• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

19.03.2023

17:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŠTA JE POLITIKA

Insajder/Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŠTA JE POLITIKA

Podeli vest

Mnogi su zaboravili, davno je to bilo, ali i Aleksandar Vučić je nekad bio opozicija. Teška, 'duboka' opozicija, bez ikakvih izgleda da u bliskoj budućnosti dođe na bilo kakvu vlast. Pa i tada, u gotovo nemogućim uslovima, AV se politikom bavio na krajnje odgovoran i ozbiljan način


Ko je zaboravio, evo da podsetim. Današnji predsednik, a ondašnji kandidat za gradonačelnika glavnog grada iz duboke opozicione medijske ilegale predlagao je projekat Beograda na vodi, najozbiljnije radio na njemu, davao konkretne predloge i planove, dovodio je ovde i Rudolfa Đulijanija, bivšeg prvog čoveka Njujorka, sa kojim je razrađivao predlog izgradnje novog, najmodernijeg dela srpske prestonice...

I ne samo to, Vučić je iz opozicije govorio i o neophodnosti fiskalnih reformi koje je hrabro sproveo čim je došao u poziciju vlasti. On je kao prokaženi i na gotovo svim medijima zabranjeni opozicionar govorio i o potrebi gradnje brzih pruga, železničke stanice Prokop, obećavao je prosečne plate više od 500 evra, što se tada činilo kao potpuno nemoguće, najavljivao najmodernije autoputeve, bolnice, škole, pričao o gradnji metroa u prestonici...

I, kao što vidite, sve to je i ostvario pošto je došao na vlast. Državu koju je preuzeo u bankrotstvu uspešno je transformisao u zemlju sa najboljim stanjem javnih finansija u čitavoj Evropi, što je sledstveno dovelo i do mnogo jačih međunarodnih pozicija Srbije i ozbiljnije odbrane srpskih nacionalnih interesa.

A šta, moliću lepo, danas radi ono što se u ovoj zemlji predstavlja kao opozicija? Imaju li oni neki plan, bilo koji konkretno projekat? Šta je zapravo njihova politika koju kandiduju kao rešenje za bolji život svih nas, za budućnost naše dece? Čitam sve novine, svakodnevno pratim sve medije - to mi je, jelte, posao - ali stvarno nigde nisam ni pročitao, ni čuo, ni video nikoga od njih, vajnih opozicionara, sa bilo kakvom konkretnom, realnom idejom. Osim ako se u ozbiljne ideje ne ubrajaju bolesna mržnja i patološke laži?! Osim ako njihov jedini plan nije guranje Srbije u haos i neku novu nesreću na kojoj bi samo oni profitirali? A to, nažalost, zapravo i jeste njihov jedini 'biznis plan' - oni priželjkuju, prizivaju i aktivno rade na izazivanju velikog zla, jer dobro znaju da je samo u narodnom i državnom zlu moguće njihovo politikantsko dobro.

I baš zato, ne bih ja više tupio slova na takozvanu srpsku opoziciju. Samo bih vas sve zamolio da dobro razmislite o budućnosti svoje dece. I da sami sebi iskreno odgovorite da li bi svima nama i našoj deci išta bolje bilo ako bi na vlasti bili Stamenkovska, Miško Francuz, Ponoš Hrvat i njima slični polit-džeparoši?

Ne bi, je l' da? E, pa o tome vam pričam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nemanja

pre 1 godinu

Vucic je danas jedan od vodecih drzavnika u Evropi koji se svim silama bori za nacionalne i drzavne interese za razliku od laznih patriota iz opozicije koji su odavno prodali Srbiju, o Kosmetu da i ne govorim.

Pavle

pre 1 godinu

Vucic je drzavnik koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku i bori se za nacionalne interese Srbije, za razliku od opozicije koja samo gleda kako da se docepa vlasti i narodne kase

Tanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je iz pepela podigao Srbiju, preporodio je privredu i ekonomiju Srbije. Dok su opozicionari vladali Srbijom bilo I'm je bitno koliko će para staviti u džep a ne narod I Srbija.

Vesna

pre 1 godinu

Vucic je odgovorno stajao iza svojih reci, drzavu je primio sa praznim budzetom i izvukao Srbiju sa samoga DNA.

Deki

pre 1 godinu

Bio i ostao ogdovoran i odgovorno vodi Srbiju u bolju buducnost.

Jela

pre 1 godinu

Lepo receno, Vucic se oduvek bavio ozbiljnom i odgovornom politikom

Jovana

pre 1 godinu

Ne bi narod bio ogorcen na opoziciju,da je to zdrava i normalna politika, ali oni na ovaj nacin samo izazivaju bes kod naroda i ne znam sta bi oni mogli da ocekuju.

Natasa

pre 1 godinu

Cak i u vreme kada je bio opizocija, sadasnji predsednik, Aleksandar Vucic, bio je svestan koje potrebe ima Srbija i njeni gradjani, zalagao se za njih i na kraju ih kao predsednik i ispunio.

Adriana

pre 1 godinu

Pa šta? Čovek je na vlast došao svojim radom, trudom i zalaganjem...

Ivana

pre 1 godinu

Bili na strani opozicije ili vlasti, sadasnji predstavnici opozicije ne misle o interesima Srbije i ne zalazu se za njih. Nikakvo pravo nemaju da upiru prstom u predsednkka Vucica jer je njegova politika uvek bila i bice u interesu Srbije.

Milena

pre 1 godinu

Sadasnja opozicija izgubila je poverenje gradjana, koje je izneverila vise puta, jer su im za razliku od predsednika Vucica interesi Srbije i njenih gradjana iza licnih interesa.

Cole

pre 1 godinu

Današnja opozicija kako se ponaša ne samo da će još dugo biti opozicija nego verovatno čak ni to.

Borko

pre 1 godinu

Nedaj Boze da se ti antisrbi dokopaju vlasti eto nama veselih 90-tih i sve ono sto je pratilo te tmurne i crne godine rata,sankcija i izolacije.

Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

Економски резултати Србије су видљиви на сваком кораку. Нове болнице , Клинички центри, веће плате за здравствене раднике, војску и полицију. Нови ауто-путеви и путеви. Све што је обећао то је и испунио.

Biljana

pre 1 godinu

Dragan J.Vucicevic je u pravu kada kaze da zamislimo da nam ovi antisrbi budu na vlasti i da to ne mozemo jer samo mi se vrti jedna misao u glavi a to je ono vreme posle petog oktobra kada su sve fabrike stale i sve prodato raznim sumnjivim biznismenima.

Bojan

pre 1 godinu

Samo im je u glavi kako da sruse predsednika Srbije i ni jedan drugi konkretan cilj nemaju.Oni su tako programirani od strane svojih gazda i to im je jedini cilj.

Bane

pre 1 godinu

Kada imas viziju i kada imas volje a pre svega ljubav prema svojoj zemlji i svom narodu dicices se i iz pepela ako treba samo da pomognes svojoj zemlji i svom narodu.Tako je uradio i nas danasnji predsednik Aleksandar Vucic i zato je tu gde jeste i zato je napravio od svoje zemlje jaku i uspesnu i u svetu postovanu drzavu.

Borka

pre 1 godinu

Kada se boris za svoje snove oni se ostvaruju.Aleksandar Vucic je sanjao da Srbija bude jaka i moderna drzava koju ce postovati ceo svet i to je uspeo zahvaljujuci svojoj mudroj i domacinskoj politici koju narod bezuslovno podrzava.

Dejana

pre 1 godinu

Nije ni cudno sto ga ne vole ovi iz cirkus opozicije , sve je lepo rekao i napisao!

Suza

pre 1 godinu

Iskrenim i poštenim radom, danonoćnim radom, Vučić je uspeo da Srbiju postavi na jake temelje! Mnogi su želeli da vode Srbiju, ali narod je svoje poverenje dao Vučiću! Narod je prepoznao pravog vođu!

Rale

pre 1 godinu

Opozicija nema apsolutno ništa osim mržnje , šteta skola i fakulteta koji su neosporno završeni i poseduju ih neki ali džaba. Nema plana politike i rešenja .

Milan

pre 1 godinu

Vućić je Srbiju od baknkrotstva doveo do ekonomski jake i stabilne države.

Una

pre 1 godinu

Opozicija nema ni plan ni projekat, čak ni ideju za bilo šta. Oni samo pricaju, tj lazu

Ana

pre 1 godinu

Baviti se politikom zahteva znanje, a pre svega rad i zalaganje. To niko nema sem Vučica, zato i jeste bez konkurencije

Bogdan

pre 1 godinu

Sve što je urađeno je urađeno zarad bolje budućnosti naše dece i svih nas. Politikom ne može svako da se bavi

erinyes

pre 1 godinu

Alavi beskičmenjaku, gde ćeš se sakriti kad „padnu" Pičkousti i Rošavi glavoseča, i krenu hapšenja korumpirane bagre iz SNS?

Magdalena

pre 1 godinu

Bio pozicija ili opozicija, predsednik nije promenio svoje ponašanje i manire, bori se i dalje za nas, za našu Srbiju.

Vuk

pre 1 godinu

Srbija nema više dece za bacanje! Srbija se zalaže za politiku mira i ekonomskog razvoja.

Slavica

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se bavi ozbiljnom politikom, to nam je najvažnije.

Gaga

pre 1 godinu

Vučić je i onda kada je bio opozicija imao viziju i plan za bolji život u Srbiji.

Anka

pre 1 godinu

Opozicija samo lupeta glupisti na ta svoja usta!

Dana

pre 1 godinu

Za razliku od sadašnje opozicije ,političkih gubitnika i boraca za svoj džep, Vučić kada je bio u opoziciji, imao je viziju izgradnje Beograda na vodi, brzih pruga, saobraćajnica, a to danas na sreću gradjana Srbije i ostvaruje.

Rada

pre 1 godinu

Propala opozicija nema nikakav plan za Srbiju, zato im je mesto u zaboravu.

Biljana

pre 1 godinu

Srbija nikada nije imala ovako požrtvovanog, marljivog i predsednika sa vizijom za bolju budućnost svih građana Srbije od Aleksandra Vučića. Opozicija mu nije ni za mali prst i nikada građani neće menjati nešto što dobro funkcioniše.

Marina

pre 1 godinu

Ostaće Vučić da vodi ovu državu, jer narod sve vidi, a takođe narod i odlučuje!

Ruza

pre 1 godinu

Vučića poznajem i kada je bio opozicija i sada kad je vladajuća stranka. Srbija boljeg predsednika nece imati.

Nina

pre 1 godinu

Svoje planove za Srbiju koje je predsednik Vučić imao kao opozicioni kandidat, danas na sreću gradjanja ostvaruje, gradeći pruge, puteve ,fabrike, izgradio je dobar život nama gradjanima Srbije.

Tanja

pre 1 godinu

Sve što je Vučićević rekao,je tačno!Srbija napornim radom ide napred!

Mira

pre 1 godinu

Srbija je najzad u sigurnim rukama!Danas,narod može da živi od svojih plata!

Maja

pre 1 godinu

Sreća je što sadašnja opozicija nikada više neće imati šansu da uništava našu prelepu Srbiju.

Sanja

pre 1 godinu

Radujem se budućnosti u Srbiji...za vreme opozicije smo bežali iz sopstvenih domova trbuhom za kruhom!

Stefan

pre 1 godinu

Srbija je izabrala put napretka i razvoja..Srbi su izabrali Vučića!Iz dana u dan,svakodnevno,Vučić nas podseća zašto mu narod veruje!

Andrija

pre 1 godinu

Srbijom nikada više neće vladati opozicija!Srbija je najzad stabilna i cenjena zemlja,zahvaljujući Vučiću!

Rada

pre 1 godinu

Srpski narod zaslužuje najbolji...Srbija zaslužuje Vučića!

Slavica

pre 1 godinu

Bez Vučića nema napretka i boljeg života u Srbiji,i to je činjenica!

Dragana

pre 1 godinu

Vučić se bori za Srbiju I nacionalne interese.

Marta

pre 1 godinu

Dok je bila na vlasti,opozicija se jedino interesovala za dubinu svojih džepova!

Rade

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja je napredovala zahvaljujući Vučiću.

Anica

pre 1 godinu

Danasnjoj opoziciji je samo bitno da sve najgore rade u inat Vucicu a samim tim nanose zlo svom narosu

Dragan

pre 1 godinu

Lažnu opoziciju ne interesuje narod i KiM. Interesuje su ih vlast.

Ljiljana

pre 1 godinu

Upravo tako- treba svako da stavi prst na čelo i razmisli dobro kako je bilo,a kako je sada.

Goran

pre 1 godinu

Vučić se bori za narod. Vodi mudru politiku.

Sandra 60

pre 1 godinu

Svaka normalna opozicija se trudi da da bolje predloge za rešavanje nekog problema a ne kao ova naša u Srbiji koja ume samo da kontrira i protestuje a da ni sam pojma nema zbog čega to radi.

Vojkan

pre 1 godinu

Vučićević o svojoj novoj kolumni - objašnjava!

Vojka

pre 1 godinu

Koliko je destruktivna,nemocna u svom nastupanju ,opozicija pokazuje kada treba da ponudi neka resenja.Tada ima samo jedno a to je da carobna vila pobedi Vucica posto oni na izborima ne mogu.

iva

pre 1 godinu

Srbija vodi politiku mira iako trpi udarce sa svih strana. Opozicija je ujedinjena protiv Vučića ali neće ih to dovesti do neke pobede jer narod takvima ne veruje.

Rikardo

pre 1 godinu

Verujem da se politika kao posao objašnjena do sitnih detalja, najviše na primeru Aleksanda Vučića koji se pošteno borio kroz politički život, od opozicije do vlasti, odgovornom politikom i srboljubljem.

Vojkan

pre 1 godinu

Dragan Vučićević iskreno! Dugo je i on u, i oko političkog delovanja, zna dobro o čemu piše.

vesna

pre 1 godinu

Odlična kolumna, verujem, nisam imao prilike do sada da čitam baš takvu tematiku.

Mila

pre 1 godinu

Ko prati Vucicev rad od pocetka,svestan je da je do sad svako obecanje ispunio.

Ana

pre 1 godinu

Vučić je odgovoran i ozbiljan političar koji je nebrojano puta dokazao svoju ljubav i privrženost Srbiji,borbom za Srbiju i njene interese.

Milan

pre 1 godinu

Vučić je uvek bio gospodin, u svakoj segmentu njegove političke karijere.

Ana

pre 1 godinu

I kad je bio na dnu, u opoziciji, kao i sada na vrhu u vlasti, Vučić je imao svoj stil, bio je borben, požrtvovan i to sve za svoj narod i državu.

Nina

pre 1 godinu

Bez obzira da li je bio u opoziciji ili na vlasti, Vučić se uvek borio za dobrobit Srbije i njenih građana

Boba

pre 1 godinu

Vučić je političar koji je uvek radio u interesu Srbije, bez obzira na to koja stranka ili opcija je bila na vlasti.

Sima

pre 1 godinu

Kao lider, Vučić je posvećen tome da obezbedi najbolju verziju Srbije, bez obzira na političke interese ili stranačke pripadnosti.

sasavi

pre 1 godinu

Šta god Vučić uradio opoziciji neće odgovarati, briga njih za Srbiju njih interesuje samo da pljuju Vučića

Ivan

pre 1 godinu

Vučić je političar koji ima viziju i koji se trudi da ostvari najbolju verziju Srbije, bilo da je na vlasti ili u opoziciji.

gogili

pre 1 godinu

Ne brinu oni za građane i napredak Srbije već za njihov dzep

Toza

pre 1 godinu

Vučić je lider koji se zalaže za sveukupni napredak Srbije i koji radi na tome da zemlja postane najbolja moguća verzija sebe, bez obzira na političke okolnosti.

Maja

pre 1 godinu

Opozicija samo lazima pokušava da ukalja obraz predsednika i nasu drzavu

Jelena

pre 1 godinu

Vučić je uvek radio na unapređenju Srbije i njenom prosperitetu.

babajaro

pre 1 godinu

Opozicija lazima i medijskim spinovanjima pokušava da dobije podršku naroda

Zoka

pre 1 godinu

Vučić je posvećen tome da radi na dobrobiti Srbije, bez obzira na to da li je bio u opoziciji ili na vlasti.

babangida

pre 1 godinu

Opozicija umesto da vodi kampanju protiv Kurtija, njima je bitno da plasiraju lazi o Vucicu.

Lara

pre 1 godinu

Vučićeva vizija Srbije uvek je bila orijentisana ka boljoj budućnosti i on je uvek radio na tome da unapredi život građana.

Mara

pre 1 godinu

Vučić je uvek radio na tome da Srbija postane bolja zemlja za sve svoje građane.

gremlin

pre 1 godinu

Kada kvazi opozicija nema argumente, onda uglavnom širi laži

Sanja

pre 1 godinu

Vučićeva politika uvek je bila usmerena ka unapređenju Srbije i na tome će nastaviti da radi.

gunisi

pre 1 godinu

Srećom gradjani ih odlično poznaju i znaju kakav je to sloj ljudi - lopovi, secikese, muljatori i lažovi. Sve to čini danas opoziciju u

mikojan

pre 1 godinu

Narod zna da opozicija nema neku ideju ni viziju za Srbiju, oni samo znaju da lazu, skrivaju i kradu.

sladjan

pre 1 godinu

Bedna i jadna opozicijo, tako da se ne brani naša Srbija.

danica

pre 1 godinu

Odlicna kolumna, sve koncizno izneto, u srz. svaka cast, lepo opiseno kako Vucic reci sprovodi u dela.

Erca

pre 1 godinu

Opozicija u nasoj zemlji je putujuci cirkus koji se raspada. Toliko.

Sasa

pre 1 godinu

Videlo se koliko ko zeli da bude na raspolaganju narodu, Vucic je uvek imao sposobnosti lidera i znao je sta je potrebno uraditi da bi drzava stala na zdrave noge.

Joksica

pre 1 godinu

Mnogo je Vucic sposoban i hrabar, odlucan da izvede Srbiju na pravi put u cemu je i uspeo i postavio zdrave temelje, sad je samo nase da zbijemo redove i damo mu podrsku da nastavi da se bori i gradi.

Acsa

pre 1 godinu

Koji crni plan opozicije, oni nemaju nista drugo do zelje da sruse Vucica, sto im naravno ence poci za rukom jer nemaju snage za tako nesto a i ne radi se na sili nista vec delima i rezultatima koje oni nemaju.

Novica

pre 1 godinu

Beograd na vodi nisu mogli da zamise ovi belosvetski jer su nesposobni, a Vucic je verovao u snove i imao sposobnosti da ih ostvari.

Endži

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je jedan od najčistijih primera političkog sazrevanja kroz partijski aktivizam. U pravo vreme na pravom mestu.

Sasa

pre 1 godinu

Danasnja opozicija u Srbiji je za pozeleti. Toliko su nesposobni, da nikada nece doci na vlast.

Dragane

pre 1 godinu

izadji iz dupeta, ponavljam izadji iz dupeta, profesionalni dupeuvlakachu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija