• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

03.03.2022

16:16

TV LOGOR! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića

Kolumne

TV LOGOR! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića

Podeli vest

Emitovanjem besmislene emisije o Nebojši Krstiću (Junaci doba zlog), televizija N1 prestala je da bude televizija, i postala logor, jedan od onih iz GULAG edicije, koji su služili za prevaspitavanje neistomišljenika


Pre svega zato što drugi razlog, osim batinjanja onih koji ne misle kao “mi”, za tu emisiju, ne postoji.


Nebojša Krstić, naime, jeste samo Nebojša Krstić, građanin, privatno lice, i ništa više od toga.

Nije političar, nije u nekoj stranci, nije vlasnik medija, nema udruženje, više nije ni vlasnik agencije.

I jedini, a dovoljan greh, zbog kojeg je pet šest budala selo, ogovaralo ga, i to proglasilo emisijom, jeste to što NK ne misli kao te i razne druge budale, i to otvoreno priča.

I jeste da to radi na Pinku i Hepiju, ali ne u manjoj meri nego što, na primer Bodrožić (jedna od malicioznih tračara iz emisije), isto to radi - saopštava svoje mišljenje - na Novoj, ili na N1.

Takođe, indikativno je da je NK imao, ne tako davno, polemike (svađe) sa pojedinim olajavačima iz emisije (Goran Marković), koji su već o njemu pisali sve i svašta (i on njima), a sada im je data prilika da ga dodatno i sasvim lično opljunu na televiziji.

Nisam znao da televizije tome služe, ali, evo, sada znam. Te računam da se Bodrožić, Marković i ostali neće ljutiti ako bude napravljena emisija o njima, po istom principu. Sedne pet-šest prikaza i pljuje ih.

Opet, uz sve te odvratnosti, u emisiji odzvanja ona kojom su autori i učesnici krenuli da Krstića (plus Šaper), optužuju da je kriv za pad Borisa Tadića, i to zato što je “gušio medije” i smenjivao urednike.

I na stranu to što je zbog prisustva trenirane gliste koja se odaziva na Borko Stefanović, iz tog medijskog dosijea izostavljena Borba (ovaj valjkasti crv je lično učestvovao u njenom gašenju), odvratno je to što su svi, od autora, do poslednjeg učesnika u emisiji, o tom “medijskom mraku” u vremena ona mudro ćutali. Setili se, evo, deset godina kasnije. Mašala.

O moralu i karakteru onih koji pristanu da budu lajavci u ovakvom formatu, pušteni s lanca zarad nečijih interesa, koji misle da su njihove frustracije dovoljan razlog za javnu trač partiju, i divna prilika da za nekoga kažu da je krpelj, žeton, prostitutka (kao ona kobojagi vaspitana deca koja se kikoću na “ružne reč”), više ne treba trošiti slova, svakako su ispali ono na p, a što jeste karakterna osobina, te se zato vraćamo na N1 i njenu ulogu u “prevaspitavanju reakcionara”.

I ozbiljno, dragi urednici i kreatori tv programa, koliko morate da budete bolesni, pa da pomislite da je vaš posao - posao informisanja i izveštavanja - izveštavanje i informisanje javnosti  o tome da NK nije osnovao Idole, o ostalim izmaštanim delovima njegove biografije i da ne pričam, posebno ne o onom delu u kojem se učesnici međusobno zapitkuju o tome kakav je NK lekar. “Koga je izlečio”, pita se jedan od učesnika (Goran Marković), kojeg niko više ne može da izleči.

Čemu to služi i koga zanima?

Od kada je kafansko ogovaranje - novinarstvo?

A pogotovo, odakle vam ideja da prevaspitavate neistomišljenike i to toplim zecom (toplom glistom)?

Zašto ne odete malo u Ukrajinu, pa nam stvarno nešto javite.

Tako bar ne bi ponižavali ni sebe, ni profesiju.

Pošto je emisija o NK, upravo to. Vrhunsko poniženje, jednog lepog zanata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija