• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.05.2015

11:21

ŽUTI BUJKE na RTS zgrće 300.000 mesečno!

Politika

ŽUTI BUJKE na RTS zgrće 300.000 mesečno!

Podeli vest

Novoizabrani direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević imaće mesečnu platu od najmanje 300.000 dinara, koliko je sa nagradama i varijabilama primao i njegov prethodnik na ovoj funkciji, pokojni Aleksandar Tijanić.

Bujke, koji je, kako smo već otkrili, na konkursu za generalnog direktora RTS podneo najgori program otkucan na nekoliko listova papira, zarađivaće gotovo sedam prosečnih srpskih plata?!

Predsednik UO RTS Zoran Popović kaže da će se o visini plate generalnog direktora tek raspravljati na sednici 2. juna.

- Verujte mi da nije bilo nikakvih predloga o visini plate generalnog direktora. O tome ćemo odlučivati na sledećoj sednici. Tada ćemo dobiti i preporuku finansijskog direktora RTS, diskutovaćemo o tome i uopšte ne mora da znači da će plata Dragana Bujoševića biti ista kao plata njegovog prethodnika Aleksandra Tijanića - zaključuje Popović.

Plan i dalje tajna!

 

Upravni odbor RTS i dalje odbija da nam dostavi plan rada koji je Bujošević podneo na konkursu

Podsetimo, Upravni odbor RTS i dalje odbija da obelodani plan i program na osnovu koga je Bujošević izabran na najvažniju novinarsku funkciju u državi.

Informer je od poverenika za informacije Rodoljuba Šabića tražio da naloži RTS da nam dostavi Bujoševićev plan rada.
- Građani imaju pravo da znaju kakav je njegov program. Pa nije RTS privatna televizija, već Javni servis Srbije, koji plaćaju svi ljudi u ovoj državi - objašnjava Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 8 godina

Lepo..300.000 za neznanje! A pametni i sposobni za hleb nemaju.Neka nam kaze u kojoj skoli se uci ta nauka zvana neznanje? Koliku platu onda treba da imaju istinske i prave novinarske zvrzde RTS? Javnost definitivno mora da ima uvid u njegov program i Informer na tome treba da istraje. Da je siguran u njegov kvalitet sam bi ga dostavio Informeru..Bujosevicu go home..

zoki

pre 8 godina

Prvo program da pokaze, da procitamo svi, pa onda mozda pare ako zasluzi!

Profesor

pre 8 godina

Sta ce da se desi kada dobijemo i procitamo Bujosevicev najgori program? Da li ce da podnese ostavku?

Alan Ford

pre 8 godina

Bolje herojski ustuknuti nego kukavički pobijediti!

Mira

pre 8 godina

Hajde da ostavimo na miru Bujosevica da radi.On je fini gospodin i dobar novinar,nije menadzer ali nije bio ni Mirkov. A program treba sto pre da dostavi Informeru da ga objavi jer nema razloga da to ne ucini..Ne sumnjam da ima odlican program

Robin Hud

pre 8 godina

Postovana gospodo i radnici redakcije, ako je to tacno, onda je to usteda u odnosu na prethodnika, koji je mesecno inkasirao 900.000,00 dinara. Ovu informaciju slobodno mozete proveriti kod revizora, koji su 2014. godine vrsili kontrolu u RTS-u (a ako dodjete do njega iznenadicete se kolika primanja imaju zvezde RTS-a). Mada cisto sumnjam da ce redakcija ista uraditi, tj.istraziti, jer Glodur Informera nece udariti na svog prijatelja!!!

Haralampije

pre 8 godina

Ovi što okreću palac na dole, očigledno to rade iz političkih pobuda. Nisam do sada pročitao nijedan argument u korist Bujoševića, brane ga jer veruju da je došlo njihovih pet minuta na RTS-u. Smeta im što o tome piše "Informer", a ja ga baš zbog toga podržavam. Nije to moja novina, nikad nisam kupio nijedan broj, ali ću uvek biti za javnost rada, zato je bitno nastaviti sa skeniranjem Bujoševića. Da je u samom startu sve bilo pošteno, pola ovih polemika bi otpalo, kako da ne izazove sumnju tajnost njegovog plana? A sada, žuti, crvene palčeve na dole! Samo zato što je Bujke vaš, nema veze da li je sposoban ili ne.

Vankon Kurencije

pre 8 godina

Palac na dole za tvoju kratku pamet ili praznu glavu. Smesni ste i zatupljeni svim bljuvotinama kojima se gusite citajuci ih u poganim novincinama.

Haralampije

pre 8 godina

Lepo si pokazao kako si vaspitan i na kojoj talasnoj dužini razmišljaš. Složio si gomilu uvreda bez ijednog argumenta. Sve što sam napisao o Bujoševiću je na osnovu poznatih činjenica. Ti, koji si van konkurencije, samo si dokaz da ste zadojeni mržnjom koja je izazvana samo zbog jedne stvari - gubitka vlasti. Zato me mrziš iako me ne poznaješ, zato navijaš za Bujoševića, iako i ti znaš da nema pojma. Još nešto. Ako je Informer "pogana noviničica", šta ćeš ti, plemeniti, na njegovim stranicama?

caca

pre 8 godina

BRAVO HARALAMPIJE NA ISOM SMO PUTU,napred iformer,,,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija