da se razgovor, debata emituje uživo. Sve ostalo njima na volju, neka biraju i televiziju i vreme i voditelja. Ali oni neće, ne smeju. Beže kao đavo od krsta.

Zašto? Pa neće biti zato što su u pravu, neće biti zato što su istina i argumenti na njihovoj strani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teodor

pre 3 godine

Sloba? Pa je l on za tebe Sloba? Odakle ti taj familijarni ton ako već pišeš to što pišeš? A u pravu si za to što pišeš, ali zašto je onda on Sloba? Deder, budi dosledniji.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Bravo za tekst! Zadovoljstvo mi je napisati da je Dragan J. Vučićević, i stilom pisanja, postao odličan kolumnista.

Zoran Ra

pre 3 godine

Bravo gospodine Vučićeviću! Tačno tako. Istina, drugosrbijance baš i ne pogađa Vaš stav, ali mi je žao izvesnog broja zaluđenih običnih ljudi. Na sreću, izbori su do sada pokazali da smo zdrava nacija, mislim na rezonovanje. Vaš INFORMER se svuda odlično prodaje, znak da Vas većina poštuje. Pozdrav

Goran

pre 3 godine

Tako je, pisi jos malo tvoje bajke tvohim krezavim fanovima, neces dugo vise. Uzivaj jos malo, narodu se otvaraju oci. Svakim danom sve vise i vise. Znas ti to i sam. Ceka te duga robija za izdaju, sirenja mrznje i izazivanje gradjanskog rata.

Gruban

pre 3 godine

Svako ko govori istinu (ISTINA BOLI) je partijski neprijatelj i čitavo Aleksandrovo Novinarsko Udruženje Stradije (ANUS) kreće da laje i kevće - avav! Seljo uzeo novce, i sad mora za njih da laje - AVAV, AVAV, AVAV ! Idi gerga, lajkuj slike tvog predsednika partije na Instagramu...

Informer stalno laže

pre 3 godine

Braaavo Hobite.. Uvod od prvih 5 rečebica su jedina isrina koju si javno objavio. Krenulo je, a?

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DONALD TRAMP, VAŽNA LEKCIJA
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DONALD TRAMP, VAŽNA LEKCIJA

Demokratija podrazumeva, ili bi bar morala da podrazumeva, da svaki glas svakog građanina vredi isto i da državom vlada onaj ko, u skladu sa zakonima, propisima i pravilima, dobije većinu glasova. Ali demokratije više nema. Davi se ona i ubija odavno, sistemski obesmišljava i liberalnim lažima obezvređuje, a evo upravo je ove nedelje ritualno likvidirana, u direktnom TV prenosu klana i doklana na izborima u SAD

08.11.2020

19:48

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija