• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

22.08.2021

19:20

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŽVAKAĆE GUME

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŽVAKAĆE GUME

Podeli vest

Pokojni Miroslav Lazanski jednom prilikom mi je objasnio: Vidiš, Vučko, Amerikanci sve svoje saradnike po svetu tretiraju kao žvakaću gumu. Žvaću dok je slatka, a onda ispljunu i bace u smeće

 

To danas odlično razumeju mnogi u Avganistanu. To će uskoro razumeti i svi oni koji odrađujući ropsku porciju vašingtonskih čvaraka pokušavaju da od Srbije naprave Avganistan. Onoga trenutka kada Amerikanci shvate da više nisu 'slatki', da iz njih nema šta još da se iscedi, završiće na deponiji, u đubretu, tamo gde je već odbačena gomila 'žvakaćih guma' iskorišćenih u jalovim pokušajima da se Srbija vrati u status dosističkog provizorijuma đilasovskog tipa.

Elem, hejtere i ostale mrzitelje na stranu - svakome njegov posao - nego zapitajte se svi vi i iskreno sami sebi odgovorite: Šta je to danas u Srbiji lošije nego 2012? U kojoj je to sferi društvenog, državnog života danas gore nego što je bilo? U čemu smo mi to ove 2021. manje uspešni nego što smo bili pre devet godina? Ima li takvog nečega? Ili će, ipak, biti da je Srbija danas ekonomsko-politički neuporedivo naprednija i uspešnija država? Država koja je svakoga dana u svakom pogledu sve više država u pravom smislu te reči. Država koja ume, može i sme da vodi zaista nezavisnu politiku. Država koja je danas mnogo bolje mesto za život sve naše dece i svih naših unuka...

I baš kao što u Lazinoj pričici o 'amerikanskoj žvakaćoj gumi' mogu da se prepoznaju domaći, unutrašnji izvršioci najprljavijih medijsko-političkih radova, tako bi nad tom pričom morali dobro da se zamisle i svi oni izokola, iz regiona, oni koje zapadne gazde pripuštaju s lanca da reže, laju i ujedaju Srbe i Srbiju. Pre ili kasnije i oni će svi biti ispljunuti i zaboravljeni.

Nisam, naravno, lud da poverujem u bajku prema kojoj će u skoroj budućnosti Amerikanci da se tek onako povuku sa Kosova i iz Bosne, nisam lud da uopšte pokušam da poredim Avganistan i Srbiju ili, ne daj Bože, Srbe i talibane, sve što hoću da kažem jeste da žvakaće gume na kraju završe na otpadu, u đubretu, to im je sudbina koju, šta god radili, ne mogu da izbegnu.

U međuvremenu, mogu te žvake da posluže i da se napravi pokoji veliki, šareni balon, poput onih koje ovih dana gledamo na hitlerovsko-staljinistički cenzurisanom Tviteru, ali na kraju svi će ti baloni pući. Da prevedem na srpski: mogu lažovi da lažu, mogu hejteri da mrze, ali konkretne rezultate rada, rezultate ozbiljne i odgovorne politike nikako, nijednom gumicom, nikakvom žvakom, ne mogu da izbrišu ili sakriju.

Rad na kraju uvek pobedi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gračanica

pre 2 godine

А где ти је мајица са Путиновим ликом? Забрањено ,а ? Ускоро ће вам вођа наредити да се сликате са пешкирима обмотаним око главе , у складу са најновијим трендом прихватања избеглица из Авганистана ...

Bole

pre 2 godine

To napuštanje vazala podjednako važi za sve velike sile, ne samo Amere. Rujke su isto tako napustile tadašnjeg predsednika Avganistana Nadžibulaha 1992 g. On se sklonio od mudžahedina u zgradu UN u Kabulu, gde su ga našli Talibani 1996 g. kad su zauzeli glavni grad. Mučili su ga, ubili i obesili pred predsedničku palatu. To se kod naših Rusofila često zaboravlja, valjda jer ne vole američke žvake.

Rade R

pre 2 godine

Mislim da je preceznije poređenje sa kondomom! Ipak se žvaka stavlja u usta! Nisu oni, mislim na izdajnike, baš toliko slatki! To je Laza samo hteo da bude fin i kulturan!

darežare70

pre 2 godine

E moj Dragane J.Vucicevicu.Zasto ne kazes da su Rusi pravili deset godina haos u Avganistanu izgubili 20000 vojnika i onda pobegli.Talibani su direktni ruski proizvod.

Dok si ovo smislio na mome si

pre 2 godine

Ribam kadu! Poserem ti se u bradu! A u vezi etiketa na tviteru, toooooo, tooooooo, tooooooo! Jebi lajna! Jebi! Jebi! Jebi!

novinar u pokusaju

pre 2 godine

У историји новинарства Србије а можда ни светској новинарској историји већег полтрона, улизице, превртљивца, љигавца није било до гл. уредника и власника Информера (намерно не желим да му поменем име).

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Majmunisanje
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Majmunisanje

Šta Dragan Đilas radi, šta mu je tačno ideja kada napujda svoje medije da objave tvrdnju da su svi Srbi koji glasaju za Vučića i SNS - dakle ubedljiva većina njih - majmuni? Šta drugo, osim što dokazuje da je on sam majmun?! Uz dužno poštovanje čovekolikim primatima, političar koji napada i najstrašnije vređa svoj narod - narod koji bi svojim glasovima trebalo da ga dovede na vlast - taj i takav političar i nije ništa drugo nego majmun, majmunčina!

15.08.2021

19:03

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija