• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr

29.04.2015

00:31

TAJNI SNIMCI Marko: Klempav sam ko stoka! Sloba: Lep si na tatu!

Politika

TAJNI SNIMCI Marko: Klempav sam ko stoka! Sloba: Lep si na tatu!

Podeli vest

Hrvatski portal "Express.hr" ponovo je objavio transkripte prisluškivanih razgovora nekih od najmoćnijih ljudi regiona iz devedesetih godina. Među presretnutom konverzacijom je i razgovor između Slobodana Miloševića i njegovog sina Marka, u kojem mu se Marko žali da je klempav "kao stoka"
AP PHOTO

To ti se samo čini jer si tako mršav. I pile ima iza ušiju malo da se skine, onog mišića da se pojede. A ti imaš samo kost, razumeš, prema tome, svako nasilje nad prirodom je glupo, a drugo, lep si ko lutka, na tatu. Nemoj da se zaje.eš, eto!

Slobodan Milošević

Hrvatska vojna obaveštajna služba početkom devedesetih je prisluškivala privatne razgovore Slobodana Miloševića s članovima uže porodice. Iako u svemu ovome nema novih detalja, ovi transkripti su dobrodošli da nas podsete da smo mogli i gore da prođemo nego što jesmo!

U martu 1997. godine Miloševićev sin Marko otputovao je u Italiju kako bi radio korekciju zuba, ugradio sočiva plave boje i operisao uši. Deo tih razgovora objavljen je 2002. godine.

 

MARKO: Klempav sam ko stoka.

SLOBA: Dobro, lepi moj. Ja sam razgovarao s jednim doktorom i malo sam razmišljao svojom glavom. Ti to uopšte ne treba da operišeš.

MARKO: Jao, tata, mislim, znao sam da ćeš...

SLOBA: Čekaj malo da ti objasnim nešto. Znaš zašto tebi to sad izgleda tako? Jer si ti užasno mršav i svaki magarac u tvojim godinama izgleda tako, i čim se malo popuniš i, što se kaže, stabilizuješ, to će sve da legne kako treba. I ja sam izgledao još gore kad sam bio mršav.

MARKO: Pa, vidi, slažem se, ali ja nemam nameru da se prolepšam za 15 godina.

printscreen

SLOBA: To ti se samo čini jer si tako mršav. I pile ima iza ušiju malo da se skine, onog mišića da se pojede. A ti imaš samo kost, razumeš, prema tome, svako nasilje nad prirodom je glupo, a drugo, lep si ko lutka, na tatu. Nemoj da se zaje....., eto!

Mama, ja menjam sve zube. 29 zubi imam u glavi i 29 zuba menjam. Ja ne popravljam, nego menjam...

Marko Milošević

MARKO: Tata...

SLOBA: Ja sam protiv i ja sam roditelj, eto.

MARKO: Odlično. A ja sam za i ja sam punoletan.

SLOBA: E, ako si punoletan, ima da te prebijem kad se pojaviš ovde.

MARKO: Ne sekiraj se, tajko...

SLOBA: Oću da ti kažem da je to samo zato što si mršav. Glava ti je ušiljena, stomak ti je ko petodinarka. Što ne dodaš na stomak još kaiš slanine?

* Milošević prebacuje liniju na ambasadora SRJ pri Svetoj Stolici Dojčila Maslovića.

DOJČILO: Nemoj, bre, to da radiš. Ma jesi li ti lud? Koja ti je ženska nabila kompleks?

MARKO: Nije ženska, ali, bre, ne mogu da vozim skupa kola, da se oblačim lepo i da budem klempav ko stoka.

U kasnijem razgovoru s majkom Mirom, Marko se žali na to što mora da, doslovno promeni sve zube.

MARKO: Mama, ja menjam sve zube. 29 zubi imam u glavi i 29 zuba menjam. Ja ne popravljam, nego menjam.

MIRA: Da ti kažem nešto. Poznato je da je na Zapadu zdravstvo nehumana stvar...

MARKO: Ovo je Hrvat.

MIRA: Ti si stvarno blesav.

MARKO: Ustaša. Znaš kako priča. Ništa ga ne razumem. Uopšte, isti Tuđman. Onako stisnute usne, izbečen pogled. Sav onako fašistički feminiziran. Ko mu je... mater...

Marko početkom 1997. godine obaveštava oca da kreće u novi posao i da razmišlja o tome da otvori porodilište u Požarevcu. Tata ga savetuje da se drži diskoteke "Madone" jer je porodilište "truba" biznis.

MARKO: Tajice, gde mi je mama?

SLOBA: Šta će ti mama kad je tata tu?

MARKO: Pošto si konzervativan tip, neću tebe da pitam.

SLOBA: Pitaj mene.

MARKO: Tajko? Što misliš o tome da napravimo porodilište?

SLOBA: Kakvo, bre, porodilište?

Voda u bazenu prevruća

Početkom 1997. Marko Milošević uselio se u novu kuću s bazenom i zove roditelje.
MARKO: Da li znaš da mi je voda u bazenu 38 stepeni?
SLOBA: Ti si budala, bre. To je nezdravo.
MARKO: Pa da, bez veze. Treba da bude 18. To je prava stvar.
SLOBA: Pa ne sme preko 30.

MARKO: Porodilište, znaš kako izgleda porodilište? Pošto ovde samo što ne pocrkaju, ne od srca, već i od kuge, zamisli da zaposlim renomirane ginekologe, dam prihvatljive cene, maksimalne uslove, zasebne sobe, kompletni komoditet.

SLOBA: Nemoj da se zaje..... Bolje ti je drži "Madonu".

MARKO: Ma nisam ja mislio u "Madoni" da pravim porodilište. To nije inkompatibilno.

SLOBA: Nego de?

MARKO: Napravio bi ga obaška, bre, nezavisno od diskoteke.... Generalno te pitam, šta misliš?

SLOBA: Đenerali spiking, nije tako loša stvar u humanitarnom smislu, a u biznisnom smislu - truba!

MARKO: Tata, jel' znaš kolko košta kiretaža ovde po šupama u Požarevcu? 150 maraka!

SLOBA: Ali u porodilištu nema kiretaže. Tamo se rađaju deca.

MARKO: Ima i kiretarnica pored.

* Milošević odustaje i daje slušalicu supruzi. Nakon što ga je saslušala, Mira je rekla: "Super ti je ideja!"

Beta

Hrvatski internet portal podsetio je juče ponovo i na transkripte snimljenog razgovora Franje Tuđmana s rukovodstvom tzv. Herceg-Bosne. Desetog novembra 1993, samo dan nakon rušenja mostarskog mosta, dr. Franjo Tuđman razgovarao je s delegacijom Herceg-Bosne.

Čuveni turski majstor Hajrudin sagradio je most između 1557. i 1566. godine, a budući da je bio jedinstveno delo arhitekture u svetu, njegovo rušenje predstavljalo je veliki problem HVO i Hrvatskoj. Franjo Tuđman, Mate Boban (predsednik HZ Herceg-Bosne), Perica Jukić (ministar odbrane) i Jadranko Prlić (predsednik Vlade HZ HB) razgovaraju o saniranju štete.

TUĐMAN: Dobro, usput, taj mostarski most, tko ga je porušio?

BOBAN: On je... bile su strašne kiše... toliko pucan prije, tako da je sam pao.

TUĐMAN: Hoćemo li opet mi biti optuženi?

BOBAN: Jutros se govori da se ne zna.

JUKIĆ: Muslimani će nas optuživati. Međunarodni kažu da se ne zna tko je, a oni su povukli nekakve svoje izjave. Javili su sljedeće: desila se jedna velika tragedija - srušio se Stari most, hitno je potrebno - srušio se - mi imamo original kako su govorili, hitno je potrebno radio... sa Sarajevom, 14 sati hitno, i pozovi najglavnijeg za cijelu republiku, za IPD i vojnu policiju, ovaj njihov iz Mostara.

GRANIĆ: Imam prijedlog - najvažnija stvar što će reći španjolski bataljon, apsolutno najmjerodavniji. Prema tome, moj prijedlog je odmah, danas netko tko je najpovjerljiviji da ode tko ima vezu. Njihova izjava je najvažnija. Imati tu informaciju, imati sve, jer ako oni kažu dobru informaciju, onda je izuzetno, jer se inače to na CNN...

TUĐMAN: Inače, među nama, rušenje u vojnom pogledu, kome ide više u korist?

BOBAN: Nama.

JUKIĆ: Ja sam tu mišljenja da idemo za obrušavanje, dakle mi ćemo reći rušenje ili obrušavanje mosta, pošto ga je kiša načela i ostalo, optužiti ratna zbivanja i kompletno uništavanje svih dobara u Bosni i Hercegovini, dakle da su izazivači, produživači rata to koji ne mogu, ne može se prići jednostavno objektima da se stoga uništava i sabornica u Mostaru itd.

PRLIĆ: Apsolutno je van naše kontrole, to se zna, 300 metara ispred njega je crta. Dakle, nema teorije da je netko došao od nas do mosta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija