• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2015

10:50

ALBANCI PROVOCIRAJU: Srbi uznemireni zbog građevinskih radova u Brđanima!

Politika

ALBANCI PROVOCIRAJU: Srbi uznemireni zbog građevinskih radova u Brđanima!

Podeli vest

U naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice Albanci su jutros započeli građevinske radove, što je izazvalo uznemirenje i okupljanje lokalnih Srba

U Brđane je oko 10.00 sati, kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, stigla interventa jedinica kosovske policije, a među okupljenima je i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

Za sada nema incidenata i situacija je pod kontrolom.

Albanci bagerom ravnaju teren i pripremaju gradnju kuće, čemu se lokalni Srbi protive.

Inače, ovaj problem datira od ranije. Srbi tvrde da Albanci koji nikada nisu živeli ranije tu, gradnjom kuća i doseljavanjem žele da promene etničku strukturu naselja.

Gradonačelnik Rakić izjavio je Tanjugu da je najvažnije u ovom trenutku očuvati mir i stabilnost, a da su dešavanja u Brđanima pokušaji destabilizacije.

Rakić je precizirao da Albanci koji su započeli sa izvođenjem građevinskih radova u ovom naselju nemaju dozvole od opštine i da je to klasičan primer nepoštovanja ranijih opštinskih odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova na ovom području.

- Obavestili smo neke od ambasada u Prištini o ovom problemu, na licu mesta je i policija i nadam se da će situacija biti pod kontrolom - rekao je Rakić.

U međuvremenu su u naselje stigli i pripadnici EULEKS policije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija