• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

31.05.2023

19:58

Draganova Mira! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića!

Kolumne

Draganova Mira! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića!

Podeli vest

"Da obmanete svet, vi uzmite i sami izgled sveta: nosite srdačnu dobrodošlicu na usni, u oku i na ruci: gledajte k'o cvet bezazlen, al' pod ovim vidom budite zmija".

"Da obmanete svet, vi uzmite i sami izgled sveta: nosite srdačnu dobrodošlicu na usni, u oku i na ruci: gledajte k'o cvet bezazlen, al' pod ovim vidom budite zmija".

Ovo su reči Lejdi Magbet, jednog od najčuvenijih, najgroznijih Šekspirovih negativaca, i ja ih setim svaki put kada vidim Mariniku Tepić, tu Pandoru srpske politike, kobojagi demokratsku verziju Mire Marković, pa uvek pomislim, pošto znam čoveka: Crni Dragane, šta te snašlo.

Pinokiju je, kada laže, rastao nos, a ja sam ubeđen da Mariniki, koja laže kako zine, iz glave svaki put raste cvet (sindrom Mire Marković), i mogu već da vidim čitavu baštu u njenoj glavi, a ista me pak podseća na onu Borhesovu udovicu Čeng, kvrgavu gusarku, čija je "masna kosa svetlela više od očiju" i koja je zaslužila da se nađe u njegovoj Sveopštoj istoriji beščašća. I Marinika je.

I sada ako se neko zapita zašto sam se odlučio da ovako govorim o predstavnici opozicije, plus ženi, odmah da kažem:

Zato što je, usred Narodne Skupštine, bez ikakvog problema i zazora izgovorila gomilu laži o meni, povezujući me čak i sa ubistvom dece u Ribnikaru, i sa zločinom u Orašju i Duboni. 

Bezočnost tog lupetanja, u vreme podgrejanih emocija i raspojasanih strasti, ne samo da je opasna, nego govori i o tome koliko gospođu Pandoru-Magbet-Marković iskreno zabole da li će i kakve posledice time da izazove. I briga je da li ja imam veze sa politikom, a nemam, briga je da li sam bilo kada bilo šta ukrao, a nisam, ne interesuje je moja stvarna, a ne izmaštana biografija, a imam je, nego joj je jedino važno da spisku "krivaca" doda još neko ime, pa šta košta da košta. "Krivca", ne nju.

Pri tom je moja jedina krivica što tu i tamo objavim tekst u Informeru. I da, pišem o opozicionarima, jer ih znam, pišem o novinarima, jer ih znam još bolje, nisam ni najmanje nežan kada se bavim njihovim glupostima i pogrešnim potezima, ali, zar nije to moje pravo, ništa manje od prava onih koji se bave kritikom vlasti, i kojima, to pravo, nikada nisam osporio.

Osim onog dela o mojim vezama sa Oliverom Zekić, bukvalno sve što je ovaj skaredni čet bot, napunjen miramarkovićevskim frazetinama iz "Duge", izgovorio u Skupštini, jeste laž. Namerna i zato i odvratna.

Nikada Olivera Zekić nije radila za Stanka Subotića, pošto sam vlasnik Borbe bio ja. I nisam to krio, za razliku od Dragana Đilasa, koji se i danas svaki put trzne kada se pomene da je bio vlasnik "Pressa". A bio je. Znamo i on, i ja, i Marinika.

I nikakve veze sa Subotićem nema njena pozicija glavnog urednika u listu koji je ugašen (posle devet meseci, a ne dve godine, kako gospođa automat za besmislice tvrdi), samo zato što je objavio priču o Miladinu Kovačeviću, koja je toliko razotkrila tadašnju vlast da su ova ozbiljno unervozila i poslala policiju u Borbu, a Oliveru privela na saslušanje, zbog odavanja državne tajne. 

Nikada ista ta Olivera Zekić nije radila u PR agenciji ICP, niti je radila išta za nju. Nikada partner u toj agenciji nije bio Goran Vesić. Pri tom, ja jesam imao partnera, u jednoj drugoj agenciji, koja se zove Olaf and Mcateer, i on se zvao Dragan Đilas. O tome koliko smo se "para namlatili", neka sam ispriča Mariniki, neću ja.

Nikada nisam radio za Crvenu Zvezdu. Navijam za Partizan, i milioni me ne bi naterali da radim za one s druge strane brda. 

O tome da pišem govore Vučiću, mogu samo da kažem da na tviteru, sa kojeg se Marinika snabdeva "činjenicama", piše i da sam Vesiću pisao knjigu. Tviter je pri tom, kao taraba, možeš na njemu da napišeš šta hoćeš. Ali i da budeš dosta glup pa da tarabu ozbiljno shvatiš.

Inače, pošto mi je to posao, jesam pisao političarima govore, i nekima iz DSS-a, iz DS-a, LDP-a, Otpora, raznih drugih stranaka, ali Vučiću, eto nisam, i to mi je žao. Obama je imao tim od šesnaest ljudi koji su pisali govore, izjave, objave na mrežama, i to jeste u svetu sasvim normalan posao, ne osnova za mržnju i prozivanje. No, u tom svetu nema Marinike, da im objasni, koliki je to greh. 

Pošto je za nju, Đilasovu Miru, sve greh, osim njenih lagarija. 

I tu je, apsolutni šampion. Razgledao sam nešto razne spise, pa sam našao i nekih deset tipova lažova o kojima je pisao Šekspir. I Marinika se uklapa u skoro svaki od njih, što nikome drugom nije uspelo.

Prvi je - Ozloglašeni lažov. Poznat lažov, koliko i kokoši iz Morovića. I samo neki stranac još može da misli da govori istinu, ali samo prvi put. Posle i on zna da priča sa Marinikom. I da kokoši u Moroviću pasu travu, naduvaju se, slegnu naduvana jaja, a onda ih Marinika pojede, i ode u Skupštinu.

Drugi je - Nepopravljivi lažov. I njega je, kao i Mariniku, nemoguće popraviti, čak i kada se osramoti, ili ga kazni žena predsedničkog kandidata. Ne vredi, taj nastavlja da laže, zauvek.

Treći je - Okoreli lažov. Laž je njegova fiksirana i ukorenjena navika. Kao pranje zuba, s tim što sam siguran da Marinika ređe pere zube nego što laže. A laže i da pere zube. I laže zube, da ih pere.

Četvrti je - Urođeni lažov. To je neko sa tako dugom istorijom laganja, da se sumnja da je počeo to da radi i pre nego što se rodio. Posle, kao Marinika, laže kada se rodio.

Peti je - Hronični lažov. Ne laže povremeno, ne često, ne tu i tamo, nego sve vreme, sve ljude. I uporan je, kao ešerihija. Uostalom, pitajte Mariniku za ešerihiju, slagaće vas, iz prve.

Šesti je - Patološki lažov. To je kada dođeš u stadijum "Marinika", pa te zabole koliko lažeš. Čista boleština, od koje raste cveće u masnoj kosi.

Sedmi je - Nesavesni lažov. Kao što mu ime kaže, savesti nema, niti trunke sažaljenja za one o kojima laže. Krivicu, ako oni istrpe neku posledicu, neće osetiti nikada. Takav može da te poveže sa ubistvom dece i da ne trepne. Marinika.

Osmi je - Brbljivi lažov. Usta ne zatvara, i laže glatko, dok fiksira pogledom, nikakav napor mu ne treba da bi lupetao i lupetao u nedogled. Kao Marinika u Skupštini. Automat za lupetanje.

Deveti je - Neverovatni lažov. Zloban, proračunat, hladan. Štetan, ali šta ga briga. Izaziva gađenje, isto kakvo sam ja osetio dok sam čitao Marinikine neverovatne izmišljotine.

Poslednji je - Savršeni lažov. Nešto što bi Marinika da bude, ali joj ne ide. I onda, kada je uhvate da laže o kokoškama, i naduvanim jajima, i svemu drugom, ona uzme oblike one Hegelove piljarice i krene da viče: 

"Moja jaja pokvarena? A ko to kaže? Ćerka jedne oficirske poleguše i drumskog razbojnika, žena pijanog umobolnika, koja i živi kao laka žena".

I eto. Tako sam i ja završio kao "osovina povezanosti politike, korupcije, organizovanog kriminala i medija". Ubica dece.

Drukčije nije moglo. Još je Dušan Jakšić to najavio, kada je, 1958. godine, snimio pesmu: "Marinika":

"Marinika, Marinika, slatke reči zna da kaže, ali svaki put slaže."

Čitao i on Šekspira i znao za Lejdi Magbet, šta drugo. Pa najavio. Ovu, novu. Što joj cveće raste u kosi. Draganovu Miru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olivera Zekić

pre 10 meseci

Kupi vinjak kad dolaziš kući (peticu)

Hobot Govno Vučičević

pre 10 meseci

Odgovaraćeš jer si Sotonin sin, lažov, lihvar, državni perač novca, beskičmenjak i trulog karaktera. A dodatnih 5 godina dobićeš zato što si fizički odvratan.

Samosvesna građanka

pre 10 meseci

Hahahahahahaha... Mariniku Tepić nikad niko nije bolje opisao nego što je to u ovom tekstu učinio Ivan Radovanović! PS: Tekstovi u ,,Borbi'' i sama ,,Borba'' su mi i danas, posle toliko godina, u lepom sećanju.

zoran

pre 10 meseci

... napiši kolumnu o Bakarecu, ako smeš! ... običan si šupak!

dr Jakov Zlatar

pre 10 meseci

Puši kurac majmune i ti i tvoja gospoja

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija