• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

20.02.2022

19:54

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRBIJA I 'ELITA'

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SRBIJA I 'ELITA'

Podeli vest

Jednoga dana kada nas više ne bude, kada svi mi budemo istorija, ostaće zabeleženo da je jedna od najvećih zasluga politike Aleksandra Vučića to što je Srbiju vratio Srbiji, to što je prekinuo višedecenijsku praksu po kojoj možeš biti elita samo ako si antisrbin, samo ako prezireš ono što je po rođenju i po poreklu tvoje

Elem, da pojasnim, još od kraja dvadesetih godina prošlog veka, od usvajanja karađorđevićevskog jugoslovenstva kao oficijalne državne ideologije, srpska elita se sistemski odnarođavala, odvajala od 'glupog naroda', od nazadnih i primitivnih 'gedža'. Ta kastinska odvojenost samozvane elite od svoga roda, taj drugosrbijanski rasizam o kome ja ovde, na ovom mestu, pišem već punu deceniju, kulminirao je osamdesetih i devedesetih godina, kada je mera elitizma bukvalno postala količina mržnje i prezira prema Srbima i Srbiji.

Ta 'elitna' škola mišljenja kaže da su Srbi krivi uvek i za sve. Za sve ratove, za sve zločine, za sve loše i za svako zlo nema i ne može biti drugog krivca do nas samih. Drugosrbijanski rasizam u svom ekstremnom obliku stiže čak dotle da Srbe optuži i za genocid nad Jermenima u Turskoj!?! (pitajte profesorku Dubravku Stojanović ako ne verujete). Ali ono što je zapravo najpogubnije jeste to što taj i takav društveno-politički koncept kaže i podrazumeva da je Srbija najgora, da ona nije sposobna i vlasna ni za kakav ozbiljniji samostalni poduhvat, pa je onda uzaludno bilo šta pokušavati, nego nam valja tavoriti i preživljavati sve dok se ne pojave neki 'elitni stranci', koji će nas okupirati i naučiti kako se živi.

Ovaj i ovakav drugosrbijanski rasizam bio je zvanična državna politika od 2000, pa sve do 2012. godine. Tada smo u ime 'svetle budućnosti' zabranjivali i odricali se samih sebe. Stideli smo se svojih žrtava, nismo smeli da pomenemo ni Jasenovac, ni 'Oluju', a za Košare skoro da nismo ni znali. Srpske junake i heroje proglašavali smo, po nalogu zapadnih zlikovaca, za ratne zločince, pa smo ih onda lovili kao zveri i isporučivali u hašku klanicu, a i to smo potom predstavljali kao veliki uspeh, najveće moguće nacionalno postignuće!?! Naravno, u toj i takvoj atmosferi nacionalnog i državnog samoponištenja nije bio moguć ni bilo kakav ekonomski napredak, Srbija je bila osuđena na ulogu evropske kolonije, siromašnog paradržavnog provizorijuma koji mora da sluša i radi taman onako kako mu se naredi.

E a onda je, Bogu dragom hvala, došla 2012. godina i onda je došao Aleksandar Vučić. I vratio je Srbiju Srbiji. I zato je danas moguće. Sve ono za što smo do 2012. mislili da je nemoguće. I prosečna plata ubedljivo preko 600 evra, i stotine kilometara novih autoputeva, i brze pruge, kojima vozovi po Srbiji jure više od 200 na sat, i nezaposlenost manja od deset odsto, i vojska ubedljivo najjača u regionu, i nove bolnice, i najmoderniji klinički centri, i konačno potpuno izgrađen Hram Svetog Save, ali pre svega i iznad svega - država koja je ponosna na samu sebe i na svoj narod; država koja se diči svojim herojima i junacima i ne odriče se i ne stidi svojih nevinih žrtava, država dovoljno ekonomski snažna i politički moćna da može da se odupre svim pritiscima i vodi zaista nezavisnu politiku u najboljem interesu svog naroda.

Ta i takva država, da se mi na kraju razumemo, izaći će u nedelju, 3. aprila, pred narod. I mi svi, mi građani, odlučićemo. Gde ćemo, šta ćemo i kako ćemo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

U Srbiji je sad elita kad vrtis klupu iznad glave,kad vododis vracare na drzavnu televiziju

Saradžogla

pre 2 godine

Вучићевићу,бато,да му га о''ладиш!Ники ти није ни прошлу колумну прочитао!

Saradžogla

pre 2 godine

Вучићевићу,бато,да му га о''ладиш!Ники ти није ни прошлу колумну прочитао!

Predragm

pre 2 godine

Srbi prosto receno su Srbijanci i prekodrinski Srbi. Prekodrinski Srbi su bosanski Srbi i Hrvatski Srbi. Prekodrinski Srbi su ubili Ferdinanda i napravili I svetski rat, ubili su u Skupstini Jugoslavije Stjepana Radica, sa Titom su oterali Kralja, pobili dosta Srbijanaca i Drazu Mihajlovica, doneli komunizam Srbijancima, razbili Jugoslaviju ratujuci sa Slovencima, Hrvatima, Bosanskim muslimanima. I eto dodjosmo do Vucica. Prekodrinski Srbi su ubijali koga god stigli i Srbijance samo da bi bili na vlasti. Genocidni Srbi su prekodrinski Srbi.Mi Srbijanci moramo da ih uklonimo inace ce nas unistiti. Genocid im je u krvi sto je i naucno dokazana analizom gena to nisu Srbi vec mesanci Austrougara i Turaka.

doživotna robija za Rošavog i

pre 2 godine

Džudža, šta je tvoj veliki vođa radio devedesetih? Jel' vratio Srbiju? Srećom, otići će jednog dana SNS mafija na đubrište istorije. Možete da radite kako želite i šta želite, ali ne možete dokle želite...

Aleksandar Mihailović

pre 2 godine

Što jes jes, sve banke su sada srpske a u njima je 14 milijardi evra štednje, zašto da ih neko drugi vrti i zarađuje, rudnik zlata je naš, zašto bi bio tuđi sa zalihama u zlatu od 300 milijardi e, naših je 80% izvorišta vode, samo još i onih 20% da vratimo, kao i sve oranice i da nema šanse da budemo robovi. Velika je zasluga da se banje kao vlasništvo Fonda PiO vraćaju vlasnicima, a ne da tamo neka "elita" na njima zarađuje i prirodne resurse ima kao svoje, a i svih 700.000 otišlih u beli svet mogu da pričaju među tuđincima kako je Srbija njihova domovina, da ne cepidlačimo za 15% teritorije sa srcem Srbije, što će da se vrati u narednom mandatu. Dakle, "elitu" zamenjuje elita koja je spremna da to iz dan u dan dokazuje oslobađanjem od predrasuda i tabua pornografisanjem i prostituisanjem pred kamerama, neka narod vidi kako se to radi i da počne da uništava "belu kugu". Čak i učimo decu u OŠ kako da postanu "elita", a najbolji način je da budu janičari jer će tako napredovati na društvenoj lestvici. Osvojićemo i našu istoriju, BG na vodi je samo naš, a Metro će biti za vožnju elite i "elite" i tu će se voditi društveni život. Niko neće moći reći budućim generacijama da su dugovi tuđi, a ma samo naši, odnosno, samo njima u amanet, za ponos.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija