• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

21.11.2021

19:30

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Idite i pobedite!

printscreen

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Idite i pobedite!

Podeli vest

Ispostavilo se da je fudbal ponajbolja merka srpske realpolitike

 

S jedne strane, predsednik Aleksandar Vučić, koji je reprezentativce u Lisabon ispratio rečima: "Idite i pobedite!" da bi onda odmah nakon istorijskog trijumfa "orlovima" isplatio obećanu milionsku premiju iz državnog budžeta, onog budžeta koji je danas prvi put u modernoj istoriji dupke pun upravo zahvaljujući njegovoj reformskoj državnoj i ekonomskoj politici. A s druge, one nazoviopozicione, kvazielitne strane, samo i jedino pakosni čovečuljci koji ne znaju i ne umeju ništa drugo nego da mrze i lažu.

I to vam je to. Slika i prilika. Početak i kraj, suština priče o srpskoj vlasti i onima koji bi da tu vlast na silu, bez izbora, otmu. S jedne strane, konkretni rezultati konkretne državne politike, s druge strane, ništa osim pakosti, zlobe i besmislene mržnje.

Elem, to kako se đilasovska samozvana elita otvoreno radovala prvom golu Portugalaca, to što su oni neskriveno navijali protiv Srbije i priželjkivali poraz da bi ga onda koristili za svoju jalovu, mrziteljsku kampanju, pa to definitivno razobličuje nakaznu hejtersku antipolitiku koja se sva svela na dosističku parolu od pre 5. oktobra - što je Srbiji i Srbima gore, to je nama bolje!

Hajka na Piksija jer je "dozvolio Vučiću da zloupotrebi nacionalni tim" (!?!), proglašavanje selektora za "Marka Đurića srpskog fudbala" (!?!), odvratno sprdanje sa golmanom Rajkovićem, koji je "zaljubljeno gledao u šefa države" (!?!) i na kraju više od pola sata - od Gomešovog vodećeg do Tadićevog izjednačujućeg gola - otvorenog likovanja nad "još jednim porazom", koji, jelte, dokazuje da je Vučić "najgori baksuz koji upropasti sve čega se dotakne" (!?!), pa šta to sve, moliću lepo, jeste ako nije dokaz apsolutnog besmisla đilasovskog koncepta društva i države?!

Oni, sada je to i ćoravom očigledno, nemaju drugu ideju od ideje propasti. Sve treba uništiti i srušiti, Srbiju treba gurnuti u što dublje blato, jer samo u tom blatu, samo u najgorem i najcrnjem mulju, samozvani elitisti možda mogu imati neku šansu. Katabaza!

Ali, evo, Bogu hvala, ništa od tog njihovog bolesnog plana. Srbija je pobedila u Lisabonu baš kao što Srbija svakoga dana pobeđuje ovde u Srbiji. Svaka nova fabrika, svaki novi kilometar autoputa, svaka nova bolnica, škola, svaki dinar povećanja plate i penzije, sve su to životno važne pobede, pobede smisla nad besmislom, rada nad neradom, pobede ljubavi nad mržnjom, patriotizma nad autošovinizmom.

I zato, što reče predsednik fudbalerima: "Idite i pobedite!" Svako od vas, svakoga dana, na svakom radnom mestu. Jer samo od nas zavisi. Koliko i kako budemo radili i pobeđivali, tačno tako će nam i biti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija