• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2015

06:52

SKUPŠTINA! Počinje rasprava o budžetu

Politika

SKUPŠTINA! Počinje rasprava o budžetu

Podeli vest

Predlog zakona o budžetu za 2016. godinu, koji obuhvata i veće plate i penzije, smanjene garancije za javna preduzeća, ali i izdvajanja za otpremnine, biće predstavljen danas u Skupštini Srbije

Predlogom zakona o budžetu za 2016. predviđeni su prihodi od 997,4 milijarde dinara, a rashodi od 1.119 milijardi, dok je za plate zaposlenih predviđeno 184,28 milijardi dinara. Deficit će, kako je planirano, iznositi 121,8 milijardi dinara.

Poslanici su na jučerašnjem zasedanju samo utvrdili dnevni red nove sednice, a načelna rasprava o najznačajnijem finansijskom aktu počinje sutra.

Očekuje se da raspravi prisustvuje premijer Srbije Aleksandar Vučić i ostali članovi vlade.

Predloženi budžet, kao i budžet za 2015. godinu, dobili su podršku Međunarodnog monetarnog fonda i predstavljaju ključni deo Programa koji istovremeno rešava problem deficita, ali i strukturne probleme koji taj deficit uzrokuju.

Usvojen zakon o budžetu za 2016. trebalo bi, prema planu, ubrzo da se nađe pred Bordom direktora MMF, od koga se očekuje da pre katoličkog Božića potvrdi Srbiji pozitivnu ocenu treće revizije zaključenog aranžmana.

Paralelno s tim aktom debatovaće se i o još 11 zakonskih predloga koji su na dnevnom redu osme sednice jesenjeg zasedanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija