• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

13.03.2022

19:41

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SMISAO POLITIKE

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - SMISAO POLITIKE

Podeli vest

Potpuno nova kardiovaskularna klinika 'Dedinje 2', u koju je uloženo čak 50 miliona evra, Klinički centar Srbije u Beogradu konačno izgrađen posle punih 40 godina, vredan 260 miliona evra, Klinički centar u Nišu od čak 55 miliona evra; brza pruga kojom vozovi jure 200 na sat, nikad više najmodernijih autoputeva i brzih saobraćajnica koji premrežavaju Srbiju od severa do juga, od istoka do zapada; najviše investicija, najveći rast BDP u Evropi; prosečna plata u Srbiji od 635 evra; najniža cena goriva, struje i hrane za sve građane u vreme najstrašnije globalne krize posle Drugog svetskog rata; e to su rezultati, samo neki od konkretnih rezultata aktuelne državne politike

I to zapravo jeste politika, njena suština. To jeste smisao države. Da ljudima učini život boljim, lepšim i lakšim, da izgradi, da unapredi, da popravi. I zato ljudi, danas i ovde, u velikoj, ogromnoj većini podržavaju Aleksandra Vučića (ko još ne veruje, uveriće se u nedelju, 3. aprila).

Mi, dakle, koji smo za predsednika i njegovu politiku, mi koji glasamo za njega, ne činimo to zato što smo glupi (kao što je u svom 'istraživanju' utvrdio tajkun Đilas) ili neobrazovani (opet Đilas) ili zato što smo Romi (i to je, opet, Đilas)!?! Ne, mi za predsednika glasamo i njegovu politiku zdušno podržavamo zato što vidimo rezultate, zato što živimo bolje, zato što Srbija svakoga dana u svakom pogledu postaje zemlja u kojoj će želeti da žive sva naša deca i svi naši unuci, zemlja iz koje se više neće odlaziti, već će se u nju vraćati.

Ko to ne vidi, ko to ne razume, taj je ili plaćen da ne vidi i ne razume ili mu je, što bi rekla Đilasova Aida, ispran mozak i potpuno je ošašavljen.

Jer, da budemo pošteni, šta to danas ne valja, gde je to, u kojoj sferi, u kojoj oblasti društvenog i državnog života, ove 2022. gore i lošije nego što je bilo pre samo tri, pet ili sedam godina, da i ne poredim sa onim šta je i kako je bilo pre rušenja lopovsko-tajkunskog sistema 2012. godine?! Zapitajte se sami. I evo, čik nađite, probajte da se setite. Je l' gore u ekonomiji? Je l' to, može biti, danas lošija međunarodna pozicija Srbije? Je l' nam slabija vojska? Da li je lošija infrastruktura? Da nije gore u sportu, kulturi, zdravstvu? Pa, nije, ne, ništa od toga...

Elem, istina je, i svi mi to dobro znamo i vidimo, Srbija danas jeste bolja država u svakom smislu i svakom pogledu. Ima, naravno, još dosta ljudi koji žive jako teško, ima oblasti u kojima može i mora znatno bolje, ima još kriminalaca i korumpiranih skotova koji zloupotrebljavaju državu i sistem za lično bogaćenje. Sve to jeste, ali Srbija je danas po prvi put u modernoj istoriji zemlja kojom vlada njena vlada, država koja se zaista pita i koja suvereno donosi odluke u najboljem interesu svoga naroda. Ovo ovde više nije dosovsko-đilasovski paradržavni provizorijum kojim se sve do 2012. vladalo iz ambasada i tajkunskih kabineta.

I to je to. To je taj izbor. Ili ćemo, svi zajedno, napred u nove velike državne pobede, u nove nacionalne podvige, ili ćemo nazad, pravo u tajkunsko-burazersku baruštinu u kojoj država služi samo da bi oni najgori i najpokvareniji legalno krali.

O tome glasamo u nedelju, 3. aprila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robija za Rošavog i SNS mafiju

pre 2 godine

Смисао политике је згртање пара. Џуџа, ти и твоји паразити из СНС мафије то најбоље знате. Опљачкали сте нас још деведесетих, па би хтели још.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija