• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

28.08.2022

18:05

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Zlo vreme

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Zlo vreme

Podeli vest

Vremena teška i zla uvek, kao po pravilu, donose najtačnije odgovore. Sada se, jelte, jasnije nego ikada u prethodnoj deceniji sve vidi i sve zna. Sada je i ćoravom očigledno. I ko je ko i ko je šta. I ko za koga radi i šta je čiji cilj.

 

O Srbiji i Srbima govorim, o Kosovu, o ratnoj opasnosti koja nam je svima nad glavama iako ovog avgusta mnogi od nas zabijaju glavu u mora i bazene i odbijaju to da vide. O medijima, samozvano nezavisnim i profesionalnim, o novinarima, urednicima, takozvanim intelektualcima, pripadnicima žute ološ-elite. O svima onima koji sada već otvoreno i svakodnevno navijaju za najgoru srpsku nesreću ne bi li sami sebi obezbedili još pokoju ropsku porciju čvaraka.

Koliko god svi oni pričali o nekakvim principima i vrednostima, europskim, ljudskopravaškim, šatroekološkim, koliko god oni naokolo glumatali brigu za narod i državu, istina je da je njihov interes zapravo interes najcrnjih srpskih neprijatelja, onih sa Zapada i onih iz regiona; jerbo samo nacionalno i ekonomski poražena i ponižena Srbija jeste idealan plen za tajkunske hijene i njihove medijsko-političke lešinare. Ko ne veruje, ko ne razume, taj neka se samo seti kako je to bilo kada su oni, žuti nitkovi, vladali ovom našom zemljom.

Koliko god oni pričali o principima i vrednostima, europskim, ljudskopravaškim, šatroekološkim, koliko god glumatali brigu na narod istina je - njihov interes je interes najcrnjih srpskih neprijatelja

Preterujem? Mrzim ih? Vodim hajku protiv 'nezavisnih' medija i novinara? Pa, neće biti. Ali, evo, priznaću da je sve do mene, samo mi vi prvo recite kako se to desilo da u jednom danu dva tajkunska ološ-elitna dnevna lista ovde usred Beograda objave tekstove u kojima hvale Kurtija, a napadaju predsednika Vučića?! Otkud to da Šolakov, đilasovski dnevnik 'Nova' preko cele naslovne raspali: 'I Vučić i Kurti da siđu sa brvna' (sa sve slikom nervoznog Vučića koji grize usnu i nasmejanog i smirenog Kurtija!?!), dok u 'Danasu' tzv. kolumnistkinja Snežana Čongradin piše da je šef srpske države 'inspirator ubistava' dok je Aljbin Kurti žrtva zločinačkog Miloševićevog režima koji je nevin 'čamio' u zatvoru u Požarevcu!?!

Da li, hoću da pitam, iko bistriji od kokošje supe misli da je bilo šta od ovoga slučajno, da su glodur 'Nove' izvesni Pivljanin i gorepomenuta Čongradinova sami od sebe došli na ideju da hvale Aljbina, a linčuju Aleksandra?! Da li iko kome koeficijent inteligencije nadilazi broj cipela može da poveruje da su kafansko-žurnalistički mislioci level Draža iz 'Danasa' sami osmislili kampanju kojom se danima i nedeljama već izjednačavaju dželat i žrtva, kojom se Srbi prikazuju kao krivci za sve, pa i za to što neki Šiptari hoće da ih pobiju i proteraju sa severa Kosova?!

Ništa od svega toga, naravno, nije slučajno. I ništa nije 'nezavisno'. A vi, kako ste?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija