• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.09.2015

23:04

SVEDOK VREMENA: Evo šta Mira Marković sada piše o Slobi!

Politika

SVEDOK VREMENA: Evo šta Mira Marković sada piše o Slobi!

Podeli vest

Udovica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića Mira Marković u knjizi "Bilo je to ovako" otkrila je detalje iz njihovog ljubavnog života, ali i odnose koje je bivši šef Jugoslavije imao sa političarima tog vremena

Informer prenosi delove knjige u celosti...

- Poslednji put smo razgovarali 10. marta. Deseti mart bio je bio i onaj dan jedne daleke godine kad sam mu u dvorištvu požarevačke gimnazije rekla da ga volim, i on menič. Srbija se opraštala od njega čitavog dana 17. marta, a one davne godine 17. marta smo se nas dvoje jedno drugom zakleli da ćemo se večno voleti. mart je bio naš mesec. Naš život je počeo i završio se u martu - stoji u knjizi.

Ispovest, koju je napisala u izgnanstvu, zapravo je, kako kaže, ispunjenje poslednje želje njenog muža.

- Dok sam tako zadivljena stajala u prvoj novogodišnjoj noći u svom životu, Slobodan mi je dodirnuo ruku. Dok smo igrali, čula sam njegovo srce, nisam znala da srce može tako da se čuje. Ko zna, možda je samo to, njegovo, bilo takvo - opisala je Mira prvi ples sa Slobodanom Miloševićem.

Markovićeva nije štedela reči ljubavi za Miloševića.

NJENA STRANA PRIČE Mirjana Marković nudi memoare izdavačima u Srbiji!

- Bio je lepši od svega što sam mislila da je lepo, od svega čemu sam se divila. Lepši od svih bajki, od peska na morskoj obali pod prvim jutarnjim suncem, od mirisa tek pokošene trave, od alpskog sutona na planini na kojoj su živeli Hajdi i njen deda, od moje plave suknje ispod koje se nazire beli žipon, od filma "Snegovi Kilimandžara", od zvezdane noći u kojoj su igrali Pepeljuga i onaj princ, od tog princa, od novogodišnje noći, od glasa slavuja u junskoj noći, od sunca koje se rađa iznad Tihog okeana, od slike "Crveni vinogradi" Van Goga, od magle nad Avalom u novembru - napisala je Mira Marković.

U svojoj knjizi Marković se dotakla i odnosa Slobodana Miloševića i Zorana Đinđića.

- Usred tih demonstracija (1995-1996) Đinđić je diskretno i tajno tražio kontakt sa Slobodanom. I došao je jedne večeri u rezidenciju. Rekao je Slobodanu otprilike da opozicija očekuje promenu vlasti. Razgovor je bio kratak i besmislen. Ne znam šta je nervozni, usplahireni Đinđić očekicao. Njegovo političko iskustvo je formirano iz komunikacije s logoreičnim zamlatama kakva je i sam bio - piše Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maki

pre 8 godina

Ako je Djindjić bio "logoreična zamlata", kako kaže gospodja, šta reći za jednu skribomanku, kojoj beli žipon viri ispod suknje... Kada je već umela da primeti sve lepote ovoga sveta, što nije živela mirno i uživala u životu, nego se bolesno borila za vlast?! Apsolutne budalaštine na papiru.

Lala iz Banata

pre 8 godina

.."Svako se bori za ono - što nema"...kaže Vam Lala...

nemad canovic

pre 8 godina

ti si ga i unistila! ONAKVOG COVEKA I PRECEDNIKA bio je legenda i dobar covek ali su ga ljudi zamrzli zbog tebe cetokosa babajula... SLOBU NAROD VOLI a tebe mrzi\n

Mika

pre 8 godina

Bilo je to tako, iz ugla običnog parazita, koji je krv pio i njemu, i svima nama.....o toj vrsti patologije treba da piše u njenom zdravstvenom kartonu, pa da se javno objavi sa cim smo imali posla.

zika

pre 8 godina

Ponestalo para pa se izdaju ovakvi `best selleri` ?

Milorad Culibrk

pre 8 godina

EMOTIVNO Nihov zivot je ispricana prica. On svakako oataje znacajna politicka licnost srpske istorije a da li voleo pogtesnu zenu to nije nas problem.

sasa

pre 8 godina

"Bio je lepsi..." - nije li jasno zasto se izdavaci ne otimaju oko stampanja memoara. Nesumnjivo da je bila svedok dogadjaja i da je imala informacije iz prve ruke o tajnim razgovorima i prepisci i da bi sve to moglo biti neverovatno interesantna i korisna gradja istoricarima samo da je ona normalan, izbalansiran i iole nepristrasan posmatrac. Ali avaj...! Ko bi se u ovom slucaju upustio da razlucuje "zito u od kukolja". Zato baba-Julo sedi gde sedis i drzi svoje secanje za sebe. Dosta si njemu i nama zla nanela, hvala lepo, i sada bi jos da nam novac uzmes nekakvim zvrljotinama.

Pavle

pre 8 godina

Koliko ga je volela - neka ispriča Biljana Plavšić, dok je bila profesor na katedri a radile su zajedno... kako je dotična smerna i moralna "privodila" Studente u kabinet na "specijalno polaganje" !! Postoje svedoci a i ova priča - možda se nađe u njenoj knjizi, u poglavlju Sociolloški Fenomen zloupotrebe sl.položaja - na fakultetu....ili jednostavno nabijanje rogova u ime ljubavi..!

mr burns from simpsons

pre 8 godina

da sve psihijatriske klinike naruce po komplete njenih piskaranja kao udzbenicke primere nekih bolesti..

Siniša

pre 8 godina

Čista patetika - devojčice adolescenta, a ne svedočanstvo vremena ili snažna ljubavna priča! Možda se proda u Kini u tiražu milion primeraka, ( kao prošli broj, pre 20 godina ) .. ali ni Kinezi više nisu tako naivni....

Baja

pre 8 godina

Sramota od žene,glave su nam došli i još pametuje,fuj !

Student

pre 8 godina

Imala bi ona šta da kaže - ali na sudu..!!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija