• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

16.01.2022

19:27

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - PISMO TAJKUNU

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - PISMO TAJKUNU

Podeli vest

Kada ti se dnevna politika svede na pljuvanje Novaka Đokovića i otvoreno navijanje da on, tamo daleko u Australiji, bude uhapšen; kada na manje od 80 dana od izbora nemaš nikakvog kandidata ni za predsednika, ni za gradonačelnika; kada preko raznoraznih ćuta i muta najavljuješ blokade svih državnih granica i železničkih pruga, pa čak pretiš i 'građanskim ratom ako treba' (!?!), šta nam onda, Dragane Đilasu, ti to zapravo poručuješ?

Je l' to, možebiti, tvoj scenario onakav kakav smo uoči Božića gledali u Kazahstanu? Da nisi, gos'n tajkun, rešio da zaigraš na sve ili ništa? Da okrvaviš gaće, da žrtvuješ glave? Tuđe, naravno. I gaće i glave.

Možda ti stvarno imaš taj 'mašinski mozak', kojim se sam javno naokolo hvališ, ali za 'građanski rat' koji ovi tvoji svako malo pominju treba mnogo više od toga. I znaš šta je nevolja? U tom i takvom, ne dao ga Bog, sukobu oni koji su ubedljiva manjina - ma koliko bučna, drska i kurčevita bila - na kraju uvek izgube. Možda i mogu da naprave nešto na dan, dva, pet, kao u nesrećnom Kazahstanu, ali na kraju uvek pobedi većina, na kraju država uvek bude najjača.

I to je sva tvoja i sva vaša nevolja. Ti bi, Đilase, hteo vlast, ali da ti je neko - neka Viola fon Kramon, recimo, ili neki Kristofer Hil, što da ne - dodeli dekretom, da ti fotelja predsednika pripadne po dosističkom rasnom zakonu, onom koji kaže da mi obični Srbi, mi koji nećemo da glasamo za tebe, zapravo i nemamo pravo glasa. Ti bi, majčin sine, hteo da punu državnu kasu preuzmeš, na primer, zato što si se dokazao kao najsposobniji da državne pare 'po zakonu' pretvoriš u stotine miliona na računima privatnih tajkunskih firmi...

Sve je to lepo, divno i krasno. Ali ne biva.

Biva, znamo se Đilase, da ćeš u otimanje vlasti krenuti u nedelju, 3. aprila, uveče. Biće da su tvoji 'stručnjaci' u saradnji sa tvojim 'mašinskim mozgom' već razradili detaljni plan. Na dan izbora pravićete haos, izazivaćete incidente na glasačkim mestima širom Srbije, a onda ćete uveče proglasiti izbornu krađu i pozvati narod na ulicu. Javljaju mi da ste već razradili i plan 'napada' na državne institucije, stranačke centrale i medije koji vam nisu po volji, čujem da su neki na sastanku na Terazijama predlagali i da treba da se spremi 'bar dvesta-trista Molotovljevih koktela'!?!

I? Šta ćemo sad? Pa ništa. Svako svoj posao, Đilase. Pa kom opanci, kom obojci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograd 011

pre 2 godine

Ne zastupam Djilasa , niti znam ime njegove stranke, a ni koga vi zastupate kao kolumnista i vlasnik ovih novina. Vidim da ste se izrazili PROTIV ove osobe za koju neznam ni kolika joj je realna moc. Ipak, kada neko godinama prica da je Djilas lopov, da su ljudi oko njega lopovi, lazovi i prevaranti, a zakonski nista ne preduzme u tom smislu radi interesa gradjana koji su pokradeni, prica postaje neinteresantna, i ofucana. Ko god ima dokaze o necijim kradjama, zloupotrebama,nelegalnim privatizacijama, namerama da nelegalno resava probleme u drzavi, a ne procesuira tu osobu- onda je to mrtvo slovo na papiru. Hajka koja vas ne razlikuje od onih na koje upirete prstom.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija