• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2015

20:07

ODUSTALI OD PREDLOGA: U ponovnom odlučivanju poslanici nisu usvojili zakon

Politika

ODUSTALI OD PREDLOGA: U ponovnom odlučivanju poslanici nisu usvojili zakon

Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije u ponovnom odlučivanju, nisu usvojili Zakon o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije, koji je predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbio da potpiše i vratio ga parlamentu na ponovno odlučivanje


Parlament je taj zakon usvojio 31. jula, a Nikolić je nedugo zatim odbio da ga potpiše, s obrazloženjem da je protivustavan, i vratio ga parlamentu na ponovno odlučivanje.

U međuvremenu, Vlada Srbije je obavestila parlament da je odlučila da odustane od tog zakona.

Nikolić je taj zakon vratio parlamentu s obrazloženjem da je u suprotnosti sa Ustavom, jer predviđa da pravo na kupovinu državne imovine imaju samo njihovi zakupci.

Predsednik je smatrao da bi donošenjem tog zakona bio povređen Ustav, koji u članu 84. predviđa da svi imaju jedna položaj na tržištu.

To je prvi zakon koji je Nikolić od početka svog mandata vratio parlamentu, dok je njegov prethodnik Boris Tadić to iskoristio u nekoliko navrata - svojevremeno je odbio da potpiše zakone o vladi i o radu (2005), radiodifuziji (2006) i Zakon o PDV (2011).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija