• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

12:44

Nebojša Bakarec: Ekstremno lažno istraživanje NSPM!

Aleksandar Jovanović Cile

Kolumne

Nebojša Bakarec: Ekstremno lažno istraživanje NSPM!

Podeli vest

Opozicija i oni koji je podržavaju su očajni, zbog toga što su svesni da će katastrofalno da izgube na izborima.

U tom očaju posežu za očajničkim postupcima. Ekstremizam opozicije je sve izraženiji, lažne vesti na Šolakovim medijima stižu jedna drugu, a istraživanja javnog mnjenja su sve lažnija. Najgori istraživač javnog mnjenja u Srbiji, Đorđe Vukadinović, koji se krije iza fasade NSPM, je u Šolakove medije lansirao još jedno lažno istraživanje (novembarsko). Vukadinović je u sukobu interesa, jer će biti kandidat za poslanika Narodne stranke. Vukadinović se pomirio sa Đilasom, i častio je Đilasovu koaliciju visokim lažnim rejtingom. Đilas je častio Vukadinovića, onako kako to Đilas jedino ume „tap, tap, tap, iskešira", kako kaže Sergej Trifunović. Đorđe Vukadinović je predstavio ovo istraživanje NSPM na Šolakovim TV N1 i TV Nova 15.11.2023. godine, i u Šolakovim novinama i na portalima.

Foto: printscreen

 

U novembarskom „istraživanju" javnog mnjenja, Đorđu Vukadinoviću su se kao proročici Kleopatri, javili sledeći rejtinzi stranaka ili koalicija: SNS-39,2%, „Srbija protiv nasilja"-25,8%, „OPOZICIJA, ALI NE ZNAM ZA KOGA"-8,4%, SPS-JS-8,1%, Dveri-Zavetnici-5,1%, NDSS-POKS-4,4%, NS-Vuk Jeremić-3,2%, DJB-SDS-2,5%, neko drugi/ostali 3,3%. Ukupno 100%. Ukazaću na to da je u junskom „istraživanju" NSPM, Vukadinović SNS-u dao 37,2%, što je dva procenta manje nego sada u novembru, čime nam NSPM govori da rejting SNS raste. Ako rejting vlasti raste, onda opada rejting opozicije. Međutim, u svom novembarskom istraživanju Vukadinović nam baš šalje tu suludu poruku - raste rejting SNS (sa 37,2% u junu na 39,2% u novembru), raste rejting Đilasove opozicione koalicije (sa16,6% u junu na 25,8% u novembru) i raste rejting Narodne stranke (sa 0,5% u septembru- po agenciji Stata, na čak 3,2% u novembru po NSPM). Pre nego što se upustim u detaljno objašnjavanje obmana NSPM, reći ću ukratko šta su osnovne laži NSPM u novembarskom „istraživanju". Lažiran je rejting SNS i smanjen je sa 46% na 39,2%. Lažiran je rejting SPS i smanjen sa 10% na 8,1%. Lažiran je rejting „Srbije protiv nasilja" i povećan sa 20% na 25,8%. Lažiran je rejting Narodne stranke i povećan sa 0,5% na 3,2%. Lažiran je rejting Dveri i Zavetnika i spušten je sa 7% na 5,1%. Lažirani su i ukinuti, glasovi stranaka manjina (umesto 4%, prikazano je da ta stavka ne postoji). I naravno, postoji ta besmislica u NSPM istraživanju, koja se zove „OPOZICIJA, ALI NE ZNAM ZA KOGA" koju NSPM prikazuje kao 8,4%.

Foto: printscreen

 

 

Prvo ću istaći najveću brljotinu i obmanu ovog lažnog istraživanja. Kao što vidite u rejtinzima stranaka, zbir rejtinga koji NSPM i Šolakovi mediji daju u tekstualno-tabelarnom obliku, zaista iznosi 100 odsto. Međutim, važnije je šta NSPM i Šolakovi mediji prikazuju kao grafički prikaz tih rejtinga, putem čuvene „pogače" sa odsečcima. Ovo je važnije zbog toga što većina ljudi gleda samo grafički prikaz. U jedinom grafičkom prikazu koji daju NSPM i Šolakovi mediji, koji je prikazan na Šolakovim medijima, stoji ogromna obmana i verovatno namerna greška! U grafičkom prikazu rejtinga, u „pogači" rejtinga stranaka, zbir rejtinga ne iznosi 100 odsto, što je jedino moguće, već 85,8 odsto!?! Neverovatna brljotina, obmana ili greška! Zbir rejtinga stranaka u svakom istraživanju, svake agencije, u pogači, kao i u tekstualno tabelarnom prikazu, ne samo da mora biti jednak, istovetan, već mora iznositi 100! Tako je bilo do sada, u svim istraživanjima. Kod Đilasove agencije „Stata" npr. zbir rejtinga u pogačama je uvek 100%. Sada, u cilju obmane, NSPM i Šolakovi mediji, prikazuju obmanjujući grafički prilog. Kada uporedite tabelarno-tekstualni prikaz rejtinga stranaka i grafički prikaz, vidite da u grafičkom prikazu nedostaju tri stavke. Nedostaje prva, najspornija NSPM stavka- „OPOZICIJA, ALI NE ZNAM ZA KOGA"-8,4%, nedostaje druga stavka „DJB-SDS-2,5%" i nedostaje treća stavka „neko drugi/ostali 3,3%".

Foto: printscreen

 

Nedopustivo je da se različiti prikazi istog istraživanja razlikuju! Nije ovo prvi put da NSPM različito prikazuje isto istraživanje. O tome na kraju teksta. Tabelarni, grafički prikaz (pogača) i tekstualni prikaz moraju biti jednaki.

Foto: printscreen

 

 

Ako isključimo opciju da Vukadinović i Šolakovi mediji ne znaju da sabiraju, dolazimo do razloga ove ogromne obmane. Prvo, upleli su se u sopstvene laži i obmane. Drugo, iz grafike su namerno izostavili najsporniju stavku „OPOZICIJA, NE ZNAM ZA KOGA" jer ta stavka u grafičkom prikazu mnogo bode oči svojom glupošću. Ova stavka, parametar je osobenost u obmanama NSPM. Ova stavka je nepostojeća kategorija, parametar u rejtingu stranaka koji je NSPM uveo da bi lakše mogao da lažira brojeve (procente) rejtinga stranaka. Ova stavka „OPOZICIJA, NE ZNAM ZA KOGA" je ekstremna budalašta, koju u svojim istraživanjima naravno ne prikazuje ni jedna druga agencija. NSPM i nije agencija, već „one man show", jedan čovek, Đorđe Vukadinović koji godinama lažira istraživanja, ukoliko ih uopšte i radi. Ova stavka se kod Vukadinovića kreće do neverovatnih 15 odsto. Sada je 8,4%. Kako je Vukadinović sada iskonstruisao ovih 8,4%? Oduzeo je, skinuo SNS-u, između 7 %, SPS-u 2%, i još ponekoj stranci po procenat. Sve to je potrpao u lažni parametar „OPOZICIJA, NE ZNAM ZA KOGA". Ovo je prva obmana u istraživanju NSPM.

Foto: printscreen

 

 

Umanjivanje rejtinga SNS i SPS, je druga uobičajena obmana NSPM, i već sam je objasnio. Treća obmana za kojom poseže NSPM, je sitno umanjivanje rejtinga pojedinih stranaka kojima nije naklonjen, i dodavanje tih procenata onima kojima je naklonjen. O količini laži u istraživanju NSPM, najbolje govore manipulacije rejtingom Narodne stranke. U slučaju ovog istraživanja Vukadinović je veštački povećao rejting stranke koju podržava, a to je Narodna stranka (NS) Vuka Jeremića. Po svim istraživanjima ta stranka je ispod jednog procenta. Narodna stranka se raspadala dva puta, u poslednjih godinu dana, i iz nje su nastale dve nove stranke, Ponoševa i Aleksićeva. To je pogubno uticalo na rejting NS. Đilasova agencija „Stata" je u septembru saopštila da Narodna stranka ima pola procenta (0,5%), što je tačno. Vukadinović, svom favoritu, Narodnoj stranci u novembru daje šest puta veći rejting od stvarnog - 3,2%. NSPM je u junu 2023. prikazao da jedinstvena Narodna stranka-Jeremić-Aleksić ima 3,4%. Posle toga se NS raspala na dva dela - NS i Aleksićev NPS. Već u avgustovskom istraživanju NSPM i Vukadinović nam serviraju presnu laž da NS ima 2,8% a Aleksićev NPS takođe 2,8%. To je kolosalna laž, kojom nam NSPM poručuje da raspad jedne stranke ima neviđeno blagotvorno dejstvo i na raspadnutu stranku i na njen derivat, pa onda posle raspada, oba raspadnuta dela imaju dvostruko više nego što su imali kada su bili zajedno! Besmisleno!

Foto: printscreen

 

 

Tu nije kraj ovoj trećoj obmani NSPM. Već sam pomenuo da se Vukadinović pomirio sa Đilasom, da je šušnula Đilasova šuška, pa je Vukadinović, prvi put u poslednje dve godine povećao rejting Đilasove koalicije ili stranke. U prethodnim istraživanjima (u junu, na primer) Vukadinović je dvostruko umanjivao rejting Đilasove stranke SSP (sa 8% na 4%). Šta je sada uradio Vukadinović? On je 4% koji pripadaju manjinama, uz još 2 procenta (smanjio je rejting Dveri i Zavetnika za 2%), dodao Đilasovoj koaliciji. Rejting Đilasove koalicije je u padu, od kako je krenula kampanja, i trenutno iznosi ispod 20%. Vukadinović je Đilasovoj koaliciji „Srbija protiv nasilja" veštački podigao rejting za najmanje 5,8%, tj. sa 20% na 25,8%.
U ovom istraživanju postoji još jedna velika, četvrta obmana, a to je da u istraživanju ne postoji stavka „manjine", koju uvek imaju sve ostale agencije za istraživanja, i ta stavka uvek iznosi 4 odsto - koliko na izborima dobiju sve manjinske stranke zajedno. Sve agencije prikažu manjine sa 4%, jer to manjine uvek dobijaju, godinama unazad. Uz to sve ostale agencije, pa i NSPM, prikažu i stavku „neko drugi/ostali", i kod NSPM je to 3,3%. NSPM ne može da tvrdi da se stavka „manjine" sadrži u ovih 3,3%. U tih 3,3 procenta su SRS, Ruska stranka, koalicija „Srbija na zapadu" koju čine NOVA, GDF, Libdem, i u tih 3,3% su i druge male stranke koje će izaći na izbore (lista Čede Jovanovića npr.).

Foto: printscreen

 

 

Sukob interesa Đorđa Vukadinovića

Odsustvo kredibilnosti NSPM i Đorđa Vukadinovića pojačava činjenica da on nije nepristrasni istraživač, već politički opredeljena ličnost. Vukadinović je više puta lutao politikom, pokušavajući da postane narodni poslanik, čime bi dobio stabilan izvor finasiranja i pristup skupštinskom restoranu. Još 2010. Vukadinović je žestoko podržavao Vuka Jeremića, ali je Jeremićeva zvezda bila u padu, pa Vukadinović nije mogao da se nađe na listi DS. Potom se 2014. lažno prikazao kao pripadnik Vlaške manjine, i bio je drugi na lažnoj manjinskoj listi NOPO (ni jedan od ponuđenih odgovora), ali nije uspeo da postane poslanik. Potom se 2016. našao na listi DSS koji je tada vodila Sanda Rašković Ivić, i postao je poslanik. Ukrao je mandat DSS-u i postao samostalni poslanik. Posle toga mu više niko nije verovao, i nije mogao da se nađe ni na jednoj listi. Pre nekoliko nedelja Vukadinović se vratio svojoj prvoj ljubavi, Vuku Jeremiću, kada je na skupštini Narodne stranke, dao podršku toj stranci, i tu podršku je ponovio u trenutku kada su raspisani izbori. Dakle istraživač javnog mnjenja Đorđe Vukadinović je simpatizer opozicije, konkretno Narodne stranke, a ne nepristrasni istraživač, što se i vidi u njegovim lažnim istraživanjima.

U Dnevniku TV NovaS 15.11.2023. Vukadinović je najavio da će se naći na poslaničkoj listi Narodne stranke. Svaki normalan istraživač javnog mnjenja, recimo iz Đilasove agencije „Stata" bi smatrao da je diskvalifikovan kao nepristrasni istraživač, u slučaju političkog angažmana. Radi se o sukobu interesa Đorđa Vukadinovića. On istražuje rejting stranke koju javno podržava i poslaničke liste na kojoj će se naći. Stoga i ne čude ovakve laži i obmane u njegovom istraživanju, koje pokazuju da favorizuje svoju Narodnu stranku, kada joj je šestostruko povećao rejting (sa 0,5% na 3,2%). Vukadinović je na TV NovaS izjavio: „Ja sam spreman da podesem taj teret, da pomognem rezultatu te liste da zabeleži što bolji rezultat, to jeste blisko meni i po nekim stavovima". Kao što vidite vlasnik NSPM, istraživač javnog mnjenja Đorđe Vukadinović, javno priznaje da želi da „pomogne rezultatu te liste da zabeleži što bolji rezultat"! On to i radi. Lažira istraživanja da bi „pomogao rezultatu te liste da zabeleži što bolji rezultat". Naglasiću još jednom da Vukadinović ne pomaže samo Narodnoj stranci, na čijoj listi će se naći. Pomaže im iz koristi, jer priželjkuje poslanički mandat. Doduše, Vukadinović zna da Narodna stranka ne može da pređe cenzus od 3 odsto. Zbog toga je on u svom lažnom istraživanju Đilasovu listu podigao za više od četvrtine rejtinga - sa 20% na 25,8%. To ima svoju cenu, koju je Đilas rado platio.

Foto: printscreen

 

Hronična slabost NSPM je ekstremno manjkava metodologija istraživanja. NSPM radi isključivo telefonska istraživanja (putem fiksnog telefona - po svedočenju Dragana Đilasa), koja su najnepouzdanija. Jedino terensko istraživanje je pouzdano. Anketiranje, ispitivanje ispitanika putem telefona (fiksni, mobilni) je potpuno invalidno, i ispitanici znaju da nema anonimnosti. To uzrokuje smanjenu iskrenost ispitanika. Zbog toga telefonsko istraživanje ima nedopustivo veliku marginu greške, tj. stepen nepouzdanosti. Drugo, vlasnici fiksnog telefona nisu reprezentativni uzorak.
Da je to baš tako, potvrdio je pre godinu i po dana lično Dragan Đilas, kada je napao Đorđa Vukadinovića da radi lažna istraživanja. Đilas je 17.02.2022. u listu „Danas", rekao o NSPM-u i Đorđu Vukadinoviću sledeće: „Đorđe Vukadinović koji ne može da se opredeli da li je istrazivač, analitičar, političar, Vlah ili Srbin. Podatke prikuplja isključivo fiksnim telefonom što naravno više nema nikakvog smisla. Zato su brojevi koje Vukadinović dobija veoma često besmisleni... Uz to, njegova prezentacija sa prosečnim ocenama je nesto najbesmislenije što postoji…". Pametnom dosta.

Istorijat lažnih istraživanja i promašaja NSPM

Ovo novembarsko lažno istraživanje NSPM je samo jedno u seriji lažnih istraživanja NSPM i Đorđa Vukadinovića.

NSPM i Đorđe Vukadinović su u novembru 2017. objavili „istraživanje" i pred izbore u Beogradu 2018. godine. NSPM je rejtinge stranaka u Beogradu prikazao ovako: SNS-30,9%, Đilasovi Ujedinjeni-28,3%, a SPAS (Šapić) 16,8%. Promašaji Đorđa Vukadinovića su bili kolosalni. Tačnije, to nisu bili promašaji, već potpuno lažno istraživanje. Koliko je lažno bilo ovo novembarsko istraživanje NSPM i Vukadinovića iz 2017., pokazali su rezultati beogradskih  izbora 2018. godine: SNS 45%, Đilasovi 18,8% SPAS-Šapić 9,3%. Iz tih rezultata se vidi da su Vukadinović i NSPM namerno spustiili rejting SNS za „samo" 14%, da su veštački podigli rejting Đilasovih „Ujedinjenih" za „samo" 10%, i da su veštački podigli rejting SPAS-Šapića za 7,5%! Posle ovakvih grešaka, svako normalan bi prestao da se bavi istraživanjima javnog mnjenja.

Foto: printscreen

 

NSPM je promašivao i posle 2018. godine. NSPM je 11.2.2022. predstavio januarsko beogradsko istraživanje javnog mnjenja i saopštio: SNS-36,6%, „opozicija, ali ne znam za koga"-14,9%, Ujedinjeni- (SSP-NS-DS-PSG)-14,0%, Moramo Zajedno-12,6%, SPS/JS-7,4%, DSS-POKS-3,2%, Zavetnici-2,5%, SRS-2,1%, DJB-1,6%, SDS-Nova-1,4%, Dveri-1,2%, neko drugi 2,5%. Rezultati gradskih izbora u Beogradu 2022. (oni koji su prešli cenzus) su: SNS 38,02%, „Ujedinjeni" 21,32%, MoramoZajedno 10,81%, SPS-JS 6,99%, koalicija NADA 6,3%, Zavetnici 3,5% i Dveri 3,37%. Vukadinović je promašio SNS za 2%, Ujedinjene za 4%, Moramo Zajedno za 2%, DSS je duplo manje prikazao, Zavetnici i Dveri su prešli cenzus, a Vukadinović je predvideo da neće preći cenzus.

NSPM JE 17.2.2022. prestavio januarsko republičko istraživanje javnog mnjenja i saopštio: SNS-41,4%, Ujedinjeni-16,6%, Moramo-Zajedno -12,1%, SPS-JS-7,4%, Zavetnici-3,4%, NADA -DSS-3,1%, DJBZdrava Srbija-2,4%, SDS-Nova-Zeleni-2,3%, SRS-2,1%, Dveri-2,1%, neko drugi-7,1%. Rezultati arlamentarnih izbori 2022. (oni koji su prešli cenzus): SNS-44,27%, Ujedinjeni 14,09%, SPS-JS-11,79%, NADA-5,54%, Moramo Zajedno-4,84%, Dveri POKS-3,92%, Zavetnici-3,82%. Vukadinović je promašio SNS za 4%, Ujedinjene je promašio za 2,5%. Vukadinović je promašio Moramo Zajedno za 7,3%, odnosno prikazao je rejting Moramo Zajedno trostruko većim od stvarnog!?! Vukadinović je SPS promašio za 4,4%, tj. za trećinu, Vukadinović je Dverima dvostruko umanjio rejting sa 4% na 2%, a DSS je promašio za skoro polovinu - dobili su 5,5% a Vukadinović je prikazao 3,1%. Naprosto, Vukadinović je sve promašio, svojim lažnim istraživanjem.

Foto: printscreen

 

 

Neko će pomisliti da je ovde kraj ovom sramnom istorijatu promašaja i lažnih istraživanja Đorđa Vukadinovića i NSPM. Nije kraj. Mnogo pamtim, i mnogo znam. Vukadinović i NSPM su se bavili lažiranjima i obmanama još 2010. godine u doba režima Borisa Tadića i DS. Pisao sam tada o tom skandalu za „Vidovdan" i taj link i dalje postoji:

https://vidovdan.org/arhiva/ja-tebe-politikumom-ti-mene-politikumom-ili-svako-ima-svoj-politikum/

Vukadinović i NSPM su 6.12.2010. godine, pod firmom Vukadinovićeve tadašnje agencije „Politikum", neoprezno lansirali u dva dnevna lista („Blic" i „Press"), jedno te isto frizirano istraživanje, u dve različite varijante.

Link ka objavljenom istraživanju u listu „Blic" je:

https://www.blic.rs/vesti/politika/gradani-najvise-veruju-tadicu-pa-nikolicu/x25melg

Link ka istraživanju objavljenom u listu „Press" više ne postoji, zbog toga što je taj Đilasov list ugašen: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/143043/Glasaju+za+Tomu%2C+a+vole+Jeremi%C4%87a.html

Šta se dogodilo? Vukadinović i NSPM, tada zaogrnuti u ruho „Politikum", su dobili novac za istraživanje javnog mnjenja, od Tadićevog, Đilasovog i Jeremićevog, DS režima. Vukadinović je možda i uradio istraživanje, ali ga je svakako delimično lažirao. Međutim, rezultati istraživanja se nisu podjednako dopali trojici pomenutih lidera DS. Na primer, jedan pokazatelj je govorio da bi u slučaju održavanja izbora SNS imao 3% glasova više od DS! Nastala je konfuzija, jer su u DS-u postojale moćne frakcije, pa su vlastodršci tražili od Vukadinovića da uradi više drugačijih prikaza, varijanti rezultata istraživanja. U to doba Vukadinović je žestoko podržavao Jeremića (kao što to radi i danas). Da li greškom ili nepažnjom režima ili NSPM, list „Press" ( u vlasništvu Đilasa - tada naklonjen Jeremiću) je dobio jednu varijantu delimično lažnog istraživanja i ona je objavljena u ponedeljak 06.12.2010. godine. List „Blic" (više naklonjen Tadiću) je dobio drugu varijantu i ona je objavljena u petak 10.12.2010. U oba slučaja istraživanje je skrajnuto u tim novinama, i totalno je sakriveno od glavnih TV medija.

Kako je tada Vukadinović verno služio Tadićevom, Đilasovom i Jeremićevom režimu, čitava svinjarija je zataškana i nije izazvala nikakvu pažnju. Pored onog podatka o rejtingu SNS, koji se nije dopao nikome u DS, suština je da je kod „Blicovog" Politikum istraživanja, najpopularniji političar bio Boris Tadić, a kod „Presovog" Politikum istraživanja, najpopularniji političar je bio Vuk Jeremić! I drugi podaci o rejtinzima ličnosti se nigde nisu poklapali, a radilo se o jednom te istom istraživanju agencije „Politikum" NSPM! Što se rejtinga stranaka tiče kod „Blica" je DS imao 27%, a SNS 28,6%, dok je kod „Presa" DS imao 31,2%, a SNS 34,2%. Podsećam, radilo se o istom istraživanju! I ostali rejtninzi stranaka se nisu poklapali, kao ni podaci o stavovima građana prema NATO, EU, nesvrstanima i Rusiji. Kod „Blica" tabele o stavu građana prema nesvrstanima i Rusiji nisu postojale, a kod „Presa" jesu. Kod „Blica" je postojala tabela o četiri stuba spoljne politike, a kod „Presa" nije. U „Blicu" nije prikazana  tabela o uspešnosti ministara i  tabela „Kako stranke ocenjuju političke ličnosti", a u „Presu" su prikazane. Tako kako je Vukadinović 2010. godine, lažirao istraživanja zajedno sa Đilasom, Tadićem i Jeremićem, tako radi i danas, 13 godina kasnije!

Đilasovoj koaliciji zla, neće pomoći ni jedno lažno istraživanje. Verovatno će i Đilasova agencija „Stata" uskoro objaviti svoje novo lažno istraživanje, kao što će to, verovatno učiniti i „CRTA". Kada i ako objave, sahraniću ih, kao što sam sahranio i NSPM. Srbija ne sme da stane!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2023

Vučević nakon spektakularnog predizbornog skupa u Areni: U pobede - Živela Srbija!
Izbori 2023

Vučević nakon spektakularnog predizbornog skupa u Areni: U pobede - Živela Srbija!

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" održala je sinoć spektakularan predizborni skup u Štark Areni u Beogradu. Arena je bila krcata, puna do poslednjeg mesta, a ispred je ostalo još oko 15.000 ljudi koji nisu mogli da uđu, ali koji su strpljivo stajali ispred kako bi pružili podršku SNS i njenim članovima među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

03.12.2023

10:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Njom se diči srpstvo celo! Danica Crnogorčević napravila spektakl u Novom Sadu - oduševila svoju publiku! (VIDEO)
Kultura

Njom se diči srpstvo celo! Danica Crnogorčević napravila spektakl u Novom Sadu - oduševila svoju publiku! (VIDEO)

Nastojim da pevam duhovne pesme na početku svakog koncerta, jer su upravo te pesme suština celog mog rada. Nakon toga pevam splet tradicionalnih pesama sa svih prostora. Kosovske pesme koje su deo svih nas ostavljam za kraj kako bi narod osetio toplinu i povezanost vere i tradicije. Kosovo je deo naše duše, to su pesme koje najviše ugreju naša srca. Emocije koje tada osetim uvek završe suzama, koje ne uspevam da suzbijem ma koliko se trudila.

01.12.2023

12:36

Pripremite spiskove! Noć knjige od 8. do 10. decembra
Kultura

Pripremite spiskove! Noć knjige od 8. do 10. decembra

Pod sloganom „Priča koja traje“, Noć knjige, omiljena manifestacija svih knjigoljubaca, održaće se od 8. do 10. decembra 2023. godine pod pokroviteljstvom Eurobank Direktne u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

30.11.2023

16:08

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija