• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

11.12.2022

18:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - JEDINA ODLUKA

Printscreen B92

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - JEDINA ODLUKA

Podeli vest

Rat na Kosovu, samo na Kosovu, nije moguć. Neki novi, ne dao ga Bog, rat u južnoj srpskoj pokrajini nikako ne bi mogao da ostane mali i kontrolisan sukob kao što to ovih dana u medijima širom regiona najavljuju samozvani bezbednosni stručnjaci

 

Taj bi sukob bio varnica, šibica zapaljena na vrhu bureta baruta koja bi naprosto morala da izazove veliki požar i strašnu nesreću, i to ne samo u Srbiji, i to ne samo na prostoru Zapadnog Balkana.

Ironijom sudbine, tamo gde je sve počelo, tamo sada treba da se završi. Oni koji su 1999. izvršili kriminalnu agresiju na našu zemlju, prvu u Evropi posle Drugog svetskog rata, oni koji nam već decenijama, na pravdi Boga, otimaju Kosovo, isti ti danas pokušavaju da pobede Rusiju u ratu za 'očuvanje ukrajinskog teritorijalnog integriteta'!?! A to, kao što svi znamo, nikako ne ide zajedno, jedno s drugim, ne može, ne biva. Koliko god silni i moćni bili, koliko god para imali, šta god radili svi ti zapadnjaci, nikako ne mogu da sakriju svoj grozan odraz u geopolitičkom ogledalu, u kome se sada jasno, kao nikada pre, vidi koliko su oni zapravo odvratni licemeri. I zato im se i žuri da oposle prljava 'zapadnobalkanska' posla ne bi li tako, jednom zasvagda, zatrpali svoju sramotu i nakon toga tvrdili kako Kosovo i Ukrajina nisu isto, jerbo su se Srbi i Albanci dogovorili, jerbo je Beograd 'pristao' na 'međusobno priznanje...

Elem, istorija se ponavlja - opet se preko nas Srba i naših leđa opošljavaju velika posla najvećih svetskih sila, opet bi oni da svoje interese ispunjavaju tako što će nas da gaze, opet bi hteli da mi za njih ginemo, da mi budemo topovsko meso u njihovim imperijalnim ratovima. U toj i takvoj situaciji jedino što mi možemo i moramo jeste da mislimo na sebe, svoju decu i njihovu budućnost. Bilo kakav rat, bilo kakav sukob moramo da izbegavamo do krajnjih granica, ali ako nas dovedu do ambisa, ako ne budemo imali gde, onda nam neće preostati ništa drugo nego da se branimo, da u što kraćem roku vratimo pod punu kontrolu sve ono što je naše, pa da sa zagovornicima 'priznavanja realnosti' razgovaramo upravo njihovim argumentima.

Kakvu god odluku, na kraju, bude morao da donese, koliko god ona bila teška, predsednik Aleksandar Vučić doneće onu jednu jedinu - najbolju moguću odluku. Nemojte u to sumnjati. Taman kao što baš niko ne treba da sumnja da je ova država danas potpuno odlučna da više nikada i nigde ne dozvoli novu 'Oluju'.

Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 1 godinu

Ti si BUDALA Vučićeviću, a budala si zbog toga što si bio "protivnik" POSLEDNJEM srpskom Predsedniku koji je sa svojom ČAŠĆU , sa poštovanjem Ustava države /tada Jugoslavije/, sa svojom HRABROŠĆU, uzgred koju ti u svojoj malenkosti ni danas nemaš, koji sa zakletvom srpskom NARODU, bez PODRŠKE Rusije i Kine /tih godina/ ušao u isprovocirani sukob sa NATO alijansom! I POBEDIO ih - a to je prehodnica Dejtonski sporazum za RS iz 1995. Kumanovski sporazum /poraz NATO/, to je rezolucija SB UN 1244 i Kosmet u sastavu Srbije! To što ti kao kao DOSovski GMAZ ne smeš /kao ni Marić/da pomeneš TEKOVINE Miloševoćeve politike je sramota iza koje se KRIJEŠ! Ti si ostao DOSovac i ja to znam a "informer" prodaješ jer je najjeftiniji! Normalno, ovaj komentar ostaje u TAMI tvoje donje fijioke - suviše je istinit! Ponesi ga sa sobom!

VUČIĆEVIĆ O TRENUTNOJ SITUACIJI NA KiM: Da bi se Srbi sklonili sa barikada, dovoljno je da Kurtijevi ekstremisti puste Dejana Pantića iz pritovora - ON NIJE UHAPŠEN, ON JE OTET!
Politika

VUČIĆEVIĆ O TRENUTNOJ SITUACIJI NA KiM: Da bi se Srbi sklonili sa barikada, dovoljno je da Kurtijevi ekstremisti puste Dejana Pantića iz pritovora - ON NIJE UHAPŠEN, ON JE OTET!

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da se povodom dešavanja na KiM, očekuje reakcija Zapada. Kako dodaje, da bi se Srbi povukli sa barikada, dovoljno je da Kurtijevi ekstremisti puste Dejana Pantića iz pritvora u kom ga drže bez ikakvog povoda, to se, kaže Vučićević može nazvati otmicom

11.12.2022

09:51

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija