• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.J. Vučićević

04.09.2021

10:18

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BOŽE PRAVDE

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BOŽE PRAVDE

Podeli vest

Nisam, majke mi, znao da je greh napraviti sinu ispraćaj u Vojsku. O svom trošku, pod šatrom, na livadi svoga druga Stevana, u društvu svojih prijatelja…

Ni u ludilu nisam mogao da pomislim da će od jednog dugo iščekivanog porodičnog veselja neki tamo zli ljudi napraviti maltene nacionalni problem. I to, koliko sam razumeo, ponajviše zato što je među gostima bio i predsednik Aleksandar Vučić.

Što? Je l' to, može biti, zabranjeno imati predsednika za prijatelja? A meni je Aleksandar drug i prijatelj već mnogo godina, još iz vremena kada nije bio ni blizu bilo kakve vlasti. Taj čovek koji je za Srbiju uradio više od svih drugih političara u modernoj istoriji zajedno, predsednik koga će istorija, dobar vam stojim, upamtiti kao nacionalnog lidera u rangu Miloša Velikog, danas bezmalo deset godina posle promena 2012. i dalje ima podršku ogromne većine naroda. I baš zbog toga ga najstrašnije mrze oni, pripadnici žute ološ takozvane medijsko-političke elite, oni koji više ne mogu nekažnjeno da kradu i zloupotrebljavaju državu.

Ne pada mi, da se razumemo, na pamet da se bilo kome pravdam zato što sam najstarijeg sina Vukašina, sve po srpskom redu i običaju, ispratio u Vojsku, ali koliko god da evo već godinama živimo okruženi bolesnim hejterima, oni uvek iznova uspeju da me šokiraju svojom histeričnom mržnjom, mržnjom koju sada, kako vidimo, okreću i protiv svega što je srpsko.

Pa im tako jako smetaju i srpska zastava i srpska himna. Previše su to - kažu žuti mrzitelji, od one Nevene Madžarević sa TV Nova, pa sve do Vesne Pešić, 'Žena u crnom' i onog mandrila Teofila Pančića - isuviše su to nacionalni i nedopustivo hrišćanski, pravoslavni simboli!?! I onda nam, valjda, zato treba zabraniti i zastavu, i himnu, i sve ostalo što podseća na srpstvo i Srbiju!?!

Zaslepljeni bolesnom mržnjom prema Vučiću, duboko frustrirani saznanjem da se ovakvi kakvi su nikada neće vratiti na vlast, ti takozvani opozicionari ne razlikuju više državu i naciju od prljave dnevne politike. I onda je njima, ekstremistima i srpska trobojka postala predmet sad već otvorene mržnje, i onda ne vide, sinji kukavci, ništa problematično ni u tome kada zvanično traže da se u srpskim školama zabrani "Bože pravde", jerbo se u himni, zamislite, pominju i Bog, i Srbija, i srpski rod!?!

Kuku i lele svima njima sa njima samima. Na kraju će, nema im druge, načisto poludeti od te, takve i tolike mržnje. No, nije meni do njih, oni su sami sebi najveća kazna, ja ovo pišem zbog dece, naše dece. Dece koja će, ako Bog da, od nas naslediti ozbiljnu, modernu i bogatu državu, Srbiju kojom će se ponositi i koju će iskreno voleti, Srbiju u kojoj nikome neće pasti na pamet da pljuje i vređa srpsku zastavu, grb, himnu.

I zato - Bože pravde, ti što spase, od propasti dosad nas…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ĆORKA BATO

pre 2 godine

Ko o čemu, kurva o poštenju! Džudža, ti sve radiš iz interesa. Takva ercovska sorta sve gleda kroz interes. Pusti te pričice za krezave penzionere. Oni su dementni, pa od doživotnog predsednika partije AVAV misle da je Tito. Njima to možeš da serviraš...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija