• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

31.07.2022

19:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NAROD I DRŽAVA

Insajder/Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NAROD I DRŽAVA

Podeli vest

Aleksandar Vučić je državu vratio narodu, i to je, posle deset godina na vlasti, njegova najveća zasluga, to je njegov najveći uspeh

 

Ovo sam pre neko veče rekao u specijalnoj TV emisiji na Pinku, posle čega mi je, ne računajući hejterske somnabulije, stiglo više dobronamernih izraza začuđenosti tipa: Šta sam time hteo da kažem? Pa, da objasnim.

Elem, ova ovde država, kako god da se ona zvala, od 1918. naovamo nikada suštinski nije bila narodna, ili je možda tačnije reći nikada nije bila pod kontrolom naroda. Sve do 2012. godine i istorijske, sudbinske promene sistema, naša država je, nažalost, uvek bila odnarođena, uvek više u službi takozvanih i samozvanih elita, uvek pretežno okrenuta nekim navodno višim, važnijim i prečim interesima od onog narodnog.

Jugoslovenstvo, i ono karađorđevićevsko i ono titoističko, bilo je utemeljeno na trulom kompromisu, na kupovini lažnog mira preprodajom srpskih nacionalnih interesa, a po toj matrici su funkcionisali i iz postkomunistički slobizam i potonji dosizam. Svi ti sistemi na narod u Srbiji gledali su samo kao na sredstvo, na nužno zlo, samo kao na puki broj onih koje je svake treće, četvrte godine, na nekim tamo izborima potrebno prevariti, prevesti žedne preko vode, ne bi li onda oni pripadnici 'elite' mogli da nastave da vladaju. Naravno, ne na korist naroda, već u interesu stranaca, tajkuna i vaskolikih politikantskih lopova i lopovčića.

Ne znam da li se razumemo, ali brojni konkretni rezultati aktuelne državne politike koji se na desetu godišnjicu sistemskih promena nabrajaju po medijima upravo su posledica narodne, Vučićeve politike. Novi autoputevi, fabrike, škole, bolnice, muzeji, bezmalo duplo veća prosečna plata, najviši BDP u istoriji, rekordan nivo stranih direktnih investicija, nikad jača Vojska, nikad bolja međunarodna pozicija, činjenica da se ova država najzad, po prvi put u modernoj istoriji, ne stidi svojih žrtava i ponosno slavi svoje junake... sve su to posledice fakta da Srbijom vlada Vlada. Srpska vlada, a ne ambasada.

E baš to, zapravo, i jeste najveći 'greh' Aleksandra Vučića. Taj narodni sistem koji je on uspostavio oni mu nikada neće oprostiti. Ni strani moćnici, ni domaći tajkuni i polit-mafijaši. Oni naprosto nikako ne mogu da prihvate da Srbija više nije njihova prćija, njihovo privatno preduzeće od koga bi koristi imali samo oni i samo njihovi.

I zato očekujte najgore i najstrašnije napade. Na Vučića. Na Srbiju. Na narod.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija