• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

18.11.2021

18:14

MORAL -  Najnovija kolumna Ivana Radovanovića!

Kolumne

MORAL - Najnovija kolumna Ivana Radovanovića!

Podeli vest

Evo, napuni Marta 20 godina (Srećan rođos, mala), i tek sada vidim kakva je, grozna

Od svoje jedanaeste, pa do danas, uzgaja je SNS, a taj SNS, to jest taj Vučić, uzgojiše, po režiseru Stevanu Filipoviću, “generacije koje vole kurve, kokain i kriminal”.

Što meni ne ostavlja drugu mogućnost nego da takvo dete, pogrešno uzgojeno, odmah zatučem, sve u ime i slobode i pravde.

Pa onda odmah, u decembru, da to uradim i Relji, koji će tada sedamnaest, jer je i on, od svoje osme godine, pogrešno uzgajan.

Aljoša će tek četrnaest, pa ću da ga ostavim još malo. A ove dve matore, Sofiju od dvadeset pet, i deset godina stariju Jovanu, svašta bih i njima, ali  ne mogu, pošto su pravilno odgajane, jedna u Slobino, a druga u vreme DOS-a i Tadića, kada ni kurve, ni koks, ni kriminal nisu bili ni malo važni. Nego samo ljucka prava, red i zakon, devičanstvo, serijska monogamija (moj slučaj), a i svi su samo nanu šmrkali, nije bilo za više od toga.

A sada, pitajte Stevana Filipovića. Sve navučeno, deca naša, na kurve, kokain i kriminal (inače kategorije bez ikakve veze jedne s drugom, pa mora da se naglase, svaka kao nešto posebno loše), čitave generacije uništene, sjebane, samo da bi ovaj ostao na vlasti.

I hajde da tu prestanemo sa zajebancijom. Pošto je stvar ozbiljna. I govori o tome da postoji deo javnosti koji se ubi da dokaže (Filipović je u dva nedeljnika, istog dana, pričao istu priču), kako je ovo najgori od svih mogućih svetova, i kako, zbog toga, taj svet treba srušiti, do temelja.

Nema više u svemu tome nikakve politike, jer se politika bavi rešenjima, predstavlja neke programe, priča o tome šta će da uradi u raznim važnim oblastima, dok u ovome što nam se dnevno nudi, a što je oličeno u rečenici “SNS je odgajio generacije koje vole kurve, kokain i kriminal”, ničeg suvislog više nema.

To je puka negacija, svega, pravljenje pustoši i od zemlje i od naraštaja, svođenje čitave politike na potrebu da se nešto ne samo sruši, nego i da mu se izbriše svaki trag.

I nijedan auto-put, nijedna zgrada, bolnica, nijedan ekonomski korak napred, ne važe, nebitni su, ničemu i ne mogu da služe, jer je sve to stvoreno za “generacije koje vole kurve, kokain i kriminal”.

Vučićevoj politici, koja se oslanja na korisnost, na rezultat, i to onaj od kojeg će mnogi imati neku korist (veće plate, na primer), oni suprotstavljaju neki izmaštani moral, etiku koja ne priznaje bilo kakav rezultat onih koji su, po njima a priori zlo, i čiji moral je moral ljubitelja “kurvi, kokaina i kriminala”.

Na stranu somnabulnost ovakvih postavki, jer, po njima, Vučić vlada na svakom mestu na svetu na kojem ima kurvi, kokaina i kriminala, i skolonosti ka njima, i to vlada vekovima, što je valjda dokazao i onaj pirat sa Kariba koji mu dolazi u goste.

Nikakva logika tu ne postoji, nikakvi podaci tu ne važe (na primer oni po kojima u Italiji, Francuskoj, Americi…ima mnogo više onih koji vole te amoralne stvari), bitno je samo spojiti jednu vlast sa nemoralom, dokazati, na bilo koji način, da njeni rezultati nisu bitni, jer su plod nepostojanja pravih vrednosti i one moralne podloge koja je po volji onih koji osim lažnog morala i nemaju šta drugo da nude.

Otuda tolika cika oko ugroženih kineskih radnika, otud zgražavanje nad milionom koji ide fudbalerima, “a ne deci” (i to radi televizija čiji vlasnici, valjda, svaki put kada su mogli da kupe neku tv ili nekog kablovskog operatera, nisu to uradilu, nego su tu lovu dali za decu. A i sve pare od reklama, i one od priključaka, isključivo dele bolesnima, i starim i mladim), otud i patnja zbog murala, otud pokušaji da se dokaže da je porodica Vučić veći tajkun od Đilasa, otuda tvrdnje da je, ovaj naš, jedini predsednik u Evropi čije su “ruke krvave”.

Prosto, on je, nemoralan. I svi koji su uz njega, ili za njega, isti su takvi. I sve što rade, ne valja, treba da bude poništeno, jer nije u skladu sa moralnim postavkama raznih intelektualnih ideoloških komisija, koje niču kao posle kiše, i nariču nad generacijama koje vole kurve, kokain i kriminal.

Najsmešnije je to što svi ti, koji dokazuju nemoralnost ove vlasti, kao alternativu nude moral Đilasa i Jeremića, valjda verujući da bi s tim moralom lakše izašli na kraj, a valjda bi kanula i neka kinta, sinekura, lova za film.

E pa hvala vam, baš. Pogotovu na pokušaju da svoje ludačke konstrukcije primenite na sve koji ovde žive. Pa smo svi “Mi”, crtali mural, i svi “Mi” smo za ratne zločince, i svi “Mi” smo za izrabljivanje vijetnamskih radnika, i svi “Mi” više dajemo za fudbal nego za bolesnu decu.

Što bi rekao Vidosav “Vojko i Salve” Stevanović: “Ova vlast je zbir svih Naših loših osobina”. Pa valjda i one da nagradu dobiješ od udbe.

Šalu na stranu. Hoću da kažem - bavite si vi svojim poslom, ali mi se i skinite. I skinite se sa moje dece, niti jure kurve, nit se drogiraju, niti bave kriminalom.

I sa vama, nikada, neću da budem “Mi”. Ni jedno “Mi” mi se ne sviđa, a najmanje vaše. Baš kao i vaš moral. Mural, pardon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija