• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.11.2015

19:08

MA ŠTA REČE?! Mustafa: Kosovo spremno za Unesko, Srbija da ne ometa pristupanje!

Politika

MA ŠTA REČE?! Mustafa: Kosovo spremno za Unesko, Srbija da ne ometa pristupanje!

Podeli vest

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da Kosovo zaslužuje da postane član Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko), kao i da Srbija ne bi trebalo da ometa Kosovo na tom putu

Mustafa je, na konferenciji za  novinare sa ministrom obrazovanja, nauke i tehnologije, Arsimom Bajramijerm, rekao da Kosovo treba da postane član Uneska, jer veruje u vrednosti ove organizacije.

On je kazao da bi Srbija trebalo da bude svesna onoga što je uradila u prošlosti i da ne bi trebalo da ometa proces prijema Kosova u Unesko.

- Srbija se nije opametila posle onoga što je uradila, diskriminišući naš narod. Nije postala svesna svojih postupaka i ona danas daje sebi za pravo da lobira protiv članstva Kosova u Unesku. Time Srbija diskriminiše naše građane, ne samo Albance, već i Srbe, Bošnjake, Rome, Aškalije, Turke i Egipćane - kazao je Mustafa.


OVAJ NAS ZAJEBAVA! Hašim Tači traži od Srbije da podrži prijem Kosova u Unesko!

Mustafa je rekao da su izjave srpskih zvaničnika i predstavnika Srpske pravoslavne crkve neprihvatljive i neargumentovane i izrazio uverenje da će Kosovo dobiti podršku za članstvo u Unesku.

Mustafa je dodao da odluka o prijemu Kosova u Unesko ne bi značila gubitak bilo koje strane već, kako je ocenio, "pobedu čovečanstva".
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Можда Бог баш тако и хоће - искушење, да се поново дрзну да дирну српске светиње....да би онда СУХОИ долетели... а "Каћуше" запевале....? Ко зна... само Бог зна зашто је то.... ? .....Не смем...нити рећи, нити исписати.... бојим се... а шта ако је баш такав сценарио новог српског - Ускрснућа..?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija