• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

15.05.2022

19:38

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Eutanazija!

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Eutanazija!

Podeli vest

Asistirano samoubistvo najtežih bolesnika - eutanazija - legalizovano je u pojedinim zemljama Evropske unije. Ne znam da li ti zakoni predviđaju mogućnost kolektivne eutanazije, ali to je ono što poslednjih nedelja i meseci gledamo. Kolektivno samoubistvo. Samoubistvo čitave EU, a posledično i čitave Evrope, jelte

Neverovatno glupa, ali nažalost realna politika zvaničnog Brisela kaže: Svi ćemo mi u Evropi izginuti samo da bi Amerika pobedila Rusiju. Ta politika zapravo je preslikana politika NATO pakta u Ukrajini, koji sada već javno poručuje da je odlučan da ratuje do poslednjeg Ukrajinca. Globalno, dakle, svi mi treba da pocrkamo, da se posmrzavamo, ostanemo bez posla i prihoda, da svi svoje države i ekonomije vratimo 50 godina unazad samo da bi SAD ostale svetska imperija!?!

Činjenice su, jelte, neumoljive. Uvođenje potpunog gasnog i naftnog embarga Rusiji dovelo bi do totalnog sloma evropske privrede. Na hiljade fabrika bilo bi zatvoreno, milioni ljudi ostali bi bez posla, zavladalo bi nikad veće siromaštvo, a Evropa bi neumitno upala u beskrajni vrtlog socijalnih buna i krvavih sukoba na čijem kraju ne bi bilo sreće ni za koga osim za geopolitičke gospodare iz Vašingtona.

Neverovatno glupa, ali nažalost realna politika zvaničnog Brisela kaže: Svi ćemo mi u Evropi izginuti samo da bi Amerika pobedila Rusiju

 

Ko sumnja, neka progugla ove fakte - Evropa godišnje, na privredu i stanovništvo, potroši oko 500 miliona kubnih metara gasa, a Amerika u najboljem slučaju godišnje može da nam svima isporuči tek 15 miliona kubika svog tečnog naftnog gasa!?! Dalje, ukupna svetska proizvodnja tog tečnog naftnog gasa iznosi oko 550 miliona kubika, pa sve i kada bi čitavu tu proizvodnju preusmerili na Evropu, opet bi bilo jedva dovoljno!?!

I? Što bi rekla umetnica - šta ćemo sad? Pa, postoje samo dve mogućnosti. Prva je gore narečeno samoubistvo. A druga je da se neko u Evropi drzne, pa da bar pokuša da vodi politiku u čijem središtu bi bila Evropa, njeni građani, njena privreda, njeni interesi. Da li je to Makron, može li to Šolc, postoji li uopšte iko danas u EU, u Evropi, ko bi rekao: Super ste vi, drugovi Amerikanci, ali mi smo nama najvažniji i zato ćemo da gledamo svoja posla i svoje interese, a vi svoja posla i probleme sa Rusima rešavajte sami, kako znate i umete...

Šta kažete? Nema takvog? Ne postoji? Nema šanse da se Evropa otrgne iz smrtonosnog zagrljaja američkih imperijalnih moćnika? E, pa onda ništa. Onda bar, ako još ima dovoljno vremena, da se spremimo za najgore, da vidimo šta mi mali još možemo da učinimo da spasemo sami sebe i svoju decu. Da pokušamo da naš srpski brod provučemo kroz najstrašniju svetsku oluju a da ne izginemo, da na kraju platimo najmanju moguću cenu. Ako je to ikako moguće.

Što je govorio veliki Baja: "Spasa nam nema, propasti nećemo."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

Mislim da će se Evropa nekako snaći..kao i uvek..za Rusiju ne znam..na kraju, napraviće neki dogovor kada prestanu da se mrze!

Normalac

pre 1 godinu

Govedo ivanjičko, nesrećniče informbirovski.

Saradžogla

pre 1 godinu

Пети дан - КОМЕНТАРА 0! ... Зашто? Зато што глупости ники не чита! Зато што аутор узме фосну и удри сам себе у главу? Ја бројао ... 18 пута! ... Кантастрофа!

andjela

pre 1 godinu

Konacno neko pametan i realan da kaze istinu.Malo je takvih u Evropi i zato smo osudjeni na propast

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija