• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2015

07:01

LJAJIĆ OBJASNIO: Ugljanin nema pojma šta priča!

Politika

LJAJIĆ OBJASNIO: Ugljanin nema pojma šta priča!

Podeli vest

Izjava predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina da je “Srbija šovinistička tvorevina” ozbiljan je početak njegovog političkog kraja, kao i njegove SDA Sandžaka, rekao je sinoć potpredsednik Vlade Rasim Ljajić u emisiji "Teška reč" na TV Pink

 

Ljajić kaže da lider SDA “nema pojma šta je izjavio niti ima predstavu o težini te izgovorene reči”.

Optužujući Ugljanina da je dva odsto stanovništva konfrontirao sa državom, podsetio je da je pre svega par meseci lider SDA sedeo u Vladi Srbiji.

- Izjave poput Ugljaninove bile bi preterane i za vreme Slobodana Miloševića, a kamo li danas kada se Srbija nalazi na evropskom putu - istakao je Ljajić.

Za Ugljaninov miting, koji je u petak održan u Novom Pazaru, Ljajić je rekao da je taj skup više ličio “na političku sahranu” , kojoj je prisustvovalo 357 ljudi među kojima su bila i dva puna autobusa iz Tutina, njegove glavne izborne baze.

- To je početak ozbiljnog političkog kraja SDA. To je bila politička sahrana jer na ovoj temi ne možete više da dobije nijedan glas građana koje isključivo zanima posao, putevi, voda, kanalizacija - naveo je Ljajić i dodao da je žalosno to što će od svega što je Ugljanin do sada u Sandžaku radio, pa i od ove izjave, najveću štetu trpeti narod.

Napomenuo je i da je Ugljaninova najnovija izjava izazvala veoma negativna reagovanja ambasadora arapskih zemalja koji, kako kaže, ne mogu da veruju da se to dogodilo.

Ukazujući na osnovnu funkciju BNV, koje je i organizovalo taj protest, Ljajić je rekao da je osnovna delatnost te institucije da se bavi pitanjima očuvanja identiteta manjina u Srbiji.

- Za to BNV dobija sredstva u proseku 20.000 evra mesečno, pa ako je Srbija šovinistička tvorevina, zašto onda ta institucija uzima pare od takve države - zapitao je Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije.

Izričit je da ne očekuje radikalizaciju stanja u Sandžaku, a rešenje vidi u rešavanju pre svega ekonomsko socijalnih problema.

- Glavni problem su nezaposlenost i loša infrstruktura. Zato je rešenje veća ulaganja u infrastrukuturu. Ali ko će da dođe da uloži novac, ako jedan od političkih lidera kaže da je ova država šovinistička tvorevina I poziva NATO na intervenciju. I da imate političku stabilnu situaciju nije lako, a kamo li kada imate ovakvu - kazao je Ljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija