• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.07.2015

14:24

BOLJE IM JE DA ODUSTANU Počinje sednica SB UN, a ni traga dogovoru

Politika

BOLJE IM JE DA ODUSTANU Počinje sednica SB UN, a ni traga dogovoru

Podeli vest

Osalo je još manje od dva sata od početka najavljene sednice Saveta bezbednosti UN o Bosni i Hercegovini, nakon što je juče odlagana tri puta jer nije bilo konsenzusa o predlogu britanske rezolucije o Srebrenici. Dogovor i dalje nije postignut

Planirano je da sednica počne u 16 sati po srednjeevropskom vremenu, ali se ne zna se da li će predlog britanske rezolucije danas biti stavljen na glasanje jer kompromis o sadržaju teksta do sada nije postignut.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Genadij Gatilov izjavio je danas da Rusija i ostale stalne članice Saveta bezbednosti UN pokušavaju da naprave "kompromisni tekst" rezolucije o Srebrenici, preneo je Sputnjik.

- Od početka smo želeli da se rezolucijom izrazi podrška Dejtonskom procesu - rekao je Gatilov.

- Vraćati se iznova na svu tu priču i određivati ko je kriv za genocid, štaviše, svaljivati krivicu na čitav narod, konkretno Srbe, smatramo kontraproduktivnim - ocenio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Sednica Saveta bezbednosti bila je juče zakazana za 16 sati, ali je prvo pomerena za sat vremena, pa za 21 sat, da bi na kraju bila odložena za danas, ponovo u 16 sati.

Sednica je odlagana jer je Rusija najavila veto na britansku rezoluciju, dok je Kina predložila da se glasanje odloži dok se ne postigne konsenzus svih članica Saveta bezbednosti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 8 godina

Nešto nam se gadno sprema. Postoji plan o svemu što je loše po nas. Ovo je samo prva stpenica, a ko zna šta još stoji iza toga.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija