• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

18.02.2022

13:18

NERVOZA ZBOG VOZA! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Kolumne

NERVOZA ZBOG VOZA! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Podeli vest

Ljuba Stojadinović je, u životu, dokazao bar dve stvari: Najpre, da treba da budeš dosta glup da bi, početkom 90-tih, bio portparol Je- Ne-A. Potom, da treba da budeš još gluplji da bi bio opozicioni kolumnista

Drugčije ne može da se objasni to što je, u očajničkom pokušaju da ne bude samo glup, nego i duhovit ( duhovito glup, glupo duhovit), napisao da novi voz za Novi Sad, može da ide 200 km na sat samo dva kilometra, a da onda mora da koči.

Pa stvarno. Zamislite da ide četristo kilometara na sat. Po Ljubi, ne bi smeo ni da krene za Novi Sad, a mogu samo da zamislim na kakvu muku ga stavljaju vozovi u Japanu. Verovatno svi u moru završe, kada se zalete.

Ili, šta li pomisli kada pilot, u avionu, saopšti kojom brzinom letelica leti. Sasvim sigurno dobije panični napad i viče: Koči, majstore, koči!

No, pustimo mi Ljubu da se muči kao kada je morao ratove da objašnjava, nego da vidimo - čemu tolika nervoza, zbog jednog voza.

Pa verovatno zato što se ne uklapa u ideju o tome kako treba da izgleda kampanja, a koju su stvorile mudre opozicione glave (mora da im je Ljuba pomagao), ubeđene da narodu ovom samo treba dokazati da je Vučić monstrum jedan, i istog trena će oni ponovo na vlast.

Zato se i desilo, da, u isto vreme kada je voz krenuo, neki genije na N1 smisli da je jedna od odlika desetogodišnje vladavine SNS i AV, to što je, za to vreme, gotovo tri stotine žena ubijeno u porodičnom nasilju, iz čega, valjda, svi treba da zaključimo da je svaki ubica član SNS, a da je svaka ubijena žena bila učlanjena u Stranku Slobode i pravde, pa i pre nego što je stranka nastala.

Na stranu to što je taj strašan prosek bio isti i u prethodnoj desetogodišnjici (primera radi, 2008. godine ubijeno je 26 žena, 2009. - 35), na stranu i to što je šef SSP zvanično prijavljen za porodično nasilje, sve ovo se ionako radi zbog voza, onog koji je jurnuo ka izborima.

Dok je Vučić odlučio sa pokaže šta je sve uradio, i koliko toga još može, ovi drugi su uprli da, gde god, i kako god mogu, pokažu koliko nam je, u stvari loše, samo što ne vidimo.

Pa i ne vidimo, pravo da vam kažem. Brz onaj voz, lete slike pred očima, ne stigneš da primetiš da ništa ne valja, a već si u Novom Sadu.

I to jeste problem opozicije. To što voz pokušavaju da zaustave, na najgluplji mogući način.

U pogrešno vreme, i na pogrešnom mestu.

I ne shvataju da njihov voz ide unazad.

I da je samo Ljuba time zadovoljan. Nema šta da brine. I još manje, da misli. To je, ionako, opasno. Skoro kao brzi voz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomić Bane

pre 2 godine

Šta, Djilas je dakle milosrdni andjeo, jer je valjda ostavio u životu suprugu i tasta, on kad ih je tukao...

Nikola

pre 2 godine

U danu dok Vi ovo pišete (petak, 19. februar), kod Nikolinaca, na pruzi Beograd - Pančevo - Vršac putnički voz je iskočio iz šina. Na istoj pruzi istog dana, samo bliže Beogradu, u Ovči, zapalio se BG voz. Zbog nečije nesposobnosti i neznanja već više od tri godine nema saobraćaja na pruzi Novi Sad - Stara Pazova. Zbog nečije nesposobnosti ili neznanja Štadlerov voz za 200 km/h se naručuje tek godinu dana uoči puštanja pruge i plaća papreno. Voz nije automobil da ga kupiš danas pa dobiješ odmah ili za dva-tri meseca. Vozovi se prave namenski i narčuju dve-tri godine unapred. Uostalom, napišite kad ste negde putovali vozom i koliko je to putovanje trajalo, kojom ste se brzinom vozili. A prošlo je 10 godina, za to vreme su mogle da se saniraju mnoge pruge kojima se vozi ispod 50-60 km/h, ali nisu. Na kraju će se sav železnički saobraćaj u Srbiji svesti na prugu Beograd - Novi Sad - Subotica.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija