• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

18.03.2023

21:13

NEBOJŠA BAKAREC: Skup desnice - ni sećanja, ni molitve za srpske žrtve - samo mržnja prema Vučiću!

nebojša bakarec

Kolumne

NEBOJŠA BAKAREC: Skup desnice - ni sećanja, ni molitve za srpske žrtve - samo mržnja prema Vučiću!

Podeli vest

Juče je miting antidržavnog projekta - desnog sektora opozicije doživeo krah. Pojavilo se samo par hiljada građana.

Nije ni čudo. Lideri DSS, Dveri, Zavetnika i POKS, su zloglasni po neiskrenosti, licemerju, nedoslednosti i prikrivanju istine o sebi. O tome ću nešto reći na kraju teksta. Lideri desnice su skup zakazan za 17.3.2023. najavili kao skup sećanja na pogrom, i na početak NATO bombardovanja. Najavili su skup kao molitvu za stradale u pogromu na KiM, 17.3.2004. i sve ljude na KiM. Sve što su najavili, slagali su!

Ove četiri stranke su 7.3.2023. na konferenciji za štampu u Skupštini Srbije, najavile skup baš kako sam naveo u prethodnim rečenicama. Boško Obradović, koji je najduže i prvi govorio je rekao: „Veliko nacionalno okupljanje je posvećeno godišnjici pogroma i stradanja Srba i srpskih svetinja na KiM 17. marta 2004. godine. Toga dana obeležićemo i 24 godine od početka NATO bombardovanja Srbije 24. marta 1999. godine i setićemo se svih žrtava NATO genocida na Kosovu i Metohiji. Takođe, to će biti dan kada ćemo se sa poštovanjem podsetiti svih srpskih heroja od Kosovskog boja do Košara, kao i svih srpskih svetinja na KiM, preko 1300 crkava i manastira, koje predstavljaju jedno od najsvetijih mesta na planeti. Kao što je rekao Nikola Dragićević, taj skup ima molitvenu dimenziju, i ta šetnja ima molitvenu dimenziju, mi se pre svega sećamo svih onih koji su dali svoje živote za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije kroz vekove“. Ništa od ovoga se nije videlo niti čulo na skupu. Umesto molitve, sveća, i sećanja pred Hramom Svetog Save, ustanovili smo da je to mesto okupljanja, puka početna tačka, pred marš na Predsedništvo. Da je namera organizatora zaista bila sećanje i molitva za žrtve na KiM, ispred Hrama bi bila bina, i bio bi održan moleban za žrtve na KiM, bile bi podeljene sveće itd. Ništa od toga. Pravi cilj skupa desnice je bio predsednik Vučić, kao i ranije. Bina je postavljena direktno ispred Predsedništva, a govornici su govorili o svemu i svačemu, samo ne o Kosovu i Metohiji, i niko nije pričao o pogromu, o NATO zločinima 1999. Ali su svi pričali o Aleksandru Vučiću, i njegovoj navodnoj izdaji. Svi glavni govornici (Obradović, Đurđević, Jovanović) su napadali i vređali predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i govorili o neprihvatljivosti nemačko-francuskog plana za KiM. Milica Đurđević je ta koja je pominjala izdaju kada je rekla: „To nije sporazum. To je izdaja. Neće proći“. Ona je pričala o Rio Tintu i Mercedesu, poredeći Trepču sa Rio Tintom, a Gračanicu sa Mercedesom. Boško Obradović je otkrio pravi cilj desnice kada je rekao: „da skinemo ustavorušitelje, uzurpatore i kapitulante sa vlasti“. Obradović je rekao i da je „večeras počelo na ulicama“ i da „više nijedna policija neće moći to da zaustavi“. „I da vidimo ko je danas spreman da prihvati bilo kakav čin kapitulacije i izdaje Kosova“, dodao je Boško Ljotić . Predsednik DSS-a, francuski državljanin Miloš Jovanović rekao je „nije Aleksandar Vučić Srbija“ i dodao: „Vučiću odbij sporazum u celini! Ali od tog zahteva nema ništa. On to ne sme. Zbog toga postoji samo jedan uslov - Aleksandar Vučić mora da ode! Hitno i u celini“. Već danas je francuski državljanin Miloš Jovanović otputovao u Francusku. Hitno i u celini!

Lideri antidržavnog projekta – desnog sektora opozicije, Francuz Miloš Jovanović, Boško ljotićevac, i Milica Lažljivica  su pokazali da ih pogrom koji se na KiM dogodio nad Srbima pre 19 godina ne zanima uopšte. Pokazali su da ih srpske žrtve ne zanimaju uopšte. Pokazali su da ih Srbi sa KiM, ne zanimaju uopšte. Pokazali su da ih Kosovo i Metohija ne zanimaju uopšte. Zbog toga osmoro govornika gotovo uopšte nije govorilo o Srbima sa KiM, o srpskim žrtvama, o pogromu nad Srbima, niti o NATO zločinima. Umesto onoga što su najavili – molitve, pijetet, sećanje, ponudili su samo bezobalnu mržnju prema Predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, i pohlepu za preuzimanjem vlasti.

Sa druge strane, kako zaista izgleda pravi skup sećanja na žrtve pogroma od 17.3.2004. pokazao je državni vrh. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodila je državnu ceremoniju obeležavanja Dana sećanja na pogrom na Kosovu i Metohiji. Obeležavanje 19 godina martovskog pogroma održano je u Narodnom  pozorištu u Beogradu, uz direktan prenos na prvom programu RTS. Predsednica Vlade izjavila je na obeležavanju 19 godina od pogroma na Kosovu i Metohiji, da Srbija danas odgovornom i hrabrom politikom nastoji da postavi drugačije temelje budućnosti u kojoj će srpska deca u pokrajini imati bezbrižno detinjstvo, u kojoj će mir, a ne bodljikave žice obezbeđivati srpske svetinje, u kojoj Kosovo i Metohija ostaju naše i naglasila da san o boljoj budućnosti moramo da gradimo zajedno sa Albancima. Trebalo je mnogo vremena da se Srbija probudi i otrese nepravde, vidi jasan put ispred sebe, rekla je Brnabićeva i naglasila da je za to što je Srbija takva, zasluga Aleksandra Vučića, ali i svih građana i svih koji su u takvu politiku i takvu Srbiju verovali. Slaba je bila, kako je naglasila, Srbija koja nije smela da nazove zločine pravim imenom da ne bi uvredila one koji su ih počinili. „Bila je to Srbija bez samopoštovanja zbog kojeg nije mogla da veruje ni u sebe ni u svoje ljude", rekla je Brnabićeva i ocenila da su bile tužne političke elite „koje su samo da bi se dodvorile stranim akterima oslobodile 1.891 albanskog ekstremistu i neke od najmonstruoznijih zločinaca na slobodu, koje su ćutale 1999. 2004. 2008...“. Svečanosti su, pored državnog vrha, prisustvovali i predstavnici vojske Srbije, SPC i verskih zajednica, boračkih udruženja, diplomatskog kora, među kojima i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i porodice stradalih.

Istina liderima desnice!

Miloš Jovanović je francuski državljanin već decenijama i to je panično krio. Kada je trebalo braniti Srbiju i KiM, 1999. godine, od NATO agresije, francuski državljanin, tada dvadeset trogodišnji Miloš Jovanović je „junački“ pobegao u svoju rezervnu domovinu – Francusku, u Pariz. Kada su Albanci započeli svoj pogrom nad Srbima 17.3.2004., Francuz Miloš Jovanović je bio u Parizu. Njegova stranka DSS i on, prstom nisu makli da pomognu Srbima na KiM, niti da spreče pogrom. U proteklim godinama, francuski državljanin Miloš Jovanović je sa suprugom, volšebno postao vlasnik 4 stana u centru Beograda, površine 251m2, vrednosti 828.000 evra!

Boško Obradović je poznat po tome što su DS i DSS finansirali Dveri od 2006. do 2010. godine, parama iz EPS-a i Kolubare. Kada je Dveri pretvorio u stranku, Boško Obradović je postao veoma nasilan. Fizički je napao i povredio, bivšu predsednicu Skupštine, Maju Gojković. On i njegove pristalice su fizički napali dve novinarke, Gordanu Uzelac i Maru Dragović i povredili ih. Boško Obradović je fizički napao, bivšeg šefa poslanika SNS, Aleksandra Martinovića, tako što ga je u glavu gađao i pogodio tvrdim predmetom. Boško Obradović i njegove pristalice su pokušali da linčuju poslanika Marjana Rističevića, kome su naneli telesne povrede. Boško Obradović je motkom razbijao ulazna vrata Skupštine Srbije. Pre nego što je uspostavio saradnju sa strankama desnice, Boško Obradović je tri godine bio u koaliciji „Savez za Srbiju“ sa Đilasom, Jeremićem, Zelenovićem, Grbovićem i ostalim levičarima. Boško Obradović je godinama poznat po mizoginiji i vređanju žena. U decembru 2022. Boško Obradović je širio mržnju prema ženama i versku, etničku i nacionalnu mržnju kada je premijerku Anu Brnabić nazvao „ustaškom lezbejkom“ i uputio joj i mnoge druge uvrede. Kada je NATO 1999. napao Srbiju, Obradović je imao 23 godine, ali se od regrutacije krio po Čačku. Nije hteo da brani ni Srbiju ni KiM. Kada su Albanci 17.3.2004. započeli pogrom nad Srbima, Obradović nije otišao na KiM, da brani Srbe, već je u Beogradu učestvovao u napadu na jedinu džamiju, koja je i spomenik kulture.

 

 

Milica Đurđević Stamenkovski je do 2020. godine podržavala SNS. Pre samo 3 godine Zavetnici, DSS i Dveri su govorili sve najgore jedni o drugima. Milica Đurđević Zavetnica je na TV Hepi, 9.5.2020., Boška Obradovića nazvala cirkuzantom koji obesmišljava institucije. Miloša Jovanovića je uporedila sa prostitutkom, čija je stranka rušila državu i palila Skupštinu. Miloš Jovanović je Milici Zavetnici rekao da je prazna i neodgovorna. Milica Đurđević je optužila Miloša Jovanovića da ima petooktobarski teret na plećima, te da ona neće paliti Skupštinu kao on i njegova stranka. Milica Đurđević je optužila Boška Obradovića da je nad Marjanom Rističevićem vršio javni linč kao DOS 5. oktobra 2000., nad Dragoljubom Milanovićem. Mediji tvrde da drugi čovek Zavetnika, Zoran Zečević iz Aranđelovca, već decenijama drži nelegalni starački dom, da tipuje stare i imućne, da im uzima nekretnine itd. Da li je to politika Zavetnika i Milice Đurđević? Pljačkanje penzionera? Pri glasanju u Skupštini Srbije 10.11.2022. Zavetnici su uz amin Milice Đurđević krali glasove, tj. zloupotrebili elektronski sistem za glasanje, tako što je poslanica Zavetnika Sanja Marić, više puta zloupotrebila karticu svog kolege Dragana Nikolića, koji je priznao zloupotrebu. Zavetnici su antivakseri. Milica Đurđević je 24.3.2021. rekla: „„Naš stav je takav da treba da postoji sloboda izbora, da niko ko ne želi da bude vakcinisan ne treba da bude sankcionisan. Ja se lično nisam vakcinisala“. Na skupu 17.3.2023. ispred Predsedništva Srbije, Milica Đurđević je rekla: „Ne damo vam Trepču za Rio Tinto, ne damo vam Gračanicu, za fabriku Mercedes“. Ironija i apsurd se sastoje u tome što u stvarnom životu, kada siđe sa bine, kada izađe iz Skupštine Srbije, Milica Zavetnica vozi besni „Mercedes B200“. Krajnje je licemerno kada Milica Zavetnica na mitingu vrišti protiv Mercedesa, a onda sedne u besni „Mercedes B200“ i odveze se kući. Da Milica Zavetnica zaista vozi besni Mercedes, saznali smo 19.06.2022. kada su svi mediji izvestili da je te noći Milicu Đurđević, saobraćajna policija uhvatila za volanom automobila „Mercedes B200“, i da je u krvi imala nedozvoljenu količinu alkohola, odnosno da je bila pijana. Redovna kontrola policije na Voždovcu u ulici Bulevar oslobođenja, utvrdila je da je alko-test pokazao da je Milica Đurđević imala 0,60 promila alkohola u organizmu, i odmah ju je isključila iz saobraćaja.

Sve ovo što sam naveo, velika većina simpatizera ove tri stranke ne zna. Da znaju, još manje njih bi se pojavljivalo na skupovima DSS, Dveri i Zavetnika. Juče su se, nekada zakrvljeni DSS, Dveri i Zavetnici ujedinili u pokušaju da nasilno dođu na vlast, i u mržnji prema predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Sve što su radili Miloš Jovanović, Boško Obradović i Milica Zavetnica, pokazuje da ih Kosovo i Metohija uopšte ne zanimaju, izuzev kao sredstvo dolaska na vlast.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miloš

pre 1 godinu

Njihov zadatak je da šire govor mržnje i iznose laži.

Sara

pre 1 godinu

Naravno da im je skup propao jer narod veruje iskljucivo samo Vucicu.

Gaga

pre 1 godinu

Niko se osim predsednika Aleksandra Vučića,ne bori za Srbiju.

Ana

pre 1 godinu

Ovi ljudi su puni mrznje i zlobe,ne znaju oni sta je molitva ni pokajanje.

Ana

pre 1 godinu

Nemaju oni osecanja ni za koga, a o molitvama i da ne pricamo.

Mici

pre 1 godinu

Jucerasnji skup nije imao veze sa onim zbog cega je sazvan! Oni su lagali I te ljude juce koji su izasli! Njih Kosovo ne interesuje, njima je bitna samo Vuciceva glava!

Ana

pre 1 godinu

Ima ljudi koji se secaju svih zrtava i koji ih nikada nece zaboraviti.

Ana

pre 1 godinu

Mogu oni da meze Vucica koliko hoce ali on je uvek pokazao da ceni ljude koji su se borili do zadnjeg daha a svoju zemlju.

Zeljko

pre 1 godinu

Lažne patriote se busaju u prsa, a ovamo navijaju da Srbija izgubi KiM. Licemeri, samo im je bitno da dođu na vlast.

Vule

pre 1 godinu

Pokazala je opozicija da je ne interesuje KiM, pogrom Srba i sve ostalo, jedino jeftini poeni.

Sanja

pre 1 godinu

Jasno nam je šta je bio povod okupljanja- kao i uvek mržnja prema Vučiću.

Ljubica

pre 1 godinu

Ova opozicija nema ni plana, ni programa, ni morala. Cilj im je da dođu prljavim putem na vlast. Mrze Vučića, mrze što je uspešan, što je uvek spreman da se bori za Srbiju, za svoj narod, za KiM.

Jeca

pre 1 godinu

Briga opoziciju za žrtve..oni samo traže povod za okupljenje kako bi pljuvali po Vučiću. Koliko su samo jadni!

Ivan

pre 1 godinu

Opozicija je juče pokazala da nema liderstvo ni platformu

Milica

pre 1 godinu

Obicno psihologija kaze kada bi zeleo da budes kao neko a ne mozes pocnes da budes opsednut sa njim i non stop o njemu pricas i pocinjes da mu zavidis sto je on ono sto ti nikada neces biti

Marko

pre 1 godinu

Opoziciju odavno ne interesuje narod već kako sruše Vučića sa vlasti to im je motiv protesta!

Mile

pre 1 godinu

Nije njima na kraj pameti srpski narod, oni samo hoće vlast.

Ana

pre 1 godinu

Opozicija svakoga dana pokazuje sve vecu mrznju prema Vucicu, nemajuci nimalo postovanja prema onome sto on cini za Srbiju a oni nisu uradili bas nista.

Daca

pre 1 godinu

Dokle ide bezobrazluk i nemarnost opozicije..da na jucerasnji za nas tezak dan, okupljaju se kako bi pljuvali po Vučiću, kome je, za razliku od njih jedinom stalo do KiM.

Daca

pre 1 godinu

Апсолутно тачно. Промотери мржње и хаоса!

Minja

pre 1 godinu

Njih nije bilo briga ni kada se desavao pogrom, a kamoli sada. Nego su navikli da skupljaju jeftine poene na stradanju svog naroda, sto dovoljno govori o njima.

Saša

pre 1 godinu

Dok se Vučić kao lav bori za srpsko KiM, dotle ekstremna desnica pokušava da minira njegovu borbu za teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Magdalena

pre 1 godinu

Obradović kako zine - laže. Nego, jel trudnica bila trezna? Zna li se šta?

sarmojed

pre 1 godinu

Jedino sto ova badna ima zajedničko jeste mržnja i lazi o vucicu

Jelena

pre 1 godinu

Antidrzavnici pokusavaju da uruse vlast, al nece uspeti u tome.

Ena

pre 1 godinu

Opozicioni ološ se okuplja samo radi napada na Vučića.

Goga

pre 1 godinu

Bruka i sramota...druge reči ne postoje da se opiše bezobrazluk opozicije na juceraànji dan koji je ta sve bas težak.

Dejana

pre 1 godinu

Mica Zavetnica je devojcica koja ima muske hormone i zeli sada da bude jaca od supruga pa trenutno jedno i drugo ostre da izmere ciji je duzi :-)

Filip

pre 1 godinu

Lažne patriote iz opozicije traže da odbacimo dijalog sa Prištinom. Hteli bi Srbiju da uvuku u sukobe, jer je opoziciji dobro samo kad je građanima i državi loše.

Lepi Vlada

pre 1 godinu

Skup sećanja je samo izgovor za divljaštvo opozicije.

cvekloje

pre 1 godinu

Ponašanje opozicije je za svaku osudu, ni trunku empatije za narod

Ivan

pre 1 godinu

Jedina tema opoziciji je mržnja prema Vučiću

Ana

pre 1 godinu

Skupili su se da klevetaju Predsednika drzave ,banda.

Rade

pre 1 godinu

Jedino šta zanima ove desničarske lažne patriote jeste da dođu na vlast, ali ne da bi radili za narod i državu, već za svoje lične interese.

Lepi Vlada

pre 1 godinu

Ne zanima desnicu ni Srbija, ni Kim, ni žrtve, zanima je samo interes.

Sasa

pre 1 godinu

Skup koji su organizovale lazne patriote, na sve je licio osim na secanje na pogrom. Okupljeni, koji su ocogledno bili prevareni, mogli su samo cuti napade na Vucica!

Slobodan

pre 1 godinu

Svaki skup desnice, gde se toboze pozivaju na narod, uglavnom postaje antidrzavni skup.

Mina

pre 1 godinu

Ništa novo od opozicije...ne biraju ni trenutak da osuju po Vučiću. Na jucerasnji dan okupljaju se šatro da se pomole za zrtve, a samo su pljuvali po Vučiću. Dno dna.

Miša

pre 1 godinu

Jedino što lažne patriote sa desnice mogu da ponude jesu laži i nasilje, kojima pokušavaju da destabilizuju Srbiju.

Jovana

pre 1 godinu

Miting antidržavnog projekta - desnog sektora opozicije doživeo KRAH a sta je drugo i moglo da se ocekuje.

Razmisljalo

pre 1 godinu

Šta očekujete od opozicije ? Oni ionako samo lazu I bore se za svoje interese

Vlada

pre 1 godinu

Opozicija je dokazala da je KIM i Srpski narod uopšte ne zanimaju, već ih koriste kao sredstvo dolaska na vlast.

Marijana

pre 1 godinu

Nisu oni nikad bili za narod i uz narod, samos svoje interese gledaju

Ana

pre 1 godinu

Opozicija ce valjda sada shvatiti da nema podrsku nikakvu!

Tasa

pre 1 godinu

Bestidnost opozicije pokazana po ko zna koji put,njima nista nije sveto.

Anika

pre 1 godinu

Kao da je njih briga za nevine Srpske zrtve . Bolesni su od mrznje prema Vucicu, coveku koji se bori za Kosovo i srpski narod

Vesna

pre 1 godinu

Kvazipatriote ne interesuje srpski narod, njihov Pijemont, njihova tačka ujedinjenja je samo bolesna mržnja prema Vučiću.

Kilijan

pre 1 godinu

Desnica, levica, ma cela opozicija .... ne mare za narod , lazu I varaju samo da otmu vlast

Nikola

pre 1 godinu

Njih ne interesuje Srbija već samo rušenje Vučića, to im je jedina politika.

Ivan

pre 1 godinu

Vučić se bori za svoj narod, a opozicija pokušava sa opstrukcijama

Milena

pre 1 godinu

Svima je već poznato, da opozicija šta god da kaže ona slaže. Jedino ume da manipuliše u nadi da dođe do cilja.

Luka

pre 1 godinu

Njihova politika se zasniva na sto vecoj mrznji prema Aleksandru Vucicu.

Sveštenik

pre 1 godinu

Ako se desničari nisu ispovedali, molitve im ništa ne vrede. A ne smeju da se ispovedaju, jer su toliko lagali građane Srbije da bi ispovest trajao više dana.

Milicka

pre 1 godinu

Na dan pogroma opozicija organizuje skupove protiv Vučića. Pa nečuveno

Milan

pre 1 godinu

Organizuju "studentske" skupove i skupove vezane za Kosovo, a do toga im je najmanje stalo.

Ema

pre 1 godinu

Sto vise pozivaju na proteste zele i da naude predsedniku to je narod jos vise uz Vucica!

Nevenka

pre 1 godinu

Sramotno i bezosećajno ponašanje opozicije

Gaga

pre 1 godinu

To je bio skup izdajnika i rusitelja Srbije. Njih ne zsnima ni ZSO ni bolji zivot za Srbe na KiM

Jasmina

pre 1 godinu

Mrznja.je jedino sto desnica zna. Za njih nista nije sveto.

Ana

pre 1 godinu

Opozicija ništa drugo i ne zna, sem da mrzi. Samo treba da povede računa da im se ta mržnja ne vrati kao bumerang.

Bojan

pre 1 godinu

U trenucima kada treba svi da budemo ujedinjeni i borimo se za nacionalne interese, ovi prave cirkus. Toliko o njima.

Sara

pre 1 godinu

Drago mi je što je predsednik Vučić iznad političkih podela i ne dozvoljava da ga mržnja opozicije spreči u obavljanju svojih dužnosti.

joka

pre 1 godinu

odakle tolika mrznja prema Vucicu?! Samo zato sto je uspesan i sto radi svoj posao?

lara

pre 1 godinu

Ovakvi skupovi desnice, koji promovišu mržnju i netoleranciju, ne zaslužuju pažnju i podršku.

Taina

pre 1 godinu

Dno dna od opozicije,koliko samo licemerja,lazi i zla cine istu.

Jovan

pre 1 godinu

Opoziciji se sav politicki program svodi na mrznju prema Vucicu, shodno tome, ni ne treba da nas cudi sto pri svakom skupu dozivljavanju debakl. Gradjane apsolutno ne zanima to sto oni promovisu.

Anika

pre 1 godinu

Tacno, umesto da danas pale svece za pomen nevinim srpskim zrtvama, oni to sve gaze i organizuju proteste protiv Vucica koji se posteno i srcano bori za Srbiju

Milan

pre 1 godinu

Opozicija pokušava prevarom građana da okupi narod kako bi oborili trenutnu vlast ali nikako da ukapira da narod nije glup.

Čatlajić iz Tenja

pre 1 godinu

Beskičmenjaku, jesi li spremio plan za prelazak u novu vlast? Neće pičkousti večno vladati...

aca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je pokazao svoju hrabrost i liderstvo suočavajući se sa ovakvim izazovima i ostajući posvećen svom cilju - boljoj Srbiji za sve građane.

Iva

pre 1 godinu

Kod ovih laznih patriota nema postovanja nacionalne vrednosti iako se predstavljaju kao patriote , svima nam je jasno da je to samo maska.

Verica

pre 1 godinu

Jučerašnji protest desnice je pokazao Srbima sa KiM, koliku im podršku pružaju i koliko saosećaju sa njima, jer ni jednom nisu pomenuli pogrom koji se desio na jučerašnji datum pre 19 godina.

misa

pre 1 godinu

nista im nije sveto! Samo koriste trenutak da napaduju Vucica,ali u takvim trenucima nije ni vreme ni mesto da se bave time

Sara

pre 1 godinu

Lažna opoziija se okupila kako bi napadala Vučića a sve pod parolom sećanja na žrtve, kako ih nije sramota da koriste nešto tako strašno da bi pljuvali Vučića.

Sanja

pre 1 godinu

Njihova opsedija je mrznja prema predsedniku,dzaba im sve

ika

pre 1 godinu

Kao patriota, Vučić radi na očuvanju srpskih interesa i vodi zemlju na putu napretka, bez obzira na prepreke koje se javljaju.

Joka

pre 1 godinu

Opozicija ima za cilj da naudi Vucicu kako bi dosli na vlast, jer ih to jedino zanima! Pitanje KiM im nije interesna sfera!

Katarina

pre 1 godinu

Svima je jasno da je opozicija organizovala skup, samo i iskljucivo radi promovisanja nasilja i sirenja mrznje. A Srbija im je jasno dala do znanja da to apsolutno nikoga ne zanima.

Dragana

pre 1 godinu

Protest desnice je juče pokazao da neorganizovana skupina desničara samo želi da dođe na vlast i zato su sve vreme napadali Vučića, a o Srbima na KiM ni slova.

Zdenka

pre 1 godinu

Kvazi patriote nije briga za Srbiju, samo im je stalo do fotelja.

Vesna

pre 1 godinu

Veliki je greh koristiti i pozivati se na pogrom i iskoristiti priliku da na taj način okupe ljude kako bi širili mržnju prema Vučiću.

Anika

pre 1 godinu

Aleksandar Vucic je jedini politicar koji je uspeo da bar malo otrese nepravdu kojoj je Srbiji cinjena pred ocima mnogih . Mnogi su okretali glavu ali sada je vreme da se tome stane na put.

Ena

pre 1 godinu

Bosko, Milica i Jovanovic su komedijasi koji nisu u stanju da se izbore ni za mesni odbor, a kamoli za KiM! Besramnici!

Djakon

pre 1 godinu

Večeras Boško, Milica i Jovanović opet obmanjuju građane Srbije. Otišli u crkvu kao da se mole za Srbiju, a mole se da Vučić potpiše sporazum.

Una

pre 1 godinu

Opozicija je satkana od mrznje,zato su i na dnu,gde im je i mesto.

sonja

pre 1 godinu

Ne možemo dozvoliti da se mržnja i netrpeljivost šire u našem društvu. Zato je važno da podržimo lidera koji se zalaže za pomirenje i toleranciju među svim građanima.

Dragica

pre 1 godinu

Pola tih sto je doslo na skup ne zna ni sto je doslo. Dosli iz zlobe i mrznje orema Vucicu.

Bojancica

pre 1 godinu

Umesto da pruze podrsku vlasti, po pitanju KiM, da pokazu bar malo razuma, opozicija pokazuje najvece licemerstvo koje smo do sada videli od njih. Sramno.

Natasa

pre 1 godinu

Naravno da su slagali. To je Obradovic i Zavetnici.

miki

pre 1 godinu

Opozicija je skup najvećeg ološa u ovoj zemlji

sladjan

pre 1 godinu

Vučić je svojim radom i zalaganjem doprineo napretku Srbije, a neki opozicioni lideri pokušavaju da to ospore kroz pokušaje rušenja njegove reputacije.

Oči oči

pre 1 godinu

Bolje da su otišli u Narodno pozorište i zaista učestvovali u molitvi i odavanje počasti zrtvama pogroma nego da su to najavili a zapravo skupili par hiljada ljudi da im pričaju o predsedniku Vučiću kako je loš predsednik.

Neca

pre 1 godinu

Samo gledaju kako da blate Vucica, to je njihova tema.

Milica

pre 1 godinu

Crni Bosko ne zna ni skup da organizuje, kako bi drzavu vodio.

Kosta

pre 1 godinu

Desničari su se organizovali da obeleže datum pogroma Srba na KiM, ali su zaboravili na to, kad su se dokopali mikrofona, isplivala je njihova težnja o dolasku na vlast po svaku cenu.

Anika

pre 1 godinu

Vreme je da se sveetu prikaze jasna slika kroz koje torture je vekovima prolazio nas narod. Sve svetske sile su okretale glavu. Presednik Vucic je hrabro i glasno osudio i progovorio. Hrabro se bori, ne da nasu drzavu

Una

pre 1 godinu

Ovu trojku iz redova opozicije ne podrzava niko, tako da oni i ne mogu da okupe gradjane na njihovoj strani, dok Vucica podrzava ogroman broj gradjana i to zasluzeno!

Vanja

pre 1 godinu

Nije opoziciji ni palo na pamet da se osvrnu na srpske zrtve - jer ne mare za to. Njima je u glavi iskljucivo licni interes i mrznja prema Vucicu.

Milorad

pre 1 godinu

Opozicija je još 2004. godine, savijanjem glave i aminovanjem teroristima objasnila da je Srbija ne zanima.

Jecka

pre 1 godinu

Nema ni govora o sećanju samo napad na Vucica.

dare

pre 1 godinu

Kao predsednik, Vučić se posvećuje unapređenju života svih građana Srbije i radi na očuvanju stabilnosti i mira u regionu.

Ilija

pre 1 godinu

Vidi narod ko se zaista bori za Srbiju i pregovara i sa Albancima i Eu i Natom da bi spasio zemlju.

Novica

pre 1 godinu

Obradovicu bi bilo pametno da napravi svoj program,a ne da blati Vucica bez razloga.

vasa

pre 1 godinu

Na sve načine hoće da isprovociraju predsednika

Milanka

pre 1 godinu

Lideri desnice su skup zakazan za 17.3.2023. najavili kao skup sećanja na pogrom, i na početak NATO bombardovanja. Najavili su skup kao molitvu za stradale u pogromu na KiM, 17.3.2004. i sve ljude na KiM.

Pavle

pre 1 godinu

Vučić je državnik koji je najveći patriota.

Lorena

pre 1 godinu

Desničari su postupali po instrukcijama iz inostranstva gde im obećavaju dolazak na vlast, bez demokratskih izbora.

Anika

pre 1 godinu

Koliko je samo nevine srpske krvi proliveno . Bar zasluzuju pomen i secanje. Opozicija za to ne mari, samo im je bitno da svu svoju energiju usmere ka tome da svrgnu Vucica. Sram vas bilo

Rada

pre 1 godinu

Svi smo mi zrtve opozicije. Dok su vladali unistavali su Srbiju, a unistili su i status KiM. Sada organizuju lazne proteste, koji im sluze da ruse ugled Vucicu!

Maja

pre 1 godinu

Antidržavna opozicija koristi svaku priliku na vrlo perfidan način kako bi se dokopala fotelje.

Nenica

pre 1 godinu

Desničarske partije samo svoj interes vide briga ih za KiM.

laza

pre 1 godinu

Građani Srbije prepoznaju njegov trud i posvećenost, što se vidi po brojnim infrastrukturnim projektima koji se sprovode širom zemlje.

Saruman

pre 1 godinu

Oni osim mržnje ništa drugo i ne poseduju u sebi .Ni časti ni obraza.

Jovanaa

pre 1 godinu

Desničari su pokazali do sada da ne znaju da se bore za Srbiju.

Mika

pre 1 godinu

Mar iz srbije gnjide ljudske, da vucic nije dosao na vlast dzrava bi otisla na dobos pored vas zivih...

ogi

pre 1 godinu

Pokušavaju da sabotiraju predsednika ali im ne ide

Jovan

pre 1 godinu

Lažne patriote bi sve dale da Vučić nešto potriše, a da su na vlasti rasturili bi Srbiju za jedan dan.

Dea

pre 1 godinu

Svaki pokusaj opozicije da ruse Vucica nailazi na otpor naroda, jer Vucica gradjani postuju!

miki

pre 1 godinu

Ovakvi pokušaji rušenja Vučićeve vlade i destabilizacije zemlje nisu u interesu Srbije i njenih građana.

Kaja

pre 1 godinu

Oni od njihove mrznje prema predsedniku Vucic, ne vide nista oko sebe!

Tea

pre 1 godinu

Jucerasnji skup zute bande je imao cilj da izazove samo nemire.

Ivan

pre 1 godinu

Opoziciju mnogo boli uspešna politika koju vodi Vučić ali moraju da zaoamte da je nikada neće srušiti i da nikada neće sesti na tron.

Vanjica

pre 1 godinu

Skupila se opozicija sa jednim jedinim ciljem - da silom srusi Vucica. Svima je davno jasno da je Vucic taj koji ima poverenje gradjana, i koji bi ih dobio na svakim mogucim izborima. Ovo je samo jadan pokusaj opozicije da pokupi neki jeftin politicki poen.

Anika

pre 1 godinu

Vucic je jedini zasluzan za to da se srpske zrtve pominju i da ih sacuva od zaboraava

Marko

pre 1 godinu

Takozvanoj desnici nišu važne žrtve već da iskažu svoju politiku mržnje.

Leona

pre 1 godinu

Desničari su svesni da nemaju podršku u narodu, zato pokušavaju nasilnim i agresivnim metodama da dođu na vlast, što je nemoguće.

ceca

pre 1 godinu

Gradjani Srbije se srame kakva nam je opozicija

Siniša

pre 1 godinu

Sramota od opozicije,tako se ne bori za Srbiju.

juca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ostaje posvećen svojim ciljevima i radi na ostvarenju vizije modernizovane i napredne Srbije, u kojoj će svi građani imati jednake šanse i mogućnosti.

Bole

pre 1 godinu

Ništa njih osim vlasti i ličnih interesa ne zanima.Licemeri i lažovi.

Biljana

pre 1 godinu

Opoziciji je briga o Kosovu i Metohiji samo povod kako bi se okupili i protestvovali protiv Aleksandra Vučića i politike kojom on vodi Srbiju.

Sofija

pre 1 godinu

Opozicija nešto da zna, ne bi im jedini uspeh bio to što ih šiptarski narod hvali i divi im se.

VeraNastovic

pre 1 godinu

Seća li se šaka jada lažnih patriota šta za srpski narod znači 17.mart? O tome su čitali u novinama, pošto su baš taj dan 2004.godine prespavali, prežmurili ili proveli negde daleko od Srbije!

Moma

pre 1 godinu

Nemaju ovi iz opozicije tu kulturu i taj nivo da bi uopste uzeli u obzir da se prisete srpskih zrtava. Do duse, od njih to nikada ne bismo ni ocekivali. Poznajemo ih vrlo dobro, nazalost.

Zoki

pre 1 godinu

Samo o svojim interesima misle .Briga njih za narod i za državu .Lažne patriote

Nataša

pre 1 godinu

Ko o čemu, opozicija o fotelji i ličnim interesima. Samo im ovoga puta neće poći za rukom.

Igor

pre 1 godinu

Opozicija u Srbiji se služi lažima i prevarama.

Anika

pre 1 godinu

Najveci izdajnici srpskog roda prave se da su patritote. Tako to radi danasnja opozicija. Pljuju Vucica koji se jedini lavovski bori za srpski narod

Gogi

pre 1 godinu

Jos jednom, opozicionari su uspeli da pokazu ovom narodu koliki su licemeri i da im nista sveto nije.

Kostadinka

pre 1 godinu

Desničari su sinoć umesto molitve, sveća i sećanja na žrtve, pred Hramom Svetog Save, ustanovili samo da je to mesto okupljanja, puka početna tačka, pred marš na Predsedništvo i napad na legalno i legitimno izabranog predsednika Vučića.

Anika

pre 1 godinu

Opozicija je jos jednom pokazala svoje neljudsko ponasanje. Na ovaj nacin blatite nevine ljudske zrtve. Vas nije briga za progrom

Jana

pre 1 godinu

Opozicija ima obraz kao đon. Njima ništa nije sveto. Prodali bi i veru za šaku novca i fotelje.

Gaga

pre 1 godinu

Opozicionari i ne razmisljaju o zrtvama na Kosovu,vec samo o svojim foteljama

Milica

pre 1 godinu

kada ne mozes da budes kao neko onda mu zavidis,budes opcinjen njime i svaki trenutak gledas da pricas o njemu

Aca Voždovac

pre 1 godinu

Opozicija ima samo jednu politiku , a to je mržnja prema Vučiću , što je jako bolesno .

Hana

pre 1 godinu

Nismo ni ocekivali da ce na skupu opozicije da se propagira nesto pametno, oni samo misle o ispunjavanju svojih licnih interesa i o otme kako da se dokopaju fotelje.

Jelena

pre 1 godinu

Pa i bilo je ocekivati da opozicija ne pomene stradanje naroda koji se desio 17.03. ! Znali smo da ce oni opet govoriti o tome da Vucic treba da ide sa vlasti!

Slavko

pre 1 godinu

koja bre vise opozicija,sram ih bilo....kako ih nije sramota da zive u Srbiji a nesto oni da se pitaju i govore

Natalija

pre 1 godinu

Opozicija nema svoj program samo pokušavaju da okaljaju Vucica

Jelena

pre 1 godinu

Opoziciju bih ja poslala negde malo na prevaspitavanje! Pa da vide da li bi nastavili da se segace sa nama ovako vaznim stvarima i dalje.

Mitar

pre 1 godinu

Ološ iz opozicije ne mari za Srbiju već za foteljama i lopovlukom .

Stanimirka

pre 1 godinu

Desničari su opet u svom elementu, bez plana i programa za rešavanje bilo kog problema, ali sa jakom željom da nasilno preuzmu vlast.

Marija

pre 1 godinu

U opoziciji sve "patriote" na rečima. A kad su dela u pitanju, jasno je da ih zanima samo fotelja.

Zoran

pre 1 godinu

Politika mržnje ne može doneti ništa dobro našoj državi, ali dobru budućnost nudi politika mira i stabilnosti koju zastupa predsednik Vučić.

Ana

pre 1 godinu

Opoziciju ne treba vredjati, oni su uvreda sami po sebi .

Yunuz

pre 1 godinu

Odista, sto je poenta ovakvih skupova ako se ne sjecaju zrtava vec im je cilj politikanstvo?

Čoče

pre 1 godinu

Srpska desnica se srozava na svakom koraku, udružujući se sa svima, pa i sa crnim đavolom u borbi protiv stranke na vlasti, dok je interes Srbije i srpskog naroda ne zanima, već samo lična korist i dolazak na vlast.

Sonja

pre 1 godinu

Lik i delo nase opozicije kod normalnih i pristojnih gradjana Srbije izazivaju gadjenje .

Petar

pre 1 godinu

Napad na predsednika Vučića pokazuje da antisrpska opozicija i Kurti, rade zajedno, ali uzalud, građani Srbije veruju svom predsedniku i daju mu svoj glas i podršku.

Davor

pre 1 godinu

Ko god da je ocekivao da ce opozicija zaista da oda pocast zrtvama pogroma, ili je lud ili ne znma ni ja sta je. Pa svi smo svedoci i reci i delovanja opozicije tako da ne znam zaista ko njima moze bilo sta da veruje.

Klara

pre 1 godinu

Srbija se trudi sa predsednikom Vučićem, da sačuva mir, ali neće dozvoliti da se ponovi pogrom Srba iz 2004. godine.

Djordje

pre 1 godinu

To sto je opozicija sinoc izvela je samo pljuvanje po svima koji su pogrom doziveli i preziveli. treba da ih bude sram to sto na taj nacin kaljaju secanje na zrtve a velicaju delovanje terorista koje su oni oslobodili!

Jelena

pre 1 godinu

Opozicija se jedino brine kako da dođe na vlast.

Neno

pre 1 godinu

Na vreme si video sa kim imaš posla u DSS i prešao u SNS bravo Nebojša!

nesko09

pre 1 godinu

Vi kao "vecina" svakodnevno se molite za srpski narod na Kosmetu,molitve su vam uslisene?Sta je bilo pogresno na skupu?Kad vama i opoziciji vlast ne bude primarni cilj,za ovu zemlju ce doci bolja vremena.Komentari koje sam video su dokaz da vam je manipulacija polupismenim ljudima primarni cilj.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija