• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

22.05.2022

20:17

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VRHOVNI INŽENJER SRPSKE POLITIKE

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VRHOVNI INŽENJER SRPSKE POLITIKE

Podeli vest

Zamislite ovako - prosečan račun za struju u Srbiji 300 evra (pet puta više nego sada), litar benzina 260, dizela 300 dinara, vekna najjeftinijeg hleba 200, a litar zejtina 500 dinara. I zamislite još ovako - zatvoreno na desetine i stotine fabrika, skoro 50.000 ljudi preko noći ostalo bez posla, kasne plate profesorima, lekarima, medicinskim sestrama, vaspitačicama; penzije smanjene i isplaćuju se sa dva-tri meseca zakašnjenja, skoro sve investicije stale, ne grade se više putevi, pruge...

 

Jeste li zamislili? Niste? A zašto? Pa tako i još znatno gore bilo bi nam da nam nije aktuelne državne politike. Pljunite me odmah, opsujte, optužite me da sam bot, sendvičar, krezubi plaćenik, radite šta god vam volja, ali činjenica jeste da je predsednik Aleksandar Vučić sa svojom politikom poslednja i, bojim se, jedina garancija koliko-toliko normalnog života u vreme ovog sveopšteg svetskog ludila.

A ono odozgo, ono s početka, ono iz prvog pasusa, pa to nije nikakva moja fantazija. To bi nam se, sasvim sigurno, baš tako i još grđe i gore desilo ako bismo kolektivno poludeli pa sudbinu Srbije predali u ruke nekom drugom, nekom stručnjaku s jedne ili druge strane politikantskog ludila - svejedno da l' se taj neko piše Đilas, Marinika, Jeremić, Boško, Zavetnica...

Elem, da se ne lažemo, Srbija je danas u najtežoj situaciji u modernoj političkoj istoriji. Taman kao i čitava Evropa. S tom razlikom što naša zemlja baš nikako i baš nimalo nije kriva za aktuelnu krizu koja svakoga dana u svakom pogledu sve više preti da preraste ne u treći svetski rat, nego u poslednji, nuklearni, kataklizmični rat, posle kojeg neće biti više nikoga i ničega.

I baš kao što, realno govoreći, za ovo što je čitav svet zadesilo mi ništa nismo krivi, taman tako mi tu suštinski ništa ne možemo ni da promenimo. Jer evo, sve i kada bismo uveli sankcije Rusiji, pa koga bismo kaznili osim sebe same?! Na drugoj strani, šta bi se promenilo ako bismo poslušali one među nama, one 'Ruse veće od Rusa', pa krenuli u otvoreni sukob sa NATO i EU? Ko bi u toj i takvoj postavci bio na šteti? Pa, samo mi, samo Srbi, samo naša deca.

Kažem vam, najbolja moguća politika jeste ova Vučićeva. Koliko će ona još biti moguća, koliko dugo ćemo još moći da odolevamo sve strašnijim i otvorenijim pretnjama i pritiscima sa svih strana, ne znam. Ali znam da 'vrhovni srpski inženjer politike' (D. Ćosić) najbolje zna. I znam još nešto - isti ovi koji danas u mrziteljskim medijima najavljuju skoru i sasvim izvesnu propast predsednikove politike, isti ti su u proleće 2013. tvrdili da je priznanje lažne države Kosovo završena stvar i da će se pod obavezno desiti pre kraja te godine (!?!), isti ti su i u leto 2014. objavljivali 'pouzdana saznanja' da će Vučić za najviše mesec-dva morati da uvede sankcije Rusiji, tada zbog Krima. Kako su onda znali i pravilno procenjivali, biće da isto tako i sada znaju i procenjuju.

Živi bili, pa videli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 1 godinu

Вече а трећи дан! КОМЕНТАРА 0! Нула,ич,ни један ... Зашто? Нико не чита глупости а камоли да коментарише ...

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Eutanazija!
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Eutanazija!

Asistirano samoubistvo najtežih bolesnika - eutanazija - legalizovano je u pojedinim zemljama Evropske unije. Ne znam da li ti zakoni predviđaju mogućnost kolektivne eutanazije, ali to je ono što poslednjih nedelja i meseci gledamo. Kolektivno samoubistvo. Samoubistvo čitave EU, a posledično i čitave Evrope, jelte

15.05.2022

19:38

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija