• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

04.04.2022

17:27

ZAŠTO STE IZGUBILI?! Kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Kolumne

ZAŠTO STE IZGUBILI?! Kolumna Ivana Radovanovića koju morate da pročitate!

Podeli vest

Nije vam jasno? Da ste pukli? I da je rezultat, obzirom na količinu uloženog (novac, medijska podrška), čista katastrofa.

Pri tom, lepo sam vam, više puta, rekao.

Da se vreme promenilo, da se ne prodaju velike reči, niti Marinikina, pasivna agresija, da nemate politiku, da ne možete da se krijete iza glumaca i kvazi analitičara.

Niste slušali i sada ste, što možda i nije loše, postali primer.


I to primer poraza koji je neko sam kreirao.

Što je moguće kada pomisliš da je sva caka u medijima (a nije), i da samo treba da stvoriš “pravu” sliku o sebi, pa će kockice da se slože, a On, potom, jednostavno nestane.

I umesto da stvarate političara, sa politikom, stvorili ste onu nesrećnu mešavinu Kristijan Amanpur i Mile Štule, i napravili od njene zlobe književnost, ubeđeni da je to dovoljno. Za nju, da pomisli da je pisac, sigurno jeste. Za vas? Teško.

Dozvolili ste da vam takvi, uz gomilu luzera na tviteru, i razne lukićke, polićke, georgijeve, kreiraju i kampanju i mišljenje, ulagali ste, umesto u odbore, u njihovu frustraciju, izmišljali im i ime i karijeru, zaboravljajući da ta vrsta agitatora uvek agituje za sebe, ne za vas.

Ulagivali ste se raznim dedama i babama okupljenim po penzionerskim klubovima, kojima su nadenuli ime “Skupština”, ubeđujući i sebe i njih da oni jesu “elita”, i da je njihovo mišljenje to koje nešto znači, gurali ih na televizije, u novine i nedeljnike, ubeđeni da je moguće Srbiji prodati tu praznu nadmenost.

Verovali ste da su razni efemerni likovi, koje ste sami stvorili, poput nesrećnog i uplašenog   vidojkovića, književnika sa Ali ekspresa, dovoljni, uz par “gustioznih” psovki, da svaki Srbin baš vas na izborima zaokruži, i da se uz to upiški od sreće, što se, donekle i desilo, samo što su se popišali po vama.

Izmišljali ste ne samo rezultate, i istraživanja, nego i superiornu “belu” Srbiju, pametnu i obrazovanu, ustiju punih zuba, ustoličili je mnogo pre glasanja, i sada će ona, ubeđena da zaista postoji, mirno da vas pljune, kao poslednje izdajnike.

Ceo svet ste izmislili, sve da bi sakrili one evidentne nedostatke koje imate, zaboravljajući da će, na kraju, na izborima da se glasa, ne za taj dvorac iz mašte, nego za vas, ili protiv vas.

Pustli ste frustrirane teodoroviće, bakiće i petričiće, da vam kroje pamet, da diktiraju teme i da izbore svedu na izjašnjavanje za i protiv Vučića, gonjeni ličnom mržnjom, umesto politikom. Verovali ste da je to, što ga oni hejtuju, prava slika Srbije, i da će čovek, koji je, na mnogo manju izlaznost, dobio više od dva miliona glasova, sada sigurno u drugi krug?! Inžinjerski mozak? Zaribao? Pustio da, umesto njega, razmišlja Vesna Pešić, kojoj je omraza na Vučića jedini način da i sama sebe ne zaboravi, pošto svi ostali jesu.

Važnije vam je bilo da promovišete Junajted mediju, njihove sumanute emisije, novinare koji su ubeđeni da im je publika pametna, Jasminu Lukač koja je tvrdila da će Ponoš u drugi krug, analitičare koji su se, nadam se, para namlatili titrajući vam nepostojeća jajca, umesto da probate da formulišete politiku, i ozbiljnu ponudu biračima.

Pustili ste intelektualce koji su izdali svaku pamet da se, na vaš račun, i uz vašu pomoć, besomučno promovišu, da sve svedu na sukob nekih imaginarnih vrednosti, da šire mržnju i netrpeljivost, prete motkama, preziru, u vaše ime, sve u Srbiji koji ne misle kao oni.

Dozvolili ste da razni glumci, interpretatori tuđih tekstova, budu ovlašćeni tumači vaskolike stvarnosti, stiču slavu, prosipaju bednu pamet, da bi potom jurnuli da igraju u Pinkovim serijama, i daju intervjue za estradne strane Kurira i Informera.

Reklamirali ste svaku budalu koja je bila spremna da vikne “Vučiću pederu”, pustili da vas nedotupavni “istraživači” ubede da je sve što oni umisle - “afera”, oduševljavali se kada manojlovići i ćute krenu da, kao političku ideju, prodaju “čist vazduh”.

Sve zajedno, stvorili ste čitav jedan mehur, u kojem su se udobno smestili svi pobrajani, podigli im i “vrednost”, i “važnost”, samo ste zaboravili da, posle svega, ti, zahvaljujući vama nadobudni, neće na izbore, nego vi. A kako, kada ste toliko uložili u one koji svoje postojanje i “pamet”, baziraju na preziru politike, partija i političara.

Za njih ste trčali, i izgubili, što vam oni neće oprostiti.

I sada vam je jedina nada Vučić. I mogućnost da on ne zaboravi da se na politički Olimp, na koji se sinoć popeo, uzdigao zahvaljući, bar malo, i vama. I vašoj gluposti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 2 godine

Likuj, likuj, gade poltronski, udvorički, udbaški... dok možeš. I sam znaš da ćeš goreti u paklu svojih manipulacija.

Pera seljak

pre 2 godine

Bože koliko čovek može biti bolestan da bi ovako nešto napisao. Kao prvo znam da je teško prihvatiti činjenicu da je sns najveći gubitnik ovih izbora. Neverovatna je volja i snaga ovih kvazi stručnjaka da dokažu da voda nije mokra. Pa ako je matematika egzaktna nauka ako je zasnovana na podatcima istinama dokazanim i ako je tačna kao i prirodni red brojeva prihvatite to i izbacite kojekakve snove i konstrukcije. A brojevi govore baš ovo: Rep.parlament sns prehodni saziv 188 sada 120 Rep.parlament opoz.prethodni saziv 0 sada 1/2par. Beograd sns prethodni saziv apsolutna većina Beograd opozicija pre 0 sad većina Dakle pobeda opozicije. Najveći gubitnik sns najveći dobitnici uz savez za srbiju male nac.stranke i svakako sps Dakle narod vas neće to je očigledno. I sad vi bajni " stručnjaci" kojekakvi analitičari market. stručnjaci kolimnisti politikanti i slični tešite jedni druge da lečite dusševni bol zbog rzultata izbora. Tamo neki Djuka moler javno na jednoj nazovi tv okrivi narod - gradjane da ne znaju šta rade valda što nisu glasali za njega.tuga. Sve vam se obija o glavu i kraj je neminovan. Treba u zvezde da kujete Dačića sto se nije kandidovao na predsedničkim izborima jer bi onda sigurno bio drugi krug a vučić ne bi osvojio više od 43% glasova jer to je trenutno vrhunac sns koji i dalje neminovno pada.Istina dačić je sebi učinio medvedju uslugu ali svaka škola se plaća. Besplatna je samo škola ovih "stručnjaka" koji polako ali sigurno odlaze na marginu. Stvarnost je na delu. Probudite se.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija