• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

28.03.2022

13:18

OTKROVENJE PO MARKU! Kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Kolumne

OTKROVENJE PO MARKU! Kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Podeli vest

Kada sam pročitao tekst Marka Vidojkovića u “Danasu”, sve mi je bilo jasno: Najpre, da je Marko sedeo u nekoj pećini i da mu se anđeo javio, objasnio mu sve i rekao mu da zapiše


Da je Marko brže bolje zapisao, ubeđen da će se desiti, ono što se u njegovoj glavi desilo, a sve pošto se desilo ono najvažnije - to da je on upao u kategoriju, literarnu, “s uma sišavših”, mada je pitanje zašto bi Markovo gubljenje razuma bilo ikome važno. Osim Kulačinu.

Važnija je Markova prognoza, sportsko apokaliptična, koja glasi, doslovce, ovako: 

1. Ako Vučić, dakle, na izborima, kako Marko proročki predviđa, osvoji 45,76 odsto glasova , pašće odmah radioaktivna, “potencijalno smrtonosna”, kiša, pristigla, za tu priliku, iz Zaporožja, u kojem je crko reaktor, što se desi svaki out kadda Vučić ima manje od 50 odsto.

2. Ako Ponoš, dalje, osvoji, po Marku, 20,18 odsto glasova,  “narod” će odmah na ulice, da slavi do jutra, pokisne i “potencijalno” umre od radioaktivne zaporoške kiše, ali će biti mrtav srećan, zbog Ponoša.

3. Ko, opet, uprkos svemu tome, ipak glasa za Vučića, taj em nije “narod”, em neće na ulicu, te, samim tim ima šanse i da preživi, j…bo mu Marko baš mater primitivnu i sebičnu.

Sve zajedno: Bravo!

Na logici paramecijuma, iz koje je proizašlo Otkrovenje po Marku, u kojem, kada on lično otvori sedmi pečat, svi izađu na izbore, glasaju i odmah se kolektivno predaju radijaciji.

Nema šta. Apokalipsa, in vivo.

Ponoš pobedio, a mi se raspali, od leukemije.

Poželi čovek da čita još.

I, zato, molba za Marka Vidojkovića:

Da, ako se desi sve što je predvideo, ni slučajno ne izlazi na kišu.

Da bi mogao da nastavi da piše.

Pošto ništa čoveka ne razveseli kao nestvarno glup tekst, i to odmah, ujutru, ponedeljkom.

A ubeđen sam i da će mu lično Vučić, posle izbora, poslati jedan lep, debeli i bogati sendvič, flašu brlje, šampon, četkicu za zube, toalet papir, sredstvo za dezinfekciju i mesni narezak (plus brašno, grašak, ulje), jer je uspeo da smisli najbolju predizbornu parolu, koja, u suštini glasi:

Ko glasa za Ponoša i drugi krug, ima da mre. Potencijalno.

Pa stvarno.

Što bi bilo ko rizikovao?

Nije lud.

Pa da Vučić, po Marku, sedne na avion i zapali i ostavi nas ovde.

Sa Markom.

Da kisnemo. I crkavamo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Zapanjujuća je matematička tačnost Marka Vidojkovića, u stote delove procenta predvidja dogadjaje. Kapa dole pred ovakvim genijem. Marko, dali si se u vezi toga konsultovao s nekim psihijatrom?????? Ako još nisi, napiši nastavak dogadjaja.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija