• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2015

09:31

MIHAJLOVIĆ: Moramo da izađemo iz začaranog kruga sukoba i siromaštva

Politika

MIHAJLOVIĆ: Moramo da izađemo iz začaranog kruga sukoba i siromaštva

Podeli vest

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je, posetom Tirani, premijer Srbije Aleksandar Vučić pokazao da nije samo lider u Srbiji već i u regionu i dodala da je nestabilnost regiona uzrok siromaštva naših građana i da se mora učiniti sve da se izađe iz začaranog kruga siromaštva i sukoba

- Odnosi Beograda i Tirane poboljšavaće se onoliko koliko naša dela i dela naših suseda budu pratila izgovorene reči. Saglasili smo se da je zajednički krov svih Albanaca EU, kao što je i zajednički krov Srbije i Albanije EU, takođe - rekla je Mihajlovićeva u razgovoru za današnji "Kurir".

Mihajlovićeva je rekla i da je povezivanje Albanije preko Srbije s ostatkom Evrope i naš izlazak na Drač i Jadransko more izgradnjom saobraćajnica, "ključni finansijski i graditeljski zalogaj".

- Tranzitni saopbraćaj od Tirane ka Evropi kretaće se srpskim autoputevima preko Beograda ka Zagrebu i ka Budimpešti. To su direktni i indirektni prihodi od tranzita. S druge strane, Srbija u naredne dve godine završava započete trase autoputeva i ka bugarskoj i ka Makedoniji i ka Crnoj Gori. Logično je da se povežemo i s Albanijom jer je to način da svi putevi zapadnog Balkana vode u Beograd - objasnila je ministarka Mihajlović.

Mihajlovićeva je rekla i da je albanski premijer Edi Rama bio odličan domaćin, koji je pokazao spremnost na potpunu saradnju i unapređenje odnosa.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

E moja ministarka - stabilnu kuću drži "TEMELJ" a ne krov, pa makar bio i od Evropske Unije ! A temelj odnosa sa Albancima je - ISTINA od koje oni beže decenijama kao "Đavo od krsta" !!! Da li znate Ministarka - da oni u Osnovnoj Školi uče: kako je povlačenje srpske vojske preko Albanije - BILA OKUPACIJA SRBIJE NAD ALBANIJOM ? Ono što mi učimo; kao veličanstvenu epopeju stradanja prilikom povlačenja iz Srbije, smrti mladića od gladi,zime i nedaća, ONI SVOJU DECU ZALUĐUJU MRŽNJOM predstavljajući to - okupacijom !! I kakav onda nudite temelj - saradnje sa takvim "falsifikatorima istorije" ??

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija