• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

29.05.2022

21:01

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - GLUPOST

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - GLUPOST

Podeli vest

Kada Vladimir Putin kaže da su Donjeck i Lugansk nezavisni isto kao Kosovo, on tako štiti svoje, ruske državne i nacionalne interese. To, složićemo se, nije dobro za Srbiju, za naše interese, ali nesumnjivo jeste dobro za Rusiju. A kao što smo na ovom mestu u prethodnim sedmicama dobro naučili - interesi su uvek i svuda najvažniji

Nema večite ljubavi, nema u međunarodnoj politici prijateljstava, ima samo i jedino interesa. Što negde neko pametno reče - samo su interes i glupost večni.

E tu onda kod gluposti, jelte, dolazimo i do zapleta. Do Vitalija Klička. Kada ovaj nekada sjajni bokser očigledno zalutao u visoku politiku kaže da se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora onako kako su se Albanci borili protiv srpskog okupatora (!?!), kada još i 'objasni' da su Srbi izvršili agresiju na Kosovo isto kao Rusi u Ukrajini (?!?), pa to nije ništa drugo osim što je glupo, mnogo glupo. I to nepobitno dokazuje opasnu, bolesnu šizofreniju režima u Kijevu. Šizofreniju koja preti da čitav svet gurne u ponor trećeg svetskog rata, kataklizmičnog sukoba koji niko od nas ne bi preživeo u postojećem agregatnom stanju.

Jedina je sreća to što nijedno ludilo ne može dugoročno da bude dominantno. Pre ili kasnije, normalni ljudi, a oni su, Bogu hvala, uvek u većini, prepoznaju bolest i pobune se protiv nje. Prve takve, za sada stidljive i retke, glasove razuma čujemo ovih dana i sa Zapada. Uticajni i u SAD gotovo uvek u stavovima opredeljujući 'Njujork tajms' tako je u svom uvodniku objavio ono što je do pre samo deset dana bilo nezamislivo - Ukrajina nikako ne može da pobedi u ratu, a Kijev mora da napravi bolne kompromise kako bi se sukob što pre završio, jerbo 'rastuća inflacija mnogo teže pada Amerikancima nego Ukrajincima'.

Nekako istovremeno, rekao bih nimalo slučajno, u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu govorio je i Henri Kisindžer (99), bivši američki državni sekretar i nesumnjivo najveći autoritet američke spoljne politike. I on je pozvao Ukrajinu, da zarad svetskog mira, deo svoje teritorije prepusti Rusiji. 

'Zapadne zemlje moraju da shvate značaj Rusije za Evropu i da pritisnu Ukrajinu da pristane na određene ustupke', rekao je Kisindžer.

Odgovor Kijeva na ove 'glasove razuma' bio je sve samo ne razuman. Arestovič i Podoljak, najbliži saradnici i lični savetnici predsednika Ukrajine, poručili su Zapadu, citiram - 'Fak ju ol', a sam Zelenski je prostački izvređao Kisindžera, jer je 'mnogo star'!?!

I? Šta će biti sad? Pa hoću, moram da verujem da će na kraju normalnost da pobedi nenormalnost, da će pamet, pre ili kasnije, da nadvlada glupost. Sve se nešto mislim, pa i u Vašingtonu, Londonu, Parizu, Berlinu nikome valjda nije do smaka sveta. A to bi nam bila sudbina ako bi glupaci i ludaci nadvladali.

Razumemo se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 1 godinu

Да се кладимо да после недељу дана биће - КОМЕНТАРА 0? Зашто? Зато што ники не коментарише глупости.

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VRHOVNI INŽENJER SRPSKE POLITIKE
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VRHOVNI INŽENJER SRPSKE POLITIKE

Zamislite ovako - prosečan račun za struju u Srbiji 300 evra (pet puta više nego sada), litar benzina 260, dizela 300 dinara, vekna najjeftinijeg hleba 200, a litar zejtina 500 dinara. I zamislite još ovako - zatvoreno na desetine i stotine fabrika, skoro 50.000 ljudi preko noći ostalo bez posla, kasne plate profesorima, lekarima, medicinskim sestrama, vaspitačicama; penzije smanjene i isplaćuju se sa dva-tri meseca zakašnjenja, skoro sve investicije stale, ne grade se više putevi, pruge...

22.05.2022

20:17

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija