• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2015

11:52

POČEO SAMIT U BEČU: EU put i migrantska kriza glavne teme

Politika

POČEO SAMIT U BEČU: EU put i migrantska kriza glavne teme

Podeli vest

Samit o zapadnom Balkanu, koji okuplja lidere regiona i Evropske unije, sa ciljem da se podstakne evropski put regiona i nađe rešenje za migrantsku krizu počeo je danas nastupom pijaniste Rudolfa Buhbindera u pratnji dva člana Bečke filharmonije

Samit je nastavak berlinskog procesa koji je prošle godine inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel i koji ima za cilj podsticanje saradnje na Balkanu, doprinoseći time daljem razvoju, a sve u svrhu podsticanja procesa evropskog približavanja.

Današnji dan počeće počeo je konferencijom za novinare šefova diplomatija i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana, koji je izvestio o ciljevima Samita.

Zatim je biti održan sastanak u vezi sa izgradnjom autoputa Niš-Priština-Drač (Durs), kao i radni doručak ministara privrede regiona i EU.

Planirano je da samit otvori austrijski kancelar Verner Fajman, a o rezultatima, po završetku, javnost će informisati on, nemačka kancelarka Angela Merkel, visoka predstavnica za spoljnu politiku EU Federika Mogerini, i u ime regiona, srpski premijer Aleksandar Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SVAKOM AMERICKOM SPIJUNU OVDE

pre 8 godina

Toliko energije ulozeno da se dozovu pameti Balkanci ako to sada ne ucine bice velikih problema. Evropa je sama kriva sto je ostavila Albaniju na smetlistu 50 godina pa su je tamo pronasli Amerikanci i ukotvili se sa Siptarima u tom veoma vaznom delu Evrope. Zbot toga je veoma vazan autoput do Draca i evropska kontrola tog dela Evrope !! Da bi se taj deo kontrolisao to moraju da urade Srbi jer ostale okupirane skupine ljudi na zapadnom Balkanu se ne mogu nazvati narodima. Ako nekom nije jasna uloga Vucica u celoj prici sada ce biti on je nemacko ruska poluga za Balkan i njegov oporavak!! Vucic samo mora da ima dobar stomak na pritiske stranih ambasadora i ucene iz Vasintona i NISTA VISE - SVE OSTALO MU JE DATO DA DOBRO RADI.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija