• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.08.2015

20:56

SNS: Pajtiću šta se desilo za novcem za obnovu dvorca Heterlend?!

Politika

SNS: Pajtiću šta se desilo za novcem za obnovu dvorca Heterlend?!

Podeli vest

Srpska napredna stranka (SNS) upitala je danas lidera Demokratske stranke (DS) i predsednika pokrajinske Vlade Bojana Pajtića šta se desilo sa 156 miliona dinara koje je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelio za rekonstrukciju dvorca Heterlend, a koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju

Naprednjaci u saopštenju "mole" Pajtića, koji "naručuje saopštenja sa neke od luksuznih turističkih destinacija", da odgovori i ko je lažno prikazivao obim i količinu izvedenih radova, i na čijem računu su završile narodne pare, a od takozvane rekonstrukcije ostala samo tabla.

SNS u saopštenju navodi i da je skanadlozno i zabrinjavajuće što DS saopštava da se ni ne seća koliku štetu su direktno naneli deci sa posebnim potrebama prilikom "onoga što je trebalo da bude rekonstrukcija dvorca Heterlend u Novom Bečeju".

- Vrhunac bezobrazluka DS-a i smejanje u lice svim građanima Vojvodine je i to što demokrate najveću pljačku narodnih para nazivaju ''papagajskim ponavljanjem nekakve pljačke Razvojne banke Vojvodine'', a odlično znaju da su građani oštećeni za više od 200 miliona evra u lancu koji je patentirao DS- navodi se u saopštenju.

SNS je pozvala Pajtića da objasni građanima Vojvodine ko mu je pomogao da se napravi, kako tvrde, lanac pljačkanja narodnih para.

- Kako su angažovali firme bliske DS za izvođenje radova preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji ih je dalje, jer nisu imali svojih sredstava, upućivao na zaduživanje u Razvojnoj banci Vojvodine, od koje su dobijali kredit i to bez ikakvog pokrića-  upitali su naprednjaci. 

Oni su upitali Pajtića i da objasni kako se desilo da iste te firme bliske DS-u nikada ne vrate narodne pare.

Naprednjaci su upitali DS i da li su uspeli da pronađu lokaciju gde se nalazi njihov stranački šef i šef vojvođanskog režima i dobiju odgovor na pitanje da li planira da bude na svom radnom mestu barem jedan dan ove kalendarske godine.

SNS je u saopštenju poručila da građani od DS nisu ništa drugo ni očekivali osim grčevitog pokušaja rušenja ugleda Srbije i tužakanja međunarodnim institucijama.

Ranije danas, Pokrajinski odbor Demokratske stranke u saopštenju je optužio SNS da od osnivanja širi govor mržnje i da je to kulminiralno 1. avgusta kada je u saopštenju SNS navedeno da "Bojan Pajtić bez imalo stida otima novac čak i od dece sa posebnim potrebama".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija