• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2015

21:52

PARAFIRAO: Nikolić potpisao zakon o legalizaciji

Politika

PARAFIRAO: Nikolić potpisao zakon o legalizaciji

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, objavljeno je u najnovijem broju Službenog glasnika

Zakon, koji je skupština usvojila 20. novembra, stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno sutra.

OTKRIVAMO DETALJE LEGALIZACIJE! Trebaće samo dva papira i 100 evra!

Resorna ministarka i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je danas, kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, razgovarala sa predsednikom Nikolićem, koji ju je tom prilikom obavestio da će u toku dana potpisati zakon.

Kako je navedeno, ministarka je detaljno informisala predsednika o svim aspektima i značaju Zakona o ozakonjenju za građane Srbije.

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ZA INFORMER: Rušimo sve koji se ne legalizuju!

Predsednika Nikolića je, dodaje se, posebno zanimalo kako će se taj zakon primenjivati na socijalno ugrožene delove stanovništva Srbije, o čemu je dobio iscrpne informacije.

Zakon o ozakonjenju objekata predviđa jeftiniju i jednostavniju legalizaciju bespavno izgrađenih objekata.

POPOVIĆ: Tomo, ne potpisuj zakon o legalizaciji!

U Srbiji postoji oko 1,5 miliona nelegalnih objekata, a zakonon je predviđeno da taksa za objekte do 100 metara kvadratnih iznosi 5.000 dinara, do 200 kvadrata 15.000, do 300 kvadrata 20.000 dinara, a preko 300 kvadrata 50.000 dinara.

Kada je reč o komercijalnim objektima, taksa do 500 kvadrata iznosiće 250.000 dinara, za objekte od 500 do 1.000 kvadrata 500.000 dinara, za one do 1.500 kvadrata milion dinara, a preko te kvadrature tri miliona dinara. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija