• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

12.03.2015

14:26

MUČENICI: Poslanici traže da ne plaćaju putarinu!

Politika

MUČENICI: Poslanici traže da ne plaćaju putarinu!

Podeli vest

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović zatražio je danas da se poslanicima kada dolaze na sednice Skupštine Srbije omogući nadoknada troškova za putarinu, a sa tom inicijativom složilo se nekoliko poslanika naprednjaka, socijalista, kao i PUPS

- Ne tražim svakog dana besplatnu putarinu već samo kada dolazimo na zasedanja i službeni put. Neka mi kaže neko ime jednog ministra koji ide svojim kolima na službeni put i plaća sam putarinu - rekao je Petrović na sednici Administrativnog odbora Skupštine Srbije.

On je naveo da poslanici koji putuju iz Vranja i Leskovca na sednice parlamenta i odbore mesečno imaju troškove i 20.000 dinara za putarine, a da oni koji su iz Beograda i okoline te troškove nemaju i da on samo traži ravnopravnost.

Sa Petrovićem su se složili i neki poslanici SNS, PUPS i SPS, dok je predsednik Odbora Zoran Babić (SNS) rekao da će on ipak da plaća putarinu i da ne vidi razlog zašto bi se razlikovao od drugih građana.

Poslanik SNS Saša Maksimović rekao je da iz Zrenjanina putuje, da nažalost odatle do Beograda nema autoputa i da zato ne plaća putarinu, ali da se solidariše sa stavom Petrovića.

Poslanik SNS Ljubiša Stojimirović rekao je da je iznenađen odlukom da poslanici od 1. marta plaćaju putarinu, navodeći da oni ne dolaze samo u Skupštinu na sednice već da imaju obavezu da obilaze glašače i građane po Srbije da vide kako žive.

Poslanica PUPS Mira Petrović rekla je da je ona iz Beograda, ali da misli da putarinu ne treba da plaćaju ni poslanici ni ministri.

- Jasno je koliko ima ministara i poslanika - 15 ministara i 250 poslanika i izabrani smo na te funkcije da obavljamo svoju dužnost - rekla je Mira Petrović.

Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture naložilo je nedavno "Putevima Srbije" da od 1. marta svi državni organi moraju da plaćaju putarinu, osim policije, vatrogasaca, vojske i Hitne pomoći.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 9 godina

dali postoji javni saobracaj iz vranja leskovca i tako dalje i kad se putuje buso ne placa se putarina znaci gorivo i amortizacija nije bitna samo da se iz dzepa ne izvadi nista placajte jer niste vi dvoglavi arapi a mi ostali stoka .

SIROTINJA

pre 9 godina

LJUDI JESTE LI VI NORMALNI GDE DA PLACAJU JOS I PUTARINU PA PREVISE JE STO VEC MORAJU SILOM PRILIKA DA IDU NA EGZOTICNA OSTRVA PA JOS VECA MUKA DA TAJ DOZIVLJAJ PODELE NA TVITERU U FEJSBUKU DA IH PREBOGATI NAROD SRBIJE GLEDA KAKO SE PATE MISLIM STVARNO NEMATE NIMALO OSECANJA I TRUNKE SAOSECAJNOSTI I SAZALJENJA . MOLIO BIH REDAKCIJU DA IH VISE NE UZNEMIRAVAJU U SVOM PACENICKOM I ISPOSNICKOM ZIVOTU JER CE BITI UGASENI ZATO STO IH OMETAJU U SVOM VELIKOM POHODU ZA SPAS SRBIJE I NJENIH GRADJANA KOJI IH NAZALOST NE RAZUMEJU ALI CE SHVATITI ZA NJIHOVO DOBRO TEK ZA OKO DVADESETAK GODINA OVO STO SAD RADE .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija