• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Babić - N. Anđelković

13.10.2015

21:34

ZATAŠKANA VELIKA PLJAČKA Sramotno, Pajtićevci bolesnoj deci oteli 157.000.000 dinara!

Politika

ZATAŠKANA VELIKA PLJAČKA Sramotno, Pajtićevci bolesnoj deci oteli 157.000.000 dinara!

Podeli vest

Bojan Pajtić i saradnici proneverili silne milione namenjene obnovi dvorca Heterlend kod Novog Bečeja, koji je bio namenjen za smeštaj dece sa posebnim potrebama. Dvorac i danas u korovu

Lider DS Bojan Pajtić i njegovi pajtaši oteli su od dece sa posebnim potrebama čak 157 miliona dinara, utvrdila je istraga Uprave kriminalističke policije koja nikada nije dobila svoj epilog u tužilaštvu i na sudu!

VELIKA PLJAČKA VOJVODINE Evo kako je Pajtić ojadio budžet za 5.661.619.036 dinara!

VELIKA PLJAČKA VOJVODINE 2. DEO Ovako su Pajtićevci proneverili 2.000.000.000 dinara!

Pajtićevci su, naime, nenamenski potrošili milione iz budžeta namenjene za obnovu dvorca Heterlend kod Novog Bečeja, koji je bio predviđen za smeštaj bolesne dece. Silni novac je volšebno ispario, a dvorac je i dan-danas bez krova, vrata i prozora i potpuno je zarastao u korov.

Beta

Hapšen, pa pušten

Bahat, bahatiji, Pajtić
Kad ovakve stvari prođu nekažnjeno, nije ni čudo što su mislili da mogu da rade šta im se prohte
Aleksandar Vulin, ministar za socijalna pitanja

Prema dokumentaciji iz istrage u koju je Informer imao uvid, pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja, čijeg UO je Pajtić bio predsednik, sklopio je 17. marta 2011. s novosadskom firmom "Gardi" ugovor o obnovi Heterlenda. Rok za završetak radova bio je 310 dana, pare iz budžeta su isplaćene, ali se na terenu bukvalno nikada ništa nije uradilo?!

Osumnjičeni su od 2011. do 2013. zloupotrebama u svom radu lažno prikazivali obim i količinu izvedenih radova, trošili uplaćeni novac namenjen izgradnji za isplatu svojih ranijih dugova i sopstvene potrebe, a potom onemogućili obeštećenje investitora upotrebom menica bez pokrića, piše u izveštaju UKP i dodaje se da je svoj potpis na isplatu novca firmi "Gardi" stavio upravo Bojan Pajtić.

Vi meni stan, ja vama posao...

Istraga je utvrdila da je tadašnji direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović samo nekoliko godina ranije kupio stan u centru Novog Sada upravo od firme "Gardi", kojoj je poverena obnova dvorca.
Sasvim je, inače, zanimljivo da im je Milović, prema dostupnoj dokumentaciji, za stan ostao dužan 2.175.847,15 dinara.

Zbog ove afere 27. januara ove godine uhapšen je član Predsedništva DS i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov, koji je u vreme sklapanja ugovora bio gradonačelnik Novog Bečeja. Vrebalov je uprkos protivljenju Višeg javnog tužilaštva iz Zrenjanina izašao na slobodu već 21. februara, a istraga ovog lopovluka do dan-danas tapka u mestu?!

Informer je juče pokušao da dobije komentar od Vrebalova, ali on nam je najpre rekao da je "na sastanku" i da ga pozovemo za pola sata, da bi posle bio neprestano zauzet. Na naša pitanja, očekivano, nije želeo da odgovori ni Bojan Pajtić.

Beta

Ko to koči istragu?

hbku

mojugao

DRAGAN DOBRAŠINOVIĆ
NADZOR FINANSIJA

Krajnje je vreme da se čuje stav tužilaštva i suda o ovom slučaju. Ako ima dokaza da je bilo malverzacija, treba podići optužnicu i procesuirati odgovorne.

S druge strane, ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin postavlja pitanje zašto istraga o obnovi dvorca koji je bio namenjen oboleloj deci nikada nije završena.

- Osumnjičeni su hapšeni, pušteni i nikom ništa! Nadležni pravosudni organi su dužni da nam odgovore zašto je to tako? Ne zbog Pajtića ili njegovih saradnika, već zbog principa prava i pravde. Znate, kad ovakve stvari prođu nekažnjeno, nije ni čudo što su ti ljudi mislili da mogu da rade šta im se prohte - zaključuje Vulin za Informer.

Beta


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija