• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2015

08:26

SULJO: Deco, pravite državu Sandžak! RASIM: Ugljanin sam nije svestan gluposti koju je izgovorio!

Politika

SULJO: Deco, pravite državu Sandžak! RASIM: Ugljanin sam nije svestan gluposti koju je izgovorio!

Podeli vest

"Deco, imate sva dokumenta s pravom na državu Sandžak. Pravite je! Pomoći ćemo!", poručio Sulejman Ugljanin stranačkoj omladini u Novom Pazaru. Ljajić: On samo provocira i traži reakciju, treba ga ignorisati

Lider SDA Sandžaka i predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, bivši ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin ponovo pokušava da napravi haos u zemlji!

U svom najnovijem ispadu, na obeležavanju godišnjice nelegalnog referenduma za autonomiju iz 1991, Ugljanin je u Novom Pazaru pozvao bošnjačku omladinu da napravi "državu Sandžak"?!!

SULJO SE REKLAMIRA

Public

Ova izjava nije ozbiljna niti je realno stvaranje te neke sandžačke države. Ovo je čista medijska promocija
Aida Ćorović, NVO "Urban in"

- Deco, imate dokumenta na osnovu kojih imate pravo na državu. Pravite je! Pomoći ćemo! Na tom referendumu 1991. postavljen je čvrst temelj na kojem mladi treba da grade stabilnost i autonomiju u kojoj će Bošnjaci i drugi narodi živeti srećno i niko ih neće gaziti! Sa sjeničkom deklaracijom iz 1917, odlukama ZAVNOS-a iz 1943. i ovim referendumom imate sva dokumenta i pravo na državu Sandžak - poručio je Ugljanin, koji već godinama prima ogromnu državnu platu.

Isti kao devedesetih

Komentarišući najnoviji Ugljaninov ispad, ministar trgovine i turizma i predsednik SDPS Rasim Ljajić kaže da Ugljanin ni sam nije svestan kakve je sve gluposti izgovorio.

- Ovakvim parolama on samo pokušava da opstane u političkom životu Srbije, ali ne shvata da su one prevaziđene. Ugljanin zaboravlja da ovo nisu devedesete, da se situacije u zemlji promenila i da na takvim temama više ne može politički da profitira - ističe Ljajić, dodajući da lidera BNV i SDA i njegove izjave treba apsolutno ignorisati.

- Bilo kakva akcija ili represivna mera države Ugljaninu bi išla u korist. Zbog toga je najbolje ne obazirati se na ovakve provokacije - podvlači Ljajić.

Tanjug

mojugao

muhamed jusufspahić

muftija srbijanski

Ne mogu da verujem da je Ugljanin izjavio da treba osnovati državu Sandžak. Ništa više od toga neću da kažem.

I Aida Ćorović iz novopazarske nevladine organizacije "Urban In" ocenjuje da je Ugljaninova provokacija obično politikantstvo i deo predizborne kampanje.

- Iza toga nema ničega ozbiljnog, niti je stvaranje te neke sandžačke države realno. Ovo je čista medijska promocija Ugljanina. Da živimo bolje, pa i da neko razmišlja o autonomiji, ali ovako to je nerealno. Puna su nam usta nacionalizma, a živimo sve lošije - ističe Ćorović.

Radi za nekoga

S druge strane, analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je Ugljanina "aktivirao" neko izvan Novog Pazara.

- Očito je neko, a pod tim mislim na nekoga ko nije iz Novog Pazara, aktivirao Ugljanina za sopstvene interese. Ovo je samo početak njegovih izjava i provokacija koje će uslediti. Ipak nisam siguran da li je u ovom slučaju državi pametnije da reaguje ili da sve ovo jednostavno ignoriše - zaključuje Vukadinović.

Ugljanin bi dao veru za motokultivator

Samir Tandir, zamenik predsednika Bošnjačke demokratske zajednice i bliski saradnik muftije Muamera Zukorlića, objašnjava da ovakvi Ugljaninovi ispadi nisu ništa novo.
- Još jednom je pokazao da ima dva lica. On jedno priča kada je na vlasti, a drugo kada je u opoziciji. Evo sada kada bi mu ponudili bilo kakvu poziciju u Vladi i nekoliko motokultivatora, Ugljanin bi promenio priču - zaključuje Tandir.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Moscow

pre 8 godina

U zatvor zbog toga sto podriva nemire. I to na duze.

Baja

pre 8 godina

Izazivač haosa i stradanja se javio.Oprošten mu je terorizam početkom 90tih,bio ministar 12 godina ,sada opozicija pa bi da stvara haos.Priboj,Nova Varoš i Pljevlja imaju srpsku većinu a u ostale tri opštine tog dela Srbije,Novi Pazar,Sjenica i Tutin narod nije raspoložen za gubljenje glave,rat i uništenje imovine.Ekstremista koga treba kontrolisati .Za razliku od ogromne većine Bošnjaka koji su srpskog porekla ovaj Ugljanin je posrbljeni Arbanas koji je primio islam.

aca

pre 8 godina

zasto ne ako moze kosovo i krim pa moze i sanjdak

Story

pre 8 godina

MUCI SULJO,AVETNI.KO TI BRANI DA BUDES MUSLIMAN! AKO NECES DA SE ZOVES SRBINOM ,ETO BUDI BOSNJAKOM,IAKO TI GA NI TITO VECI SRBOMRZAC OD TEBE ,TO NIJE PRIZNAVAO ZA NACIJU. IZRASLI STE IZ SVEKOLIKOG SRPSTVA,A DANAS U 21 VIJEKU,SVE I DA SE NISI OBREO STARINOM U ISLAMU, NIKOME VISE NE SMETA DA POSTOJI U JEDNOJ NACIJI VISE VERA. TO SU TI JADAN LJUDSKE SLOBODE ZBOG KOJIH SE VISE NE RATUJE. AKO SIPTARI MOGU DA ZIVE BRATSKI U TRI RELIGIJE, A NAJNEPROSVECENIJI SU NA SVIJET,STO SRBI NE BI MOGLI U CETRI ILI PET,SEST. SRBI SU DANAS I MUSLIMANI U BIH I SRBIJI I C.GORI,PRAVOSLAVCI U SVE TRI DRZAVE,I KATOLICI U SVE TRI I U DALMACIJI,I SRBI ATEISTI U MNE. 9 MIL. SRBA ZIVI U TURSKOJ,PONAJVISE U ISTANBULU,IZMIRU I ANKARI. JOS 9 ILI 10 IH JE NA ZAPADU ,A VERUJU I U BUDIZAM,JUDAIZAM,IMA IH I BAPTISTA,I KOJE CEGA JOS ,ALI SU JEDAN NAROD OSIM ONIH KOJI SU VEC KOLENIMA ASIMILIRANI U OKOLINI I NA ZAPADU. SRBI MUSLIMANI U TURSKOJ VRLO DRZE DO SVOG JEZIKA I TRADICIJE, ALI SU LOJALNI GRADJANI ZEMLJE U KOJOJ ZIVE,KAO I DRUGDE.AKO BI SE VRATILI KUCI U BIVSU JUGU TADA BI TA ZAMLJA BROJALA 35 MIL LJUDI I BILA BI NEZAOBILAZNI FAKTOR U SVETU. MEHMED PASA SOKOLOVIC, KOJIM SE PONOSIS, MOJ SULJO I TI I SVI SRBI MUSLIMANSKE VJERE I BIVSOJ JUGI IZMOLIO JE SULTANA SULEJMANA,DA MU DOZVOLI DA OBNOVI PECKU PATRIJARSIJU I DOZVOLI JOJ RAD,STO JE OVAJ I DOZVOLIO,A PRVA TRI MITROPOLITA I PATRIJARHA BILI SU UPRAVO NJEGOVA BRACA I STRICEVICI SVI DO JEDNOG SOKOLOVICI PRAVOSLAVCI.ZNAO JE PASA KO JE I ODAKLE JE ,ALI MU TO NIJE SMETALO DA BUDE VERAN SULTANU,ALI NI SVOJIM KORENIMA,KOJIH SE NIJE STIDEO KAO NEKI DANAS, MOOJ SULJOOO!? NE ZAKRVLJUJ ONO STO JE VEC DOVOLJNO KRVARILO,TO KURAN NITI TRAZI NITI PROPISUJE,A DA NE GOVORIM 21.VIJEK!!!

Dragica

pre 8 godina

Какво је ово ''револуционарно време''.Овај човек је изгубљен.Не дај Боже да га неко следи па да касније увиди своју заблуду.Сви би хтели да истерују неку правду наглавачке.Да ли је учио из добрих,правих уџбеника или је у питању лажњак.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Ugljanin je aktiviran od Erdogana, Rame, Amerike i Engleske u kontekstu stvaranja nereda a povodom najavljenog referenduma u R.Srpskoj kako bi mogli zapadni ambasadori i Brisel da ucenjuju Vucica. Da traze da prizna Kosovu dzavnost a da okrene ledja R.Srpskoj. - Sve sto se zbiva ovih meseci na balkanu ima jednu zajednicku tacku a to je slabljene drzave Srbije i njenog pregovarackog tima u pristupnim pregovorima. - Cak i potpis SSP sporazuma sa samozvanom drzavom Kosova je deo pritiska i pokusaj ucene Vucica i kao odgovor na njegovu posetu Rusiji.

Yugoslav

pre 8 godina

Neki osobe ne zeli mira. Neki osobe voli provokatija. Ali narod u Srbiju je inteligentan- narod u Srbiju to vidi!

Zlatan

pre 8 godina

Postoji ljudi,koji vole provokatije. Ko su ti ljudi???

Avram

pre 7 godina

Uradite muslimani DNK analizu da vidite ko ste vi,pa tada donesite odluku, svako za sebe,na osnovu reultata analize,sta dalje.

miki delija

pre 7 godina

njemu je ova ideja izgleda odavno na srcu epa sulejmane prevario si se ako se tebi turska pravi u srcu srbije neces je dobiti veruj mi a ako ti ovde ne valja idi tamo kuda zelis jer si se odavno i opredelio za to

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija