• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2015

09:38

DS: Draža pomilovan zbog vojvode Tome!

Politika

DS: Draža pomilovan zbog vojvode Tome!

Podeli vest

Demokratska stranka saopštila je danas da će rehabilitacija Dragoslava Draže Mihailovića duboko podeliti srpsko društvo

"Jučerašnja odluka o ukidanju presude duboko će podeliti i inače podeljeno društvo u kom se političke razlike pretvaraju u borbu na život i smrt, a nasilje zbog političkih razlika postaje naša svakodnevnica", saopštila je DS.

Ta stranka ocenjuje da činjenica da je Mihailović rehabilitovan samo logična posledica činjenice da je "četnički vojvoda Tomislav Nikolić izabran za predsednika Srbije".

"DS je nastala da bi se suprotstavila komunističkom jednoumlju, samovolji vlastodržača i ukidanju ljudskih prava i sloboda, a od svog nastanka baštini istinske antifašističke vrednosti. Zbog toga smatramo da će jučerašnja odluka o ukidanju presude duboko podeliti i inače podeljeno društvo", navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ocevidac

pre 8 godina

Gospodo , rehabilitacija četnika je bio vaš projekat , kako ste tako zaboravni! što smatram dobrim i istinitim i pravičnim!

Lune

pre 8 godina

Gradjanski rat je najavljen,organizovan od monarhije odavno, a, pripomogli su ga nemci..radi se o sestojanuarskoj diktaturi pa na dalje, izfradnjom drzavnih logora za komuniste i protivnike monarhije...!!! Током диктатуре су биле ограничене политичке слободе, полиција је прогонила илегалне радикалне групе као што су хрватски и македонски националисти, албански и црногорски сепаратисти и комунисти, против којих је још 1920. била донесена Обзнана. Водство КПЈ се припремало за оружани устанак, па је око 400 чланова КПЈ и СКОЈ-а убијено је у периоду од 1929. до 1932. године. Овако великим жртвама придонијела је директива водства КПЈ за припрему оружаног устанка, подстакнута проценом Шестог конгреса Коминтерне о приближавању опште кризе капитализма. Влатко Мачек је у децембру 1929. ухапшен и дуго држан у затвору, али је пуштен без оптужбе. Потпредседник ХСС-а Јосип Предавац ухапшен је због слома Сељачке задружне банке и осуђен на 2 и по године затвора. Мачек у својим Мемоарима тврди да је пропаст банке заправо изазвала држава, која је преко Југословенске народне банке контролисала банскарски систем. Касније, у јулу 1933, Предавец је убијен.

Haralampije

pre 8 godina

DS je nastala kao prirodan produžetak kompartije i Jugoslavije. U njoj su nastavak svoje ideologije pronašli sinovi i kćeri privilegovanih koji su kod Tita imali status diplomata, direktora, generala i glavnih urednika. Ideju bratstva i jedinstv zamenili su evrojedinstvom, a Jugoslavijui "regionom". U tom sklopu DS je trebao da bude beskonačno na vlasti, a ostale partije (ako baš moraju da postoje) samo kulise za laž o parlamentarnoj demokratiji. Priča o Draži nema blage veze sa Tomom, ona bi na red došla kad-tad u našem društvu. I neće podeliti društvo, više ga dele Zvezda i Partizan. Sve su to slamke za koje se davljenici hvataju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija