• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

06.10.2015

20:52

VIDOVITI SLOBA Ovih 10 stvari je predvideo tri dana pre 5. oktobra!

Politika

VIDOVITI SLOBA Ovih 10 stvari je predvideo tri dana pre 5. oktobra!

Podeli vest

Tri dana pred peti oktobar, predsednik SR Jugoslavije je upozorio da bi marionetska vlast dovela do gubitka suvereniteta, identiteta i velikog dela teritorije

1. Naša je zemlja suverena država, ima svoje zakone, svoj Ustav, svoje institucije. Srbija je dužna a i zaslužila je da se odbrani od invazije koja joj je pripremljena kroz razne oblike subverzije.

2. Događaji koji su organizovani za naše izbore su deo organizovane hajke na zemlju i narod, zato što su naša zemlja i narod barijera uspostavljanju potpune dominacije na Balkanskom poluostrvu.

3. Iz ove grupacije su našoj javnosti poslate poruke - da će sa njima na čelu Jugoslavija biti izvan svake opasnosti od rata i nasilja, da će doći do ekonomskog prosperiteta, vidno i brzo ostvarenog višeg standarda, takozvanog povratka Jugoslavije u međunarodne institucije, i tako dalje. Poštovani građani, moja je dužnost da vas javno i na vreme upozorim da su ta obećanja lažna, i da stvari stoje obratno.

AP PHOTO

4. U sklopu politike rasparčavanja Jugoslavije, Kosovo bi bila prva žrtva. Njegov sadašnji status bi se proglasio za legalan i definitivan.

5. Što se tiče Crne Gore, njena sudbina bi bila prepuštena mafiji.

6. Sve zemlje koje su se našle u statusu ograničenog suvereniteta, sa vladama pod uticajem stranih sila, vrtoglavom brzinom su postojale siromašne.

7. Javna i društvena svojina brzo bi se transformisale u privatnu, ali vlasnici te svojine po pravilu bili bi stranci.

8.Tortura nad mišljenjem je najdosledniji i najneophodniji oblik torture u zemlji koja je izgubila slobodu. Manifestovanje volje je dopušteno samo u vidu farse, ispoljavaju ga samo skutonoše stranih gazda. A njihova simulacija slobodne volje služi kao pokriće okupatoru da je uspostavio demokratiju u čije ime je zaposeo teritoriju tuđe zemlje.

Reuters

9. Gubljenje nacionalnog identiteta je najveći poraz jedne nacije, a to se ne može izbeći u savremenom obliku kolonizacije. Narod jedva da je u stanju da prati brzinu kojom počinje da upotrebljava tuđi jezik kao svoj, da se identifikuje sa tuđim istorijskim ličnostima zaboravljajući svoje, da poznaje bolje književnost svog okupatora od svoje književnosti, da glorifikuje tuđu istoriju često se rugajući svojoj, da liči na druge umesto na sebe…

10. Građani mogu da mi veruju, a i ne moraju da mi veruju. Moja je želja da se u moja upozorenja ne uvere kasno. Zabluda da (narod) bira sam ono što za njega bira neko drugi, najopasnija je zabluda.

Tako je govorio Slobodan Milošević tri dana pred 5. oktobar.. A kakvo je Vaše mišljenje o tome? 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aca

pre 8 godina

jeste mesto mu je bilo pod cirkuskim satorom sa baba vangom a ne da vodi drzavu

Dragomir

pre 8 godina

Овај црногорац није требало да буде господар Србије!Његови другари из Пожаревца су га одлично познавали и панично упозоравали да он неће бити добар господар!И тако је и било!Своју децу није могао да натера да бар изуче неко образовање.Били су изузетно лоши ђаци што ретко ко зна.Лагало се да је србин из Пожаревца?Јуче на телевизији рекоше ,,како је он у своме родноме Пожаревцу ...,,?Он је пореклом из црногорске Лијеве Ријеке.Сахрањен је иза куће на туђем имању?Ако на капији још пише ,,Легат Петра Добрњца,, онда је то туђе а поклоњено.Поклоњено код комуниста значи ОТЕТО?Његова владавина остаће у историји Србије као најгори период страдања после погубног времена када је гаврило принцип убио аустроугарске престолонаследнике!

NAvojo

pre 8 godina

Zar da zaboravimo nad cime je Milosavic suverano vladao. Nad haosom I kriminalom I novcanicom od pet stotina milijardi Din.a koje je iskljucivo on stvorio. Niko ne moze nabrojati tri dobre stvari, koje je on ucinio za Srbiju ili za Srpski narid, a moze nebrojeno puno losih. Ako neko zeli I ako urednik dozvoli mozemo poceti sa argumentima.

SasaV

pre 8 godina

Omogucio gradjanima Srbije da otkupe stanove za sto i dvesta maraka a oni mu okrenuli ledja.Nije dozvolio da se firme opljackaju i za sitne pare otkupe.Izvrsio povracaj zemljista nacionalizovanog i oduzetog mislim agrarnom reformom negde 49 god.I nije dozvolio sve ovo sto je predvideo u poslednjem predsednickom govoru,trebali dalje.....

SRBIN54

pre 8 godina

Da nije bilo Slobodana Milosevica, ti bi sada ziveo u Albaniji. Da li citas izjave politicara, izaslanika, generala koji su bili prisutni prilikom demontaze Jugoslavije? Naravno, Americke, Britanske, Kanadske. A raspitaj se kakvo je imovinsko stanje Velje Ilica, Draskovica, Cede Jovanovica i svih "demokrata" prodanih dusa. Dobro je taj "losi ucenik" rekao : "Pravicete vi Slobu od blata, ali nece vam vredeti".

SasaV

pre 8 godina

Kada sam pre petnaest godina slusao taj njegov govor mislio sam u sebi koje gluposti odvaljuje ali sad sa ove vremenske distance iskreno se kajem na takvom razmisljanju i omalovazavanju lika i dela pokojnog predsednika.Peti oktobar je najveca prevara i zabluda za ogromnu vecinu gradjana Srbije ali i tadasnje Jugoslavije.A tadasnji otpor sa fasistickim simbolom petokolonaska organizacija sa ciljem razbijanja drzavnog suvereniteta jedne drzave.Posle petog oktobra to nije bila Jugoslavija ciji su preci probili Solunski front i pobedili u dva svetska rata i sigurno najveci srpski istorijski promasaj.

JOVANic

pre 8 godina

Izabrao si pravo ime za sebe sasav, I sta ti to zalis Jugoslaviju, ciji su kazes preci probilo Solunski front, jugoslavenski preci, pa ti ili si totalna neznalica ili mrzis SRBE, jer si Komunist, A Srpski komunisti I Hrvati - USTASE jednaki su u tome, a da nije tako znao bi da su Solunski Front probili Srpski preci. Jadna je ova Srbija dok god u njoj zivi I jedan komunisticki Srpski izrod - otpad, I vi Srpski Komunisti niste najgori samo po tome sta ste radili Srbima iSrbiji, vec I po tome sto nemate srama ni za sta, kao I Hrvati.

SasaV

pre 8 godina

Procitaj prvo dobro komentar pa malo razmisli ako si u mogucnosti pa prelistaj istoriju i na kraju tek lupetaj kroz komentare gluposti.Informacije radi sa sest godina sam krenuo na veronauku dok su takvi veliki srbi ulazili u partiju i okretali crkvi ledja,moja porodica nije poklekla tom pomodarstvu.I naravno da sasav jesam jer nepismenom ili vickastom na gluposti odgovaram.

Cole5

pre 8 godina

браво шашавко. дечко мисли да познаје историју....

Lune

pre 8 godina

Nesmemo da zaboravimo 9 martovsku uvertiru SPO i pripadajucihkriminalnih bandi!!!! A sto se tice ostalog, Sloba i Dobrica,nisu bili Rvati,ni brat Radovan Karadzic nije bio Rvat, a RSK puce ko zvecka,,,"u sred kruga linije razdvajanja"...vozi misko na Kosmet ???

Pavle

pre 8 godina

Vidovit bio Sloba, vidovit! A na stranu sto je upravo tako! Jadna Srbija i Srbi.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Milosevica mozemo da mrzimo ili ne ali sama cinjenica da je smetao istorijskim Srpskim dusmanima govori da je ipak koliko je mogao u datim okolnostima, brano drzavni integritet i narod. Nije prodao dusu svoje ideale drzavu i narod iako su i njemu nudili isto sto i Djindjicu, Kostunici, Cedici, Vuku, Tadicu i svim izdajnicima ove male ali postojane i nepokorne drzave Srbiji. Ipak je bio u pravu po svim ovim pitanjima, cak i nasi ministri jutarnju kavu piju pricajuci engleski, koje sramote. O tom vremenu sud ce dati istorija ali svima nama, sudice Bog.

Boža prorok

pre 8 godina

Ajde da vidim ovi koji ga pqtološki mrze ,koju tačku nije pogodio sto posto nam se sve desilo .Nisu oni njega napadali što je on SM nego da postave marionete da bi država i narod bili raztočeni .J.... privatizaciju kad stranac može da digne sidro i ode bez pozdrava ,ostavi ljude na belom hlebu.

Sumadinac

pre 8 godina

Kako nije predvideo sta ce se njemu desiti kad je dozvolio iznosenje para iz zemlje, sirotinju kojoj je bacan hleb na ulici kao stoci, ubijanje politickih protivnika, Frusku Goru, i sve ostalo sto ste zaboravili.\n

jelena

pre 8 godina

sta fali sto je drustvena svojina presla u privatnu.Sve treba da bude privatna svojina.Tada se radi mnogo vise i bolje.\n

nikola london

pre 8 godina

Sjecam se ovog govora i mnogih rijeci koje je izgovorio. Znao sam da cemo ovako proci ne zbog toga sto mi -nam je on to rekao vez zbog onih koji su mahali njemackim i americkim zastavama na protestima po Beogradu. Stampanje para je samo posljedica sankcija pomocu kojim je zapad htjeo (i uspio) da nam nauci sta je to ,,demokratija,,. Djeca svakog seoskog predsednika mjesne zajednice su bili najgori djaci. Citava hrvatska se digla u 91. a Srbija je bila podjeljena. Nikada vise Srbi nece zivjeti zajedno u jednoj drzavi na tolikom geografskom prostoru kao sto su zivjeli u vrijeme Jugoslavije i mnogo prije. Mnogima je Srbija ispastala zbog Jugoslavije ali ne radi se o Srbiji ili Jugoslaviji vec o Srbima koji su zivjeli van granica Srbije. Za svoj odlazak iz Krajine Milosevica ne okrivljujem ni najmanje, vidim ga kao nekoga ko je pokusao da zastiti Srbe na tim prostorima. Kasnije nije mogao sacuvati ni sebe a kamoli sve Srbe. Jesam u jednom trenutku ali ne zadugo pomislio mozda ce biti bolje i mozda ce nas osraviti na miru kad ode. Ali prve slike iz skupsine dima rusenja i pljackanja me je uvjerilo u suprotno.

CIRINELA

pre 8 godina

Narode srpski posle jebanja nema kajanja a nauka je dobila jednu novu vrstu - glupandropulus balkanikus serbicus.

Marko

pre 8 godina

Kakve nebuloze. Pa on je odgovoran i za Kosovo i Crnu Goru, to su posledice njegove vladavine. Zamislite ja uzimam kredite a kao garncija su stanovi i automobili, i onda kazem videcete moji naslednici ce izgubiti stanove i automobile. Pa on da je ostao ostali bi i bez Vojvodine i bez Raske.

zoks

pre 8 godina

sramota da se pravimo gluvi i slepi,pored njegovih gresaka ,nasa najveca je sto smo dopustili da nam ,nazovi demokrate i ova nova vlast i dalje ispiraju mozak,kako bolje zivimo ali samo na televiziji a u stvarnom zivotu sem lopova i varalica svi smo sirotinja.zakon o poreklu imovine i njegovo posteno primenjivanje nikad necemo doziveti,jer zmija zmiji ne vadi oci.

Pavle

pre 8 godina

Počinio je krivično delo VELEIZDAJE potpisivanjem Kumanovskog Sporazuma, veleizdaju blokadom srpskog naroda u Bosni (na Drini kada je jedan narod u stradanju srpski ostavio sankcijama - na cedilu) da bi se dodvorio Zapadu, veleizdaju kada je hrvatskom Ministru Spoljnih poslova Hrvoju Šariniću - odavao službene i vojne tajne, kada je GARANTOVAO Slavonskim Srbima ( posle razminiranja auto puta Bratstvo Jedinstvo, kako će Srbija vojno pomoći u slučaju napada Hrvata...oni su naivno razminirali put kojim su ušli hrvatski tenkovi....) I najveću grešku -što je ubijao po nalogu žene Mire Marković i njenog trabanta poslušnika šefa DB Radomira Markovića debiloida pod patronatom porodice Milošević - koja je odgovorna za smrt Ivana Stambolića, direktno,,,i još mnogih drugih u tom periodu....

DJovan

pre 8 godina

Prorok i njegovi ostrasceni i maloumni navijaci, Milosevic kaze marionetska vlast ( sto sigurno jeste, a njegova je kriminalja ) izgubice teritorije, a ko je izgubio KNIN, a javno rekao 1991 citiram:Knin je uvek bio Srpski i tako ce i ostati, i odrza rec jeli tako navijaci,u Bosni dve petine Srpske teritorije nije Srpsko, a KOSMET to je velicanstvena Slobina pobeda i to nista nije izgubljeno pod Slobinom vlascu, to hocete da kazete NAVIJACI i to za vas nisu cinjenice i istina, udarite glavom o zid ili drvo mozda vam se bar malo razbistri. Zlo za Srbiju nisu strani neprijatelji, vec vi nerazumni navijaci, vi ste propast.

Srdjan

pre 8 godina

Narode ajde posto smo sve iskusili da ne dozvolimo vise da manipulisu nama sa strane . Moramo raditi i biti slozni i jedinstveni. To je nase najjace oruzje.

PALESTINAC

pre 8 godina

Слободан Милошевић је био јунак. Да није ујединио Србију од три дела направио да буде цела, били би ми данас као Палестинци или Курди. Да није направио Републику Српску, хрватска би била до Земуна. Да није населио пола милиона Срба у Војводину и отпратио сто тисућа Маџара и Хрвата, што са кифлом и јогуртом у рукама, што без тога, данас би Срем био Хрватска, нашта аплаудира Чанак Шта смо добили тиме што после њега сви политичари служе западу. Добили смо веће камате, безвредне болоњске дипломе, већу смртност од рака, већи морталитет, богатије тајкуне, већу неправду и разлику.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija