• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

11.09.2022

19:17

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - GLAVE U PESKU

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - GLAVE U PESKU

Podeli vest

Znate ono kada se noj uplaši, pa gurne glavu u pesak? E pa Evropa je danas baš taj noj. Gurnula glavu u pesak i čeka da prođe. A neće. Neće da prođe. Neće samo od sebe

 

Teška, istorijska vremena traže političke teškaše, velike ljude, ozbiljne državnike. I baš zato vas pitam: Vidite li vi danas takve u Evropi, bilo gde drugde osim u Budimpešti, Istanbulu, Beogradu? Ima li bilo gde bilo kakve velike i konkretne ideje? Kako ćemo svi zajedno da izađemo iz aktuelne, najveće ratne krize posle Drugog svetskog rata? Zar ćemo svi zajedno da poginemo, da se samoubijemo zarad Zelenskog, njegovih ekstremista i imperijalnih interesa Amerike?!

Ako je zaista plan - a na Zapadu kažu da jeste - da Ukrajina pobedi Rusiju, pa čak i da 'oslobodi' Krim (!?!), onda smo svi mi, plašim se, u mnogo ozbiljnijem problemu nego što to bilo ko može i da zamisli. Mogu, jelte, Šolc, Makron, gospođa Tras i ostali NN lideri današnje Zapadne Evrope da gurnu još dublje glave u pesak, ali to se, što bi rekao Palma, ne maže na 'lebac i ne sipa u traktor, od toga se ove zime nećemo ogrejati.

Neće puno proći, dobar vam stojim, a čitava Evropa biće preplavljena protestima kakav smo prošlog vikenda videli u Pragu. Ili je tačnije reći - nismo ga videli. Jer nijedan veliki zapadni medij, nijedna 'ozbiljna' novinska agencija nije objavila fotografije iz centra Praga na kojima se vidi više od 100.000 ljudi, besnih ljudi koji sa češkim zastavama u rukama zahtevaju da njihova zemlja odmah izađe iz EU i jednostrano ukine sankcije Rusiji!?!

No, mogu i AP i Rojters i CNN i svi ostali da cenzurišu koliko hoće, to zapadnu političku elitu neće spasiti neizbežnog, sasvim skorog i bolnog suočavanja sa ledeno hladnom i surovom istinom. Već za mesec dana čitava EU biće suočena sa ozbiljnim pobunama. Onaj ko sumnja neka se samo zapita da li je bilo gde, osim možda u Švajcarskoj, moguće hapsiti ljude koji zagreju svoj stan na više od plus 19?! I da li će bilo koji narod bilo gde na kontinentu pristati da ćutke plaća kazne i po više hiljada evra ako previše pojača bojler?!?

Elem, pravo da vam kažem - baš me briga za tu i takvu današnju Evropu. Dobili su tačno ono što su svojom politikom i zaslužili. Meni je do nas, do Srbije, do naše dece. A bojim se da će ovi, gorenarečeni zapadni geniji da dođu na jako opasnu ideju da svoje geopolitičke probleme rešavaju tako što će nama režirati regionalne probleme!? Ako ste propustili vest - Entoni Blinken je pre neki dan objavio da će SAD i NATO naoružavati ne samo Ukrajinu nego i druge zemlje kojima preti opasnost od agresije. A onda su na spisku 'ugroženih zemalja' osvanule i lažna država Kosovo i Bosna i Hercegovina!?! Njih, razumemo se, neće da napada Putin, njima ne preti Rusija...

Pakovanje je, dakle, u toku. Valjalo bi, ako je to ikako moguće, da izbegnemo da nas zapadni 'prijatelji' gurnu u neki novi, krvavi haos ne bi li tako pokrili i izbegli haos tamo kod njih. Valjalo bi, zato, da što više nas što bolje razume kakva su ovo vremena i da shvatimo da nam je svima nama danas Srbija najveći i najvažniji interes.

Nije ovo vreme za politiku. Pustite sada sve razlike. Ovo je vreme za preživljavanje. Da ne bijemo tuđe bitke, da spasemo najviše što se spasti može, da kraj ovog svetskog rata dočekamo sa što manje rana i gubitaka. Kako mi radili, tako nam i Bog pomogao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija