• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

15.08.2021

19:03

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Majmunisanje

Printscreen/TV happy

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Majmunisanje

Podeli vest

Šta Dragan Đilas radi, šta mu je tačno ideja kada napujda svoje medije da objave tvrdnju da su svi Srbi koji glasaju za Vučića i SNS - dakle ubedljiva većina njih - majmuni? Šta drugo, osim što dokazuje da je on sam majmun?! Uz dužno poštovanje čovekolikim primatima, političar koji napada i najstrašnije vređa svoj narod - narod koji bi svojim glasovima trebalo da ga dovede na vlast - taj i takav političar i nije ništa drugo nego majmun, majmunčina!

No, neće biti da je sve baš tako jednostavno i jednoznačno. Iza tog i takvog Đilasovog 'majmunisanja' stoji mnogo opasniji zločinački plan. Plan koji treba da finalizuje, da zacementira sada već višedecenijski projekat drugosrbijanskog rasizma, projekat koji kaže da aktuelnu vlast podržavaju samo pripadnici niže rase - oni glupi, neobrazovani, krezubi i siromašni, jednom rečju nedostojni, ljudi kojima bi najbolje bilo oduzeti pravo glasa i onemogućiti ih da učestvuju u odlučivanju o kolektivnoj sudbini nacije.

U toj i takvoj koncepciji, nema mesta ni za kakav smisleni razgovor - svaki argument, svaki dokaz se unapred odbacuje i poništava mrziteljskim parolama, primitivnim uvredama i svakoga dana sve otvorenijim pretnjama. Sva se 'politika' te nazoviopozicije svodi samo na nasilje, na najcrnji revanšizam upakovan u onu svima već dobro znanu rečenicu: A šta ćete vi kad mi dođemo na vlast, gde ćete vi kada Vučić izgubi izbore?!

Osim što taj, nazovimo ga 'majmunski plan', treba da obesmisli i u drugi medijski plan gurne sve dobre vesti i realne, sasvim opipljive i lako proverljive rezultate ove vlasti i ove državne politike - od autoputeva, preko bolnica, škola i muzeja do nikad viših investicija i rekordnih plata i penzija i u uslovima najstrašnije svetske pandemije - on, taj zločinački plan i program, treba da dovede i do dehumanizacije Srba, svih onih koji se usuđuju da budu za Vučića i njegovu politiku.

Da li me pratite? Kada i ako ubedite kritičnu masu ekstremista, a tu govorimo ne o stotinama hiljada i milionima, nego o desetinama hiljada, da su im za sve krivi ti pripadnici 'niže, Vučićeve rase', onda u obračunu sa njima postaju dozvoljena sva sredstva. Onda oni ne samo da više neće imati pravo na glas, nego će i pravo na život imati samo onda i samo onako kako to odluče oni iz 'više, Đilasove i Jeremićeve rase'.

Ekstremistička srpska 'opozicija', suočena sa saznanjem da na izborima neće osvojiti vlast u naredne bar dve decenije, sve otvorenije, očigledno je to, igra na kartu radikalizovanja svojih pristalica i 'revolucionarne pravde', u čijem sprovođenju je dozvoljeno primeniti bukvalno sva sredstva.

Biće, međutim, da zaboravljaju prostu činjenicu da baš svaka batina ima dva kraja.

I zato, u pamet se ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Пети дан - КОМЕНТАРА 0 .... Писачи похвала нису плаћени ни за прошли рад?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija