• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2016

11:14

JERKOV: Vlada nema hrabrosti da reši problem plata u JP!

Politika

JERKOV: Vlada nema hrabrosti da reši problem plata u JP!

Podeli vest

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov ocenila je danas da vlada Aleksandra Vučića nema političke hrabrosti da rešava problem plata u javnom sektoru tamo gde je najizraženiji - u javnim preduzećima

Navodeći da se najavljeni zakoni o sistemu plata i o visini plata u javnom sektoru neće odnositi na javna preduzeća, Jerkov navodi da vlada nema hrabrosti da "dirne" u onaj deo javnog sektora gde nastaje i problem sa prevelikim brojem zaposlenih i previsokim platama, a da umesto toga građanima nudi marketinška resenja, demagogiju i zakone po hitnom postupku kako bi se sakrila istina.

Baš kao što se ni Zakon o maksimalnom broju zaposlenih nije odnosio na javna preduzeća u kojima ima najviše zaposlenih stranačkih aktivista, tako se ni zakoni o platama u javnom sektoru neće odnositi na javna preduzeća u kojima ti zaposleni stranački aktivisti dobijaju enormne plate, navela je Jerkov u saopštenju.

Dodala je da se istovremeno od ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički dolaze najave da će upravo iz zdravstva i prosvete biti otpušten najveći broj ljudi.

- Umesto da reši problem tamo gde problem nastaje, režim Aleksandra Vučića usklađuje plate spremačica u osnovnim školama sa platama spremačica u domovima zdravlja, dok plate zaposlenih u javnim preduzećima ostaju u visini od nekoliko stotina hiljada dinara - navela je Jerkov.

Ona je ocenila da SNS stvara nepravedan sistem u kom se za povlašćene zaposlene u javnom sektoru, investitore, kupce poljoprivrednog zemljišta i povlašćene poslovne partnere donose posebni zakoni, a takav sistem, naglasila je, stvara mnogo obespravljenih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

..." Паре нису проблем..! Пара нема... А немамо ни проблема... " ...!!

vera

pre 8 godina

Još nisam ustanovila ,koliko si u pravu , sve što govoriš je bla bla .jezik ti je dugačak , kao ..PIPIJEVA ______________DUGA ,ČARAPA..Bila si mi idol ,nekada---vidim koliko sam pogrešila,,,,,

zabrinuti

pre 8 godina

vidi ko se javlja, mali glas NEsavesti a sta su tvoji zuti radili ovo vreme, nego brinuli o sebi, a sada ti je to problem

MIHAJLO

pre 8 godina

ovoj odvratno bezkurpuloznoj ženi hvali psihijatar ili sociolog, mislim da joj je vreme da završi na farmi jer njen profil se u potpunosti uklapa sa onim propalim pevaljkama i klošarkama mislim da bi tamo pokazala svoje kvalitete u mržnji

Lala iz Banata

pre 8 godina

Откуд то да плата у јавном сектору - буде већа од МИНИСТАРСКЕ..?

bole

pre 8 godina

Ova laprda u prazno, kao i njeni saborci teski su za slusanje i gledanje.

vera

pre 8 godina

Vlada rešiće problem plata .svima da odreže 50% manje, a male plate da ne dira .kome ne odgovara .GUD BAJ --NAZAD U SELO. ...BLA ..BLA..

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija