• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Marinović- M. Dobromirović

21.02.2016

10:00

(FOTO) STROGO POVERLJIVO! Ovi dokumenti su DOKAZ da je DSS pustio NATO pakt u Srbiju!

Politika

(FOTO) STROGO POVERLJIVO! Ovi dokumenti su DOKAZ da je DSS pustio NATO pakt u Srbiju!

Podeli vest

Sporazum o prolasku vojnih trupa NATO pakta kroz našu državu potpisan 2005. u vreme vlade DSS. Ista vlada 2006. godine ovlastila Tadića da sa SAD potpiše sporazum po kome američki vojnici u Srbiji imaju diplomatski imunitet, mogu slobodno da nose uniforme i oružje i izuzeti su od zakona! Isti taj DSS sada napada vlast zbog ugovora sa NATO, koji prvi put štiti interese države Srbije!?!

 

Ispod cenzusa
Ovo je odličan način da DSS i Dveri opet ostanu ispod cenzusa
 

Zoran Dragišić, Fakultet bezbednosti

Slobodan prolazak vojnih trupa NATO pakta kroz Srbiju omogućila je, verovali ili ne, Demokratska stranka Srbije! Ista ta stranka danas Vladu Srbije i premijera Aleksandra Vučića optužuje za izdaju zato što je prošle nedelje u Skupštini verifikovan sporazum sa zapadnom vojnom alijansom!

Dokumentacija do koje je ekskluzivno došao Informer pokazuje da je prvi sporazum između tadašnje Državne Zajednice Srbija i Crna Gora i Severnoatlantskog pakta potpisan još 18. jula 2005. godine. U ugovoru koji su overili tadašnji generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer i bivši ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković precizno se navodi da vojnici zapadnog saveza uživaju potpuni imunitet u Srbiji, ali i da su izuzeti od plaćanja svih dažbina našoj državi (pogledajte okvire i faksimile).

Informer
Tanjug

mojugao

VLADISLAV JOVANOVIĆ

BIVŠI AMBASADOR

Problematičan je sporazum o tranzitu iz 2005, koji nije jasno definisao da li je u pitanju tranzit vojnika samo zbog Kosova ili je to bilo primenjivano u druge svrhe. Dajem poverenje ovoj vlasti da će održati vojnu neutralnost

Nešto više od godinu dana kasnije, Vlada Republike Srbije, koju je i dalje vodila Demokratska stranka Srbije i čiji je premijer bio Vojislav Koštunica, 31. avgusta 2006. donela je zaključak kojim je ovlastila tadašnjeg predsednika Borisa Tadića da potpiše sporazum sa Vladom SAD o "zaštiti statusa i pristupu i korišćenju vojne infrastrukture u Republici Srbiji". Ovim sporazumom američki vojnici bukvalno su stavljeni iznad srpskog zakona - dobili su pun diplomatski imunitet, dato im je pravo da nose uniforme i oružje na našoj teritoriji, a oslobođeni su svih carina, poreza i dažbina! U ovom ugovoru se čak navodi da za pripadnike Oružanih snaga SAD i sve ono što rade u našoj zemlji u Srbiji ne važe srpski zakoni:

Ovi ugovori se potražuju, dodeljuju i realizuju u skladu sa zakonima i propisima Sjedinjenih Država. Nabavka dobara i vršenje usluga u Republici Srbiji od strane ili u ime Sjedinjenih Država radi sprovođenja ovog sporazuma ne podleže oporezivanju, plaćanju carina i sličnih dažbina u Republici Srbiji.

Informer

Drašković: Sporazum sam potpisao zbog Srba na KiM

public

Lider SPO Vuk Drašković kaže da je sporazum Srbije s NATO, koji je potpisao 2005. godine, imao za cilj da zaštiti Srbe na Kosovu:
- Nakon što su albanski ekstremisti počinili pogrom nad Srbima, potpisao sam sporazum kojim je omogućen najbrži prolaz NATO snaga do Kosova kako bi se sprečili novi zločini. Najveći srpski patriotizam je biti protiv onih koji bi kosovske Srbe branili krađom patika i paljenjem ambasada. Lako ćemo Srbiju odbraniti od neprijatelja. Danas je najrizičnije braniti je od njenih "branilaca".

Uvidom u ova dva sporazuma vidi se i da su osoblju i vojnicima NATO i Oružanim snagama SAD, osim apsolutne zaštite od hapšenja i srpskih zakona, omogućili i da niko ne kontroliše njihovo kretanje, ulazak ili izlazak iz Srbije, kao i da besplatno koriste srpsku putnu, železničku i avio mrežu, pa čak i naše magacine, luke, aerodrome, telefonsku mrežu i internet!?!

Na drugoj strani, u sporazumu SOFA (Sporazum između država članica NATO i ostalih država učesnica u Partnerstvu za mir o statusu njihovih snaga), koji je potpisan prošle godine i u januaru ove godine ratifikovan u Skupštini Srbije, a zbog koga je DSS optužio vlast za izdaju, po prvi put su zaštićeni ne samo interesi NATO već i nacionalni interesi Republike Srbije! Tako je, pored ostalog, prvi put definisan i princip reciprociteta po kome pripadnici Vojske Srbije na teritorijama zemalja članica NATO pakta imaju ista prava kao njihovi vojnici na teritoriji Srbije.

Ovaj sporazum se primenjuje na pripadnike stranih oružanih snaga na teritoriji Republike Srbije, ali i na pripadnike Vojske Srbije dok borave na teritoriji drugih država potpisnica, navodi se u nedavo ratifikovanom sporazumu sa NATO.

Takođe, u poslednjem sklopljenom sporazumu naglašava se i da se odredbe o prolasku NATO trupa kroz Srbiju ne primenjuju automatski:

Informer

Sporazum se ne primenjuje automatski i ne omogućava nekontrolisan, nesmetan ulazak, kretanje i boravak na teritoriji države primaoca, već je za svaki konkretan slučaj potrebno ugovoriti njegovu primenu.

Analitičar Boško Jakšić slaže se u oceni da je novi sporazum sa NATO paktom zaista daleko povoljniji za Srbiju.

- Sada stičemo prava za koja smo ranije bili uskraćeni. Problem je što je ratifikacija ovog sporazuma politizovana i zloupotrebljena jer je saradnja predstavljena kao da smo potpisali ulazak u NATO, što je potpuno pogrešno - ističe Jakšić.

SVE DOKUMENTE O SARADNJI SRBIJE I NATO PAKTA POGLEDAJTE U OVOJ GALERIJI:

Slično misli i profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić, koji naglašava da se DSS i Dveri služe politikantskom podmetačinom.

- Oni nemaju ekonomska i bezbednosna rešenja, pa sad lažu narod kako Srbija na mala vrata ulazi u NATO. Molim vas, ko je ikada u NATO ušao "na mala vrata"?! Srbija je jasno rekla da nikad neće podneti zahtev za ulazak. Šta sad treba da radimo? Je l', možda, treba da zaratimo s NATO? Ovo je odličan način da DSS i Dveri opet ostanu ispod cenzusa - smatra Dragišić.

I direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da je čitava polemika DSS oko ratifikacije sporazuma lažna, jer su dosta lošiji papiri potpisani mnogo ranije.

- Vučić je uspeo da izdejstvuje najbolji mogući dogovor za zapadnom alijansom! Ovi sadašnji uslovi su mnogo bolji od onih koje je postigao DSS. Zaista je licemerno da sad kritikuju ono što je popravljeno. Istina je da ostajemo neutralni, ali moramo sarađivati s NATO jer se i EU bezbednosno oslanja na njih - zaključuje Dragaš.

VUČIĆ O SPORAZUMU SA NATO: Nemojte da mi pridike drže oni koji su potpisali sporazum!

NIKOLIĆ STAVIO PARAF! Predsednik Republike potpisao zakon o saradnji sa NATO!

AUTORSKI TEKST PREDSEDNIKA NIKOLIĆA: Evo zašto sam potpisao Zakon o NATO!

(VIDEO) EVO DOKAZA! Dragan J. Vučićević na TV Pink: Ovo su dokumenta koja dokazuju da je NATO U SRBIJU PUSTIO DSS!

DAČIĆ: Nema izdaje, Srbija će ostati vojno neutralna, sarađujući i sa Rusijom i sa NATO paktom!

 

Šta podrazumeva sporazum iz 2005. godine

* Srbija dozvoljava slobodan prolaz/tranzit, uključujući vazdušni prostor i teritorijalne vode, kopnenim, železničkim, drumskim ili vazdušnim putem za osoblje i bilo koju vrstu tereta, opreme, robe i materijala, uključujući municiju koji su potrebni NATO
* Srbija će razmotriti mogućnost pružanja, po najnižoj ceni, olakšica ili usluga koje NATO bude smatrao potrebnim
* NATO nema obavezu da dostavlja spisak inventara ili drugu carinsku dokumentaciju o osoblju, opremi, potrošnom materijalu i zalihama koje ulaze, izlaze ili tranzitiraju preko teritorije Srbije. Vozila, plovila i vazduhoplovi u tranzitu ne podležu propisima o izdavanju dozvola ili registraciji, niti osiguranju
* Osoblje NATO, njegova imovina i sredstva uživaju privilegije i imunitete
* Osoblje NATO ne podleže pasoškim i viznim propisima, te registracionim propisima koji se primenjuju na strance
* Vojno osoblje obično nosi uniformu, a osoblje NATO može posedovati i nositi oružje ako je za to ovlašćeno naredbom. Srbija prihvata kao važeće, bez naplate poreza i takse, vozačke dozvole osoblju NATO
* NATO se dozvoljava da ističe zastavu na bilo kojoj uniformi, prevoznom sredstvu ili objektu NATO
* Osoblje NATO uživa imunitet od hapšenja i držanja u pritvoru. Osoblje NATO koje se greškom uhapsi odmah se predaje organima NATO
* Srbija izuzima osoblje NATO i njegovu pokretnu imovinu u tranzitu od plaćanja svih dažbina. NATO se dozvoljava i besplatno korišćenje elektromagnetskog spektra (telefon, internet, faks, satelitska komunikacija...)
* Srbija daje zemljama nečlanicama NATO i njihovom osoblju koje učestvuje u operaciji iste privilegije i imunitete kao i zemljama članicama NATO


Šta podrazumeva sporazum iz 2006. godine

Informer

* Srbija će omogućiti SAD korišćenje prevoza, objekata i magacina bez naknade
* Srbija će prihvatiti kao punovažne, bez plaćanja taksi, vozačke dozvole ili uverenja za upravljanje vozilima koje su osoblju SAD dali američki organi
* Status osoblja SAD biće ekvivalentan statusu osoblja Ambasade SAD
* Osoblje SAD ovlašćeno je da nosi uniformu i oružje dok je na dužnosti ako je na ovlašćeno sopstvenim naredbama
* Oružane snage i osoblje SAD oslobođeno je od poreza i drugih sličnih dažbina. Mogu da uvoze, izvoze i koriste ličnu imovinu, opremu, zalihe, materijale, tehnologije bez inspekcije i dozvola, plaćanja carina, poreza i drugih dažbina
* Vazduhoplovi i plovila SAD biće oslobođeni aerodromskih i lučkih taksi, taksi za parkiranje, naknada za lučku pilotažu i usluge remorkera i drugih taksi. Vazduhoplovi ne podležu taksama za navigaciju, prelet, korišćenje terminala i slično. Vazduhoplovi, vozila i plovila SAD biće izuzeti od inspekcije
* Ministarstvo odbrane SAD može da zaključuje ugovore o isporuci materijala, zaliha i opreme, kao i izboru partnera bez ograničenja. Ugovori se realizuju po zakonima SAD i ne podležu oporezivanju, carini i slično
* Partneri SAD biće izuzeti od plaćanja poreza ili sličnih dažbina i mogu da uvoze, izvoze i koriste ličnu imovinu, opremu, zalihe, materijale i tehnologije, bez odobrenja, plaćanja poreza i drugih dažbina


Kako su zaštićeni srpski interesi u najnovijem sporazumu

* Ovaj sporazum se primenjuje na pripadnike stranih oružanih snaga na teritoriji Republike Srbije, ali i na pripadnike Vojske Srbije dok borave na teritoriji drugih država potpisnica
* Sporazum se ne primenjuje automatski i ne omogućava nekontrolisan, nesmetan ulazak, kretanje i boravak na teritoriji države primaoca, već je za svaki konkretan slučaj potrebno ugovoriti njegovu primenu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Opijum 1

pre 8 godina

Naravno da su Vuk, Tadić i Čeda izdajnici. Srbija je došla do poverljivih podataka.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Јесмо ли ми саде - "вазална држава"...?

pera

pre 8 godina

Draskovic je potpisao i zato je stalni gost na molitvenom dorucku.

Zvekan

pre 8 godina

Ovu Srbiju bi vojno porazila i armija grenlanda koliko imamo izdajnika i koliko imamo nesloge,zovite Tadića da se manje seta Zagrebom i izvinjava hrvatima pa neka kaže nešto o ovome,

BenGruja

pre 8 godina

Ni na jednom dokumentu ne videh potpis Kostunice???

tgb

pre 8 godina

Kostunica je ovlastio Tadica da potpise u ime vlade

Maja

pre 8 godina

Od Demokratske stranke se i očekuje da demantuje samu sebe,jer lažima nikad kraja sa Pajtićem i ostalim lažnim patriotama.

DJH

pre 8 godina

To mi je neverovatno kako DSS i ostale takozvane demokrate mogu da optužuju za nešto što su oni uradili. Stvarno sramota!

Milka

pre 8 godina

Meni samo nije jasno kako ih nije sramota da sad u opšte nešto komentarišu.

nebojsa

pre 8 godina

prvi su ih pustili a sad bojkotuju premijerovu odluku sto je potpisao sporazum sa nato

ana

pre 8 godina

Pustili ih u svoje vreme i sad likuju po Srbiji. Ponašaju se kao nevina devojka.

djuka

pre 8 godina

potpisali a sad napadaju premijera kako je on kriv lazete bre samo tako

zika

pre 8 godina

Ne znam kako imaju obraza da pozivaju i narod na protestve i kako imaju obraza iz DSS-a da nazivaju nekoga izdajnikom kad je jasno ko dan ko je Nato-u dao sve na tacni.

analena

pre 8 godina

A DSS se predstavlja kao neka patriotska stranka, svi iz DOS-a su ista bagra.

Miljana

pre 8 godina

Naravno, to se znalo, ko je imalo citao i slusao sta je premijer pricao znao je da je potpisan dokument koji je Tadic potpisao 2006, samo sto je NATO sad dobio mnogo manja ovlascenja nego za vreme Tadiceve vlade. Ovim se vidi da je Tadic izdajica i da samo igraju prljavu igru skupljajuci jeftine poene.

maja

pre 8 godina

Ma demokrate treba kazniti i oni mi se sad bore opet da vode Srbiju

Filip

pre 8 godina

Sad samo cekmo sta ce na ovo da kazu iz DSS-a a mislim da nemaju nikakav izgovor jer je svima jasno da je DSS i zapoceo saradnju sa NATO snagama.

Jadran

pre 8 godina

I šta sada imaju da kažu botovi DS? Ne čujem vas nesto. Juče napadate Vladu i Vučića a nemate pojma šta je u pitanju. IZDAJNICI

Lala

pre 8 godina

Dakle jasno se vidi ko je sporazum potpisao i definitivno je DSS raskrinkan u nameri da drugome spočitavaju svoja dela.

Nada

pre 8 godina

Sramota treba da ih bude. DSS se predstavljaju kao najvece patriote. Vole Kosovo i crkvu najvise na svetu a ovamo potpisuju ovakva dokumenta koja skrivaju.

Ivan

pre 8 godina

I sta cemo sad gospodo iz DSS-a ? Sramota je kako se ponasate, a znate da ste vi potpisali ovaj sporazum.

Vukan

pre 8 godina

Izdajnici su ovi koji danas podstiču konflikt sa NATO. Ponovo podmeću srpske glave na giljotinu.

Anci

pre 8 godina

Naravno da su oni krivi za mnogo sta , a sada tu krivicui prebacuju na druge.

mala

pre 8 godina

Bitno je da uvek Vlast napadaju a sta cemo sa njihovim postupcima

Dragan76

pre 8 godina

DSS i DS su upropastili Srbiju dok su bili na vlasti a sada se kao nesto briinu.

sima

pre 8 godina

Dajte vise ostavite se gluposti,NATO je potreban Srbiji zbog Srba na Kosovu

Tijana

pre 8 godina

Sada će DSS da se vadi da oni nisu bili obavešteni o tome!

Tea

pre 8 godina

DSS bila i ostala izdajnicka stranka. A sada glume patriote. Gde su bili 2006.godine?

Sanja

pre 8 godina

Najveci izdajnici danas drze pridike...evo dokaza za to.

Tića

pre 8 godina

DOkazi postoje za sva dela demokrata. Šta će sada na ovo da kažu?! Besramnici jedni! Pokušavajući Vučića da ocrne sebe su postavili na dno, sve su rekli o sebi!

Papir

pre 8 godina

Novi sporazum potpuno je prihvatljiv za Srbiju.

Minja1910

pre 8 godina

Eto ko je izdajnik, oni koji su najglasniji da taj epitet pripišu Vučiću. Sram ih bilo!!!

marija

pre 8 godina

Zutoj bagri bi najbolje bilo da se pokriju usima i da cute.Isti taj DSS koji nas doveo do ovoga ,sada napada vlast zbog ugovora sa NATO-m, sramota !

Novka

pre 8 godina

Ovi su sklopili mnogo nepovoljniji ugovor nego sto je sklopljen sada. Nemaju pravo da se bune.

Marko

pre 8 godina

Koštunica i njegov DSS su širom otvorili vrata natu da prolaze kroz Srbiju.

Deni

pre 8 godina

Sada napadaju a oni su omogućili sobodan prolazak vojnih trupa NATO pakta kroz Srbiju 2006. godine!

Boka

pre 8 godina

DSS je ucinio ovo i sada se prave ludi i okrivljuju druge, sramota.

Misa014

pre 8 godina

Dakle DSS se danas buni, a potpisali dva sporazuma jos gora od ovoga danas?

nenad

pre 8 godina

Sada se ta ista gospoda pravi luda i protestuje!

dragan

pre 8 godina

Najveci apsurd je to sto DSS sada najvise zbog toga negoduje i napada Vucica.

Tilka

pre 8 godina

Šta je zakuvala predhodna Vlast na čelu sa Tadićem, sam Bog zna, a znaju da druge optužuju, dobro je da će posle ovih izbora ići u arhivu.

miki

pre 8 godina

DSS je kao stranka u fazi raspadanja jer su jedno mislili,drugo su pričali a treće radili!

sergej

pre 8 godina

Ovo je pravi dokaz da je politika DSS licimerna.

FundadoR

pre 8 godina

Ne bih im nikad zamerio da su rekli da je ovaj zakon iz 2016. los i da su potvrdili da su i oni pogresili 2005.i 2006. Ali oni ovaj kude(koji je daleko povoljniji za Srbiju) a njihov ne spominju! To je za mene vrhunac licemerja.

Janko

pre 8 godina

Novi sporazum je daleko povoljniji za Srbiju od onog iz 2006 godine koje su demokrate potpisale.

Lopez

pre 8 godina

Ironije je kad ne poznaješ skorašnju politiku sopstvene stranke, kad ne znaš ništa o ugovorima i o silnim greškama i propustima, a znaš da napadaš druge bez razloga sve to radi DS.

Nenad

pre 8 godina

Ma kao i uvek DSS zna da krivi druge i ništa više.

Miloš

pre 8 godina

Gde su sada svi oni koji okrivljuju Vučića za sporazum sa NATO? Gde su vaši komentari? Zašto ćutite?

sarma

pre 8 godina

Upravo izdajnici pokusavaju po 3ci put da se ujedine i zajedno da izadju na izbore , pa svi imate sansu da im se oduzite za izdaju !

Mile

pre 8 godina

Vucic je najbolji, sve sto radi radi javno nista ne krije i trudi se da svima bude sto bolje.

Tintoreto 025

pre 8 godina

Sve je jasno kao dan. Ako je danas iko izdajnik, onda su to oni iz DSS-a. Svoju krivicu pokusavaju da svale na drugoga. Licemerstvo nevidjenih razmera.

Slavko

pre 8 godina

Svi smo svesni i sećamo se da je Koštunicina vlada popisala sporazum sa Natom tako da oni nemaju nikakvo moralno pravo da nekoga kritikuju i da drže lekcije jer su oni prvi potpisali taj sporazum

Drakce

pre 8 godina

Od ljudi kao sto je DSS se to moglo i ocekivati, znaju samo da napadaju i pljuju, a sami su pustili NATO.

Poslednji Boem

pre 8 godina

Vreme je da se snosi odgovornost ako treba i 40 godina unazad. A ne da bude pojeo vuk magarca. Licemeri.

marko

pre 8 godina

Tesko nama kad nam o patriotizmu pricaju Draskovic, Tadic, Kostunica ma ceo kadar DOS-a videli smo ih na delu, nazalost, ojadili nas i opljackali u ime demokratije.

Lala

pre 8 godina

U tuđem oku vidi slamku, a svom gredu ne vidi.

ivana

pre 8 godina

Do svakog problema i propadanja su nas zutaci doveli. Bilo vam lepo da zakuvate i sada se sluzite trikovima i prljavim igrama da bi napali druge i na njih svalili krivicu a sebe opravdali.Sramota!!!

jagodica bobica

pre 8 godina

sami sebi uskacu u stomak. sve ce se pre ili kasnije otkriti. zuti lopovi , dolijali ste.

cipuljic

pre 8 godina

Koštinica je 2006 go. omogućio ulazak snagama NATO-a na teritoriju Srbije, a sada optužuju sadašnju patriotsku Vlada za svoja nedela.

care

pre 8 godina

Politika DSS nije uopste desno orijentisana,to je pre svega populisticka stranka koja se dodvorava glasacima.

rade

pre 8 godina

Sad izigravaju neka nevinasca,a unistili su Srbiju!

darko

pre 8 godina

Kakvo licemerje DSS-a,optuzuju premijera za izdaju a upravo su oni izdali srbijiju 2005:Svaka osuda za DSS

Neša

pre 8 godina

I vrapci na grani znaju da je Koštunica i njegov DSS,potpisali loš sporazum sa nato,ali je Nikolić to ispravio koliko je to mogao.

Milena

pre 8 godina

A sada dizu galamu i pozivaju ljude na proteste. Sramno!!!

jelenka

pre 8 godina

Potpisano je ranije morali su ili nisu ali ne treba Vučica za sve kriviti a po mom mišljenju jedino on realno i borbeno pristupa svim problemima čovek koji ne zataškava nego kaže kako stoje stvari.

Aristotel

pre 8 godina

Narod treba da napada Kostunicu i njegovu vladu a ne ovu vlast.

lila

pre 8 godina

Konacno da znamo sta su potpisali dosovci dok su bili na vlasti.

Jana

pre 8 godina

Za sve sto je DSS, SPS, DS, LDP...radio za sve je kriv premijer. Tako je najbolje.

Marko Lučić

pre 8 godina

Oba sporazuma treba poslati gospođi Ivić Rašković pa neka ih prokomentariše.

Ancica

pre 8 godina

Informer ih je sve raskrinkao. Opozicija nema pravo da bilo koga kritikuje.

Marko89

pre 8 godina

Pa neka posle kazu nesto, najbolje je ovako kada se lepo dokazu neke stvari, i kada sve ima crno na belo.

Glas razuma

pre 8 godina

Potpisano je ranije morali su ili nisu ali ne treba Vučica za sve kriviti a po mom mišljenju jedino on realno i borbeno pristupa svim problemima.Mada bi bilo dobro da i Rusija traži tako nesto neka im prošto, jel mali smo mi kao zemlja da se njima suprotstavio.

Ivan

pre 8 godina

Kako su ovi ljudi upropastavali ovu napacenu zemlju pa to nije humano!

MILI

pre 8 godina

Ovo su ozbiljni dokazi, DSS mora da kaze istinu!

Ana

pre 8 godina

Vucemo stvari iz proslosti koje ne mozemo da ispravimo.

Miloš

pre 8 godina

Baš me zanima šta imaju iz DSS da kažu u svoju odbranu.

liki

pre 8 godina

DSS je oduvek stranka neobavestenih , nisu cak ni obavesteni sta su sami radili.

dragan

pre 8 godina

Svaki dalji komentar bi bio suvisan,kada se sve lepo vidi na dokumentima.

Dusan

pre 8 godina

Sporazum je potpisao Draskovic dok je bio ministar inostranih poslova,ipak ovo moze biti dobra procena vlade Srbije.

Gospodar Vremena

pre 8 godina

Nista drugo nije ni bilo za ocekivati od Tadica i tadasnje vlasti nego da ce uraditi tako nesto. Dzaba oni snimci na kojima osudjujete sadasnju vlast za ugovor sa NATO-om.

krofna

pre 8 godina

Pa nam sada isti ti iz 2005-e drže "predavanja" na ovu temu.

Emina

pre 8 godina

DSS koji je potpisao sporazum kritikuje i optužuje premijera.Vrhunac licemerstva!

Ivica

pre 8 godina

Veoma je značajno da budemo svesni svojih mogućnosti i da u skladu sa tim vodimo svoju spoljnu politiku. Niko u Srbiji nije zaboravio bombardovanje, ali umesto emocijama, treba da se vodimo principom racionalnosti.

Ana

pre 8 godina

A ti isti licemeri danas su najglasniji u osudama potpisivanja sporazuma.

pepic

pre 8 godina

DSS je smesan da je to neverovatno. Pa oni ni neznaju sta su sve potpisivali, toliko o odgovornosti i strucnosti u vodjenju zemlje.

Neša

pre 8 godina

DSS je prostro crveni tepih vojnicima nata,sreća pa je Nikolić njihove greške ispravio.

Hajduk

pre 8 godina

Istina ispliva na videlo uvek na kraju, zato ja sumljam u svaku izjavi dss-a , previse su pokvareni.

soko

pre 8 godina

To je taj vrhunac neobavestenosti , ono kad nisi obavesten ni o onome sto si sam uradio.

Mira

pre 8 godina

Pitajte Kosutunicu da li se seca tog dokumenta ili je i dalje neobavesten.

nenad

pre 8 godina

svi se toga dobro secamo i jadno je sada ovo licemerstvo!

brane

pre 8 godina

Sve je čisto ko suza i zaista nije politički korektno napadati vlast koja je napravila daleko konsruktivniji sporazum.Mogli su bar da oćute a ne da nepotrebno zaoštravaju odnose među građanima Srbije

milan

pre 8 godina

Tesko je ispraviti sve brljotine predhodnih godina

Drvce

pre 8 godina

Jasno se vidi iz ovih dokumenata ko je izdajnik.

Dragana

pre 8 godina

Ovi iz DSS-a imaju selektivnu amneziju, to je opste poznato.

Nera

pre 8 godina

Sve je ovo DSS zamrsio i naravno da danasnja Vlada dovedena pred svrsen cin mora uciniti i cini smo ono sto su najvazniji drzavni interesi.

Ivana

pre 8 godina

DSS želi da odgovornost prebaci na nekog drugog.

lola

pre 8 godina

Jedino sto je moglo da se uradi jeste najnovi sporazum jer je drzava dovedena pred svrsen cin. Sve zbog aljkavog vodjenja drzave predhodnih vlasti (dss,ds).

Hemera

pre 8 godina

Sporazum se ne primenjuje automatski i ne omogućava nekontrolisan, nesmetan ulazak, kretanje i boravak na teritoriji države primaoca, već je za svaki konkretan slučaj potrebno ugovoriti njegovu primenu. DSS je prvi pustio NATO u Srbiju, oni su potpisavali šta su stigli, najveću patriotsku pljačku izveli zajedno sa demokratama na KiM. Sramite se lažne patriote.DSS je stranka lažnih patriota, koji su navikle da kradu i uništavaju srpski narod, njihove politike nam je preko glave.

TheRiddler

pre 8 godina

DSS i Dveri su u celoj prici ispali veliki jadnici i budale. Pravi licemeri i to oni najgori Napadaju coveka i pokusavaj uda svale nesto na njega, a to nema veze sa mozgom. Strasno. Na svu srecu ima ljudi koji jos uvek pamte sta su oni radili dok su bili na vlasti i ti ljudi ne mogu biti obmanuti. Prava istina je izasla na videlo.

Vlada

pre 8 godina

Hvala Bogu da napokon sve izadje na videlo i vidi se ko je kakvu politiku vodio i ko kako brine o drzavnim interesima.

Nikola89

pre 8 godina

Apsolutno je tacno da su opozicione stranke sada najveci protivnici sporazuma sa NATO-m iako su se za to zalagali dok su bili na vlasti.Sluze se jeftinim trikovima zarad politickih poena.

Ilija

pre 8 godina

Dok je bio na vlasti DSS je radio jedno, sad sve to negiraju samo da bi se opet vratili na vlast.

Spice

pre 8 godina

Destruktivna politika DSS-a je stvar proslosti. Niti im ko vise veruje a posle ovoga tek je sve jasno.

kiki

pre 8 godina

Zbog vodjenja takve politike DSS je pred totalnim raspadom!

Petar

pre 8 godina

Optužiti nekoga da radi protiv interesa Srbije u trenutku kada naši sunarodnici na KiM biju bitku da opstanu, u trenutku kada samo NATO ima mogućnost da ih zaštiti, je neodgovorno i opasno. Srbija i njena aktuelna vlast čini sve da bi pomogla i zaštitila svakog svog građanina.

ninoslav

pre 8 godina

Toliko o tom i takvom DSS. Glume salonski nacionalizam, imaju praznu ideologiju i udruzuju se interesno sa desnicarima kako bi usli u parlament.

ueoš

pre 8 godina

I sada Vučić kriva a smo je nasledio ovo što su popisivali pre njega , satršno

Buki

pre 8 godina

"Demokrate" izdale (prodale) Srbiju dok su bile u republickoj vlasti, a sada bi ponovo lazima da prevare gradjane kako bi jos pljackali.

Dusan

pre 8 godina

Ovo je velika izdaja od strane DSS-a u to vreme. Jedno su pricali, a drugo radili, stvarno dno dna.

Worhol

pre 8 godina

Medju onima koji najvise prozivaju, uvek trazi izdajnike!

milenko89

pre 8 godina

Da sam na mestu DSS ja bih se sakrio u mišiju rupu i ne bih izlazio napolje dugo vremena.

Marko Tintoreto

pre 8 godina

DSS pokušava da se vrati na političku scenu srbiji igrajući na kartu negativnih emocija koje Srbi imaju prema Nato, iako je i njima jasno da bi politika sukoba sa ovom organizacijom, koju oni propagiraju, Srbiju bacila na kolena.

Vlada

pre 8 godina

Ovo su cinjenice i dokazi koje niko ne moze da ospori.

ceca

pre 8 godina

DSS je prvi započeo priču sa NATO-m što se i vidi iz prilozenog

Tijana

pre 8 godina

Oni su doveli NATO a sad znaju da izigravaju tobož velike patriote.

Vasa

pre 8 godina

Zato se najvise i bune da prikriju svoje greske ih proslosti

aco

pre 8 godina

Sandra Raskovic se ponasa kao i Kostunica nije obavesten nije znao, jel moguce....Sandra Srbiju vode ljudi koji raspolazu znanjem raspolazu dokumentacijom i na sve kritike odgovaraju istinom.Ovaj papir koji su potpisali niste mogli sakriti od naroda jer kad tad istina i istina izadje na delo.Istinom do pobede zbog Srbije Aleksandar Vucic

Posejdon

pre 8 godina

Kako DS pravi lazne bune da bi zavarali narod zbog svojih pogresnih potpisa i sporazuma..

nikola

pre 8 godina

Gledao sam emisiju na Pinku Vucicevic je razbucao Marsicanina. Bravo ! Za prenosenje pravih informacija

Milan

pre 8 godina

Stvarno podlo sa njihove strane,potpisati a ne saopštiti javnosti!

dragan

pre 8 godina

Onda je bila drugacija situacija nije bilo izbeglica ali vi koristite svaku situaciju da neko drugi odgovara. Mada se zna za vuka,tadica i cedu da su sve prodali.

Kostic

pre 8 godina

DSS trazi malo medijske paznje pricanjem neistina!!! Love jeftine poene, ali slabo im ide to od ruke.

petar

pre 8 godina

I sad se DSS pravda da oni nemaju veze sa tim...

tifa95

pre 8 godina

A znaju da prozivaju vlast o sporazumima sa NATO paktom

Gotza

pre 8 godina

To smo mogli da i da pretpostavimo, ali ovde se sve moze videti crno na belo!

Marija93

pre 8 godina

Evo jos jednog dokaza da uporno lazu i pljuju bez osnove. Oni su ih pustili a sad napadaju Vucica da je on izdajica.

dado

pre 8 godina

Sporazum sa NATO iz 2005. i 2006. ,kažu, imao je za cilj zaštitu Srba na KiM, a današnji sporazum, koji je samo nastavak prethodnih i koji ima isti cilj, ti isti ljudi kritikuju.

Rade

pre 8 godina

Papir koji pokazuje, da je DSS radio protiv svoje politike. Pa napadaju danasnju vlast kao Rusija, premijer je izdajnik, a sami sebi daju prljave poene. Drago mi je zbog ovog papira da se dokaze da vlada radi u interesu Srbije.

Ceca

pre 8 godina

Evo dokaza. I mnogo mi je drago . Ja ne znam da li treba sta dodavati i sad samo narod to da uvidi koliko su prevrtljivi i da za nasu zemlju samo zele neprijatelje.

Tata

pre 8 godina

Izdajnici,a sada su najglasniji,verovatno se rukovode poslovicom da je napad najbolja odbrana.

Dimitrije

pre 8 godina

Ako nekoga treba da optuzimo za izdaju, onda je to Ds...

Srbija do Pastrika

pre 8 godina

Svi su izdajnici! Svi , oni pre i ovi sada su instalirani od stanih obavestajnih sluzbi zapada! Nema tu niceg nejasnog.Dela kazuju!

Ceca

pre 8 godina

Ko je ovde lud,definitivno mi.Kome treba ovde da se sudi?

dragan

pre 8 godina

Oni sami potpisali a sad kritikuju druge zbog toga.Ovaj sporazum je daleko bolji nego onaj kojeg su oni potpisali ranije.bar da cute pa ne bi mi bilo krivo.

bata

pre 8 godina

I sad oni pricaju nesto. Koje je to dno i samota...

Jovan

pre 8 godina

DSS je najveci krivac za sporazum sa NATO, a sada glume patriote.

rebeka

pre 8 godina

DSS je prodavala, odnosno rasprodavala Srbiju i ta njihova prica kako su velike patriote je jadna.

olimp

pre 8 godina

I da cujem sad ove sto kazu da je AV kriv ??? Tadicu srami se !

zoran

pre 8 godina

DSS je uvek vešto manipulisao građanima koji su bili nacionalno nastrojeni.

Maja

pre 8 godina

Naravno da su potpisali sporazum DSS i potom Tadic, sta tu ima da se dokazuje nesto sto se zna, tako da sada oni nemaju pravo da se bune, jer je ovo za dobrobit naroda i njihovu zastitu

Lutka s naslovne strane

pre 8 godina

Gledala sam jutros emisiju na Pinku, to je strasno sta radi opozicija...pred tolikim ljudima gleda u oci i laze. Bez obzira na dokaze i argumente protiv njih. Strasno dokle su sposobni da idu

kimi

pre 8 godina

DSS i DS su najvece zlo koje je zadesilo nasu zemlju u istoriji!

partiz

pre 8 godina

Sada politicki akteri iz 2006. godine pokusavaju da operu ruke od tog sporazuma ali im ne vredi,postoje dokazi.

madmax

pre 8 godina

I sada su im svi krivi što su to potpisali!! I glume patriote!!

profesor

pre 8 godina

Evo dokaza koliko neki ljudi mogu da budu bezobrazni i pokvareni

ana

pre 8 godina

To se od uvek znalo, samo sto se oni kriju, a narod sve vidi i zna.

Marko

pre 8 godina

Jednom neobavesteni uvek neobavesteni! Ne razumem kako jedna stranka moze da zaboravi sta je u proslosti radila i kakve je odluke donosila...

kuzma

pre 8 godina

I sta cemo sad, ko je kriv, ko nevin, ko neobavesten, ko...

222222222222

pre 8 godina

Gde je tu bio 2oo6 suverenitet Srbijem kako su DSS, DS, LDP mogli dati prava NATO I SAD vojsci da rade šta hoće po Srbiji bez prava na kontrolu i bilo kakve nakbade, bili su iznad svih zakona Srbije.?

boris

pre 8 godina

Dokazi su pred nama, šta više reći!? Zar oni imaju pravo da krive vladu i pametuju premijeru?

Goran

pre 8 godina

Sta reci Vuk i tadasnji resim Rusiji Milosevica dok nas je Nato bombardovo a oni nas kasnije izdali Nato alians sa DS i DSS i banas optuzuju druge sramno.

Julija

pre 8 godina

Dokazi postoje, DSS i oni koji to negiraju kad tad će morati da popuste i da priznaju ono što su uradili, a sada se vade da to nije istina.

Mona

pre 8 godina

Pa to je i očekivano od DSS-a....samo interes za malobrojne ...sramota!

Djoda

pre 8 godina

Postoji sve crno na belo,to je vec uradjeno pre 10 godina za vreme DSS-a i DS-a istina uvek izadje na videlo.

BeliOrao

pre 8 godina

DSS, DS, LSV i ostali izdajnici su potpisali ovaj dokument, oni su velika sramota Srbije.

vojvodjanin

pre 8 godina

Pa ovo je za ne poverovati! I jos su cutali 10 godina, a sada se busaju da su pravovernici! Ovo je izdaja! Koja je zakonska kazna za izdajnike?

Acika11

pre 8 godina

Toliko o poštenju Demokrata, započeli su nešto i ćutali a sada okrivljuju Vladu, premijera i predsednika da ne rade dobro.

Nenad

pre 8 godina

Ne vidim ništa sporno o sporazumu sa NATO paktom. On je potpisan zbog zaštite Srba na Kosovu, i rafifikovan je zbog istih razloga. E, sada je drugo pitanje što neke opozicione stranke pokušavaju to da predstave kao loš potez i da dobiju neke političke poene, medjutim oni su prvi taj sporazum potpisali. Istina uvek izadje na videlo.

Becarusa

pre 8 godina

DSS cesto menja misljenje. Kako vetar dune tako i oni

Urke

pre 8 godina

Bez obzira koliko DSS sada pokusavala da lazima spere svoje ucesce u potpisivanju sramnog ugovora o saradnji Srbije sa NATO narod ce to kazniti na izborima.

Rosuljac

pre 8 godina

Vuk je i tada bio u pravu ali su dezurni pljuvaci i tada kao i danas uvek nalazili da je potrebno pljuvati po nekome ko zemlji misli dobro. Bravo Vuce, uvek si bio vizionar a danas ti doduse indirektno to priznaju i oni koji su tada bili protiv tebe.

Andrea

pre 8 godina

Nakom skidanja Miloševića sa vlasti, demokrate su pokrenule novu politiku, totalno potčinjeni Americi i NATO-u, dušu su im svoju prodali, a sada se prave ludi i okrivljuju druge za neki sporazum koji su oni davnih dana već prihvatili.

Nenad

pre 8 godina

Ko zna sta se jos desavalo u ovoj zemlji proteklih godina? Nismo mi dzabe dovedeni do banktora i nije nam dzabe privreda unistena spornim privatizacijama. Bitno je da se sad stvari konacno odvijaju nabolje.

gagi

pre 8 godina

Vojnici NATO moraju da prodju preko teritorije Srbije da bi dosli do KiM i potpomogli da se situacija smiruje. To je cinjenica. Mozemo da sudimo jednima ili drugima, ali od toga nema koristi. Mislim da je Vucic uspeo malo da ublazi sporazum i to je to.

trnova ruzica

pre 8 godina

UPROPASTILI SU NAS....Koji cu odgovor na ovo da daju?

Bole

pre 8 godina

. Sporazumom koji su potpisali demokrate američki vojnici bukvalno su stavljeni iznad srpskog zakona - dobili su pun diplomatski imunitet, dato im je pravo da nose uniforme i oružje na našoj teritoriji, a oslobođeni su svih carina, poreza i dažbina! U ovom ugovoru se čak navodi da za pripadnike Oružanih snaga SAD i sve ono što rade u našoj zemlji u Srbiji ne važe srpski zakoni isve ono što rade u našoj zemlji u Srbiji ne važe srpski zakoni.Njima je bilo dozvoljeno sve.I kome će oni sad da "sole pamet".Hvala Bogu pa se našao neko pametan,naš Vučić,koji je uspeo da sve to promeni.

tamara

pre 8 godina

Licemeri i izdajnici dokazi se ne mogu sakriti!

Veki

pre 8 godina

DSS nema pravo da napada predsednika sto je sad potpisao sporazum.

SM

pre 8 godina

Pa vi ste preprani IDIOTI na celu sa glavnim.Sta vi dokazujete djubrad neopojana.

Kaja

pre 8 godina

Ti isti što su potpisali sada prozivaju. Jezivo nisko.

Redstar

pre 8 godina

O ovome govorim stalno,i sad je vladajuca garnitura kriva,il je opozicija znajuci da je kriva takvom ucinila....Kolko nas je kostao 5 oktobar????

ivan

pre 8 godina

Crno na belo, molim lepo. Cim istina izadje na videlo Sanda i DSS glume zrtve.

kaca

pre 8 godina

Sram ih sve bilo. Pa zar stalno laž, laž i laž. Pa imaju li ti ljudi obraza.

SM

pre 8 godina

Sta ime veze ko je potpisao.Zasto ga ovi ratifikuju.A to sto nam nato treba da cuva Srbe na kosovu.Treba imati zdrav rezon.Ameri su toliko ostavili,kao indijanaca,da bi imali cime da ucenjuju Srbiju.Upamet se Srbi ako imate pameti.

sasa

pre 8 godina

Moze dss da prica sta hoce na papiru jasno pise ko je ucestvovao ..

cicamica

pre 8 godina

Ma sada da im postavite pitanje da li su ikada bili na vlasti i to će da slažu! Vrlo bitnu stvar zaboravljaju : ovaj narod nije glup, video je da može biti bolje i da ako si na vlasti ne znači da moraš da kradeš i varaš!!!

Marica

pre 8 godina

Lako je praviti se sad naivan i izvlačiti se na političku hajku... izdali ste nas 2005-te godine.

miko

pre 8 godina

Sanda ce sada u misiju rupicu poput zutog Balse.

Ratko

pre 8 godina

za sve je kriv Kostunica, nije se dzabe povukao iz politike!

Filip

pre 8 godina

DSS je dosta toga "uradila" za Srbiju, a da mi toga nismo ni svesni.

mala

pre 8 godina

Dss nije zrtva vec glavni organizator i potpisnik svih sporazuma sa natoom u kojima se nato snagama dalo mnogo vise slobode nego sto je trebalo !

Maja

pre 8 godina

Pa ja ne mogu da razumem kako neko moze da svale krivicu za stetu koju su naneli

Dragan

pre 8 godina

Sporazum koji je potpisao Nikolić stavlja Srbiju u mnogo povoljniji položaj od sporazuma koji je potpisao DSS.

tamara

pre 8 godina

Kakvi su to lažovi! Profesionalni! Još misle da će neko poverovati da su stvarno patriote...

Mili

pre 8 godina

Nece oni da priznaju da su jos tad to uradili, kukavice obicne.

mileta

pre 8 godina

Dok su bili na vlasti krili su ovaj dokument od naroda, a sad su toboze sami protiv toga sto su potpisali.

DEJANTOMA87

pre 8 godina

Ma to je jasno kao dan, nemaju potrebe da se sada vade!

Dragana

pre 8 godina

Strasno sta su ucinili a jos gore kako sada ortodoksno lazu.

uros

pre 8 godina

Mi pocinjemo da saradjuemo sa njima sto je i normalno da vojske saradjuju ....

Cic

pre 8 godina

Demokrate su nasle nekog da prozivaju, a ovde imamo crno na belo da su oni potpisali mnogo gore sporazume!

Vanja

pre 8 godina

Napad je uvek najbolja odbrana...zasto bi oni preuzeli odgovornost, ako mogu glasno da napadnu i skrenu pažnju sa sebe.

ujm

pre 8 godina

Demokratska stranka ce sada da demantuje samu sebe,jer lažima nikad kraja sa Pajtićem i ostalim lažnim patriotama DSS-a,Dveri

Maja

pre 8 godina

Članovi DSS sada izigravaju velike patriote, a jasno je da su oni postali ovaj sporazum. Licemerno.

sony1234

pre 8 godina

Ovo je sasvim dovoljan dokaz da se preispitaju odluke DS-a

Danilo

pre 8 godina

Ja shvatam da su izbori na vratima, ali molim gospodu iz dss ili nekadasnji celokupan dos, da idu ozbiljno u kampanju, da ponude nesto gradjanima-osim lazi, obmana, izmisljenih afera...

Milijana

pre 8 godina

Naravno potpisivale su sve demokrate, i sada napadaju aktuelnu vlast, bez ikakvih argumenata jer neke stvari nisu pocele pre dve godine vec mnogo pre. Zato budimo realni, ovo su dokumenata predhodnih vlasti.

Petar57

pre 8 godina

Pa mi,stariji,se dobro sećamo tog dokumenta ,a sadašnji DSS bi da prebaci krivicu na Vučića,koji je dosta toga ispravio u korist Sebije !

gaga

pre 8 godina

A moralno i ispravno je sve ono za šta se ne zna, ko zna sta je jos potpisano u vreme DS i DSS-a a zasta ce tek da saznamo kad ,,đavo dođe po svoje,,

Zlatko

pre 8 godina

Neverovatno je da baš oni u vreme čije vlasti je potpisan sporazum sa NATO, najžešće kiritikuju vladu koja je čak i popravila neke tačke sporazuma i uz to se još ljute kad im se dokaže da su baš oni otpočeli saradnju sa NATO.

Suburban

pre 8 godina

Hehe Kostunicini partijski drugovi mislili da ne postoji internet i da su ljudi kratkog pamcenja. Secam se halabuke koja se tada digla, ali su je brzo ugusili, ali to su oni podrzali, a sada se busaju. LicmUri.

Cvele

pre 8 godina

Ko zna sta se jos desavalo u poslednjih 20 godina. Ove demokrate su nam samo stetu nanele. Nas najveci problem je taj sto su ovu zemlju predhodnici prezaduzili.

Mika

pre 8 godina

Eto jos jedan dokaz zasto treba da ih se otarasimo!

sandra

pre 8 godina

Sad DSS govori kako su zrtve, a ne vide da su sami bili za sporazum sa NATO sto ovaj dokument i pokazuje.

goca

pre 8 godina

I sada taj isti Ds pametuje i trazi greske sadasnjoj vlasti...

valeri

pre 8 godina

Ko zna sta ima jos da se pronadje, ne bi smo dosli do ovde da su radili kako treba!

Olga

pre 8 godina

Zuti uhvaceni ste u lazima..sta kazete sad na ovo?

sanja

pre 8 godina

I sada ti isti ljudi nadju da optuzuju sadasnju vlast i nama vredjaju inteligenciju.

Luka

pre 8 godina

Najvece galamdzije su to uradile pre 10 godina!

Zeka

pre 8 godina

Istina kad tad izađe na videlo, baš kao sada!

roks

pre 8 godina

Pa to se zna jos od ranije, a sad se pretvaraju kao da nikako nisu saradjivali. Svakako su morali, onda nek bar kazu istinu.

dale

pre 8 godina

Sve se vidi crno na belo....Mislim da ce ih ovo definitivno ucutkati!

Nenad

pre 8 godina

Evo sve crno na belo,pa vi se slobodno okupljajte i glumite ludilo

Đole

pre 8 godina

DSS umislio da su svi neobavešteni kao oni. Dokazi sve govore.

Ivana

pre 8 godina

Lepo nema sta, a sad isti ti sole pamet sta je za narod dobro. Pa nikada vise ti ljudi ni cenzus nece preci.

Sone2

pre 8 godina

Da to su odavno potpisali, cutali i vesto skrivali istinu od naroda! Dole DS!

mitar

pre 8 godina

Zato ovi iz DSS sada toliko i galame,da bi skinuli ljagu sa sebe i bacili je na one koji se iskreno bore za suverenost zemlje i bezbednost njenih gradjana.

Aleksa

pre 8 godina

Nista me vise ne cudi od tih koji vicu i halabucu na aktuelnu vlast, a u proslosti su ponizili Srbiju.

gaga

pre 8 godina

Dokazi su čudo, a za sve premijer ima dokaze, sada je narodu sve jasno.

TVRDJAVA NBS

pre 8 godina

Cekam nestrpljivo epilog ovih dokazanih radnji Dssa. Da li sad stvarno neko iz tog DSS a ima obrza da izadje pred javnost i ovo sto imamo u ruci corpus de likti demantuju?!

Mitra

pre 8 godina

Tražite za svaku reč dokaz, evo dokaza i šta sad? Sad je objašnjenje da se to desilo u neka pradavna vremena, gde se vrhovno veće staraca s mukom priseća, ako se i seti, ko, kad i zašto je šta potpisao. Ali se zna, to je sve bilo za dobro Srbije! A Srbija se sada čupa i vadi, iz tog mraka u koga ste nas bacili. I koje odgovoran za to? Verovatno se i toga ne sećate, jer se desilo u pradavna vremena! Moraćete i vi da date odgovore, kad tad.

VEKI

pre 8 godina

Ja nisam nešto primetila da je predhodnih godina NATO uživao privelegije tog sporazuma i da ga je primenjivao, pa da li je sporazum bio samo mrtvo slovo na papiru koje se sada aktiviralo kod SNS-a

obilic

pre 8 godina

Postavlja se pitanje zasto se tada cutalo?Oni si to skrivali od naroda,ovaj sporazum je posledica 20005 godine.

Mladja

pre 8 godina

Ovo su evidentni dokazi, tu nema dalje diskusije. DSS je započeo nešto pre 10 godina. Trenutni sporazum je daleko povoljniji.

maradona83

pre 8 godina

Oni su otpoceli pregovore i potpisali prve anekse a sad napadaju i sire lazi kako je ova vlast potpisala sporazum.To su jeftini trikovi koji ne prolaze a nadam se da ce tako i proci na izborima demokrate

kosarkas1313

pre 8 godina

Oni se sada prave blesavi,i svaljuju na drugog,pa narod ima oci vidimo sta ste potpisali ne mozete pobeci od toga!

Mladen

pre 8 godina

Sporazumom su mnogo manja ovlašćenja data za pravo nego što je to DSS učinio 2006. godine.Licemerno je što pokušavaju da vlasti pripišu grešku, a zalaganja premijera se ogledaju u želji za doborobit građana.

Tamara

pre 8 godina

DSS kopira metode laži kojim se DS služi.Ne zna se koja od te dve politike je pogubnija za Srbiju

KIKI kiki kiki

pre 8 godina

Gde je bio suverenitet Srbije 2oo6.g. kada su DSS, DS, LDP potpisali sporazum i dali prava NATO I SAD vojsci da rade šta hoće po Srbiji bez prava na kontrolu i bilo kakve naknade i prakično bili iznad svih zakona Srbije?

Djomla

pre 8 godina

Pojedinci se dobro sećaju sporazuma iz 2006. godine. Trenutni sporazum daleko manje daje za pravo i nastoji da se otklone greške koje su te godine provučene.

Klomat

pre 8 godina

Sramota. Demokrate su najveci izdajnici ove zemlje.

DEJAN

pre 8 godina

Vojislav Kostunica je osetio da Boris Tadic zeli da bude mirodjija u svakoj corbi i ovlastio BorisaTadica da potpise u ime vlade.

Nene

pre 8 godina

Ne razumem zašto DSS sada napada vlast zbog ugovora sa NATO, koji prvi put štiti interese države Srbije?!

Keka

pre 8 godina

DSS je postao smešan. Kako sad narod da im veruje, kada su ovakvo nešto skrivali.

mara

pre 8 godina

Ovo je stvarno smešno,šta rade članovi opozicionih stranaka.

maksim

pre 8 godina

I pozicija i opozicijja su isti jer su svi glasali za taj sporazum pa ne trebaju jedni druge da krive.Samo je jedan poslanik koliko sam cuo bio protiv ili uzdrzan.Vi se ne morate toliko upinjati da jedne branite a druge okrivljujete ako se nazivate nezavisnim.

Savo

pre 8 godina

Evo ovim neobavestenim iz DSS-a da vide sta su potpisali.

leptirica

pre 8 godina

I ono malo postovanja koje je postojalo prema Kostunici sada se gubi.DSS ne zasluzuje vise da bude na politickoj sceni.

gana

pre 8 godina

Ne razumem zasto opozicija polemise sada o ovom sporazumu, kada su oni sami potpisali sporazum za vreme svojih mandata.

Minja

pre 8 godina

Zasto se bune oni koji su potpisali isti? Jesu zaboravili sta su uradili?

parsons

pre 8 godina

Dobro mi i postojimo sta su nam ovi pre radili, premijer ovu zemlju vodi na pravi put

Solaris

pre 8 godina

DSS sada izigrava patriote, a oni su ti koji su potpisali sa Amerikancima sporazum koji im se daje diplomatski imunitet u Srbiji. Sadasnji sporazum je povoljniji za nasu zemlju.

Mica

pre 8 godina

Zaboravljanje sopstvenih mana radja drskost (vazi za DSS).

marcus

pre 8 godina

Oni zapoceli nase propadanje, zuti nastavili...jos dobro postojimo.

wwwww

pre 8 godina

Smesni su ako su mislili da se nece saznati kad-tad, strasno.

krca

pre 8 godina

Licemernost opozicije nema kraja.O cemu su mislili,zar se nisu nadali da ce istina izaci na videlo?

Asja

pre 8 godina

eto, transparentno, molim lepo crno na belo... DS i njeni doprinosi...

Mikan

pre 8 godina

DSS je još jednom svojim lažima pao u očima građana.

Brzi

pre 8 godina

I taj isti DSS sada zna prica nesto o sadasnjoj vlasti. Pa treba da se pokriju usima i da cute.

NINA

pre 8 godina

Napad je najbolja odbrana, to je njihova parola.

lokica

pre 8 godina

Mislili su da će ova laž proći, ali dokumenta pokazuju šta su i ko su potpisali, prema tome ova njihova zamajavanja i prodaja magle nisu uspela da nađu uporište u građanima Srbije, drugim rečima maske su pale.

djordje 04

pre 8 godina

Vucic pokusava da spase Srbiju,nije lako balansirati izmedju istoka i zapada

rassa

pre 8 godina

Ja ne znam posle ovog dokumenta sta nije jasno DSS-u i pojedinim bundzijama?

TVRDJAVA NBS

pre 8 godina

maske su pale pre vremena je internet je cudo, dokumenta su na stolu, znaci svima je jasno da su DSS ovci lažne patriote.

Grobar

pre 8 godina

Moguce, ali otkud oni da znaju sta su oni sami radili, oni se u svoj posao nisu mesali.

NenadMi82

pre 8 godina

DSS nema razloga da se protivi sporazumu jer je prvi sporazum sa NATO paktom potpisala vlada Vojislava Koštunice, kada je dotični bio premijer. Srbija mora za svoje dobro da sarađuje sa NATO-om, ali to ne znaci da smo zaboravili svo zlo koje su nam naneli kada su nas bombardovali.

Bane

pre 8 godina

Izdajnici bre! Koji i pored svega toga pricaju da to nije tako. Oni su u fazonu "Jel vi verujete nama ili svojim ocima".

Maša

pre 8 godina

Smatram da sadašnja vlast ne obmanjuje javnost , nasuprot prethodnoj.

Branka

pre 8 godina

Sporazum se ne primenjuje automatski....a također, uveden je reciprocitet za pripadnike vojske Republike Srbije...Što znači, unapređen je onaj Sporazum od ranije. Prvi put su zaštićeni interesi Srbije. Prethodni Sporazum je bio bezuslovan..

Marinko

pre 8 godina

Da, sad je to strogo poverljivi, tj. da ne vidi narod šta su oni radili za vreme njihove bajne vladavine...

kole

pre 8 godina

E moji ljudi pa iz ovoga se vidi ko je Američki plaćenik. Koako ćemo se izvući iz ovoga sam bog zna, ako Vučić uspe nešto da uradi svaka mu čast.

Plavi

pre 8 godina

Izgleda da je tačna ona narodna "na vuka povika a lisica nosi meso".Ispada da je Drašković najpošteniji u celoj priči jer on jedini veruje u ispravnost onoga što je potpisao i ne poriče da je to učinio. Ovi De Es Esovci su najobičniji licemeri!

Nada

pre 8 godina

Njihova dela govore više od reći. Šta imaju da dodaju na ovo?

Gogi

pre 8 godina

Ko zna sta se jos sve desavalo u ovoj zemlji, i sa kime su sve ovi nasi foteljasi saradjivali. Demokrate su samo stetu nanele.

Zvonko

pre 8 godina

Sandra Rašković je ogorčena na Vladu i Predsednika Republike ne što je donet i proglašen zakon o sporazumu sa Nato, koji je potpisao Boris Tadić po ovlašćenju Vojislava Koštunice i DSS-a, već što su smanjena ovlašćenja i ugovorene privilegije za Nato.

Kića

pre 8 godina

I šta sad...zar ovo nisu dokazi,verodostojni i istiniti....ko je doveo NATO u Srbiju?

Vjekoslav

pre 8 godina

Dvostruki arsini. Ono sto su oni potpisali sad im nevalja. Politikanstvo. Srbija u nato bi imala pravo glasa. Ali to ne vide zvizdaci

Ranko

pre 8 godina

Najlakse je napadati druge, svima je jasno da DSS nema sta drugo na prica nego da napada!

Nemanja

pre 8 godina

Umesto da budu srećni što se novim ugovorom ispravljaju propusti starog, oni se bune i ako znaju da su krivi. Pokrijte se i ćutite.

Bilja

pre 8 godina

Ja to pricam vec danima, secam se toga iz davnih dana.

sveta

pre 8 godina

A u čije ime je tada Drašković potpisao, u svoje i u ime SPO ili u ime Koštuničiine vlade??? Ili su dss-ovci još uvek neobavešteni ili su malo više bezobrazni!!?

Jovika

pre 8 godina

Sve tu ima crno na belo napisano i potpisano,a Kostunica i dalje neobavesten!

Nina

pre 8 godina

Ima li Sanda nesto da doda na ovaj tekst i argumente?

Bogdan

pre 8 godina

E moj Kostunice... a ovamo rodoljub i patriota.

deki

pre 8 godina

Jedina razlika je sto je sada jovno receno da ce to da se uradi, a ne kao pre deceniju da je to naj strozije cuvana tajna. DSS-ovci posle steskog udara doziveli amneziju, a Vuk je oduvek bio VELIKI "patriota".

Manja

pre 8 godina

Ovo sada negiraju iz čiste ljubomore, jer su oni započeli, a naš premijer je to završio u korist naše zemlje, ovo im je pravi čas da uče na svojim greškama

surda

pre 8 godina

I sada ce neko SnS da optuzuje,sto su ovi potpisali pre 10 godina?

tina

pre 8 godina

2005.je postignut dogovor a dok je 2006 Tadić to potpisao.

Zvezdica

pre 8 godina

Koštunicini podanici odjednom nisu oabvešteni.

Kole

pre 8 godina

Sanda Raskovic je kukavicije jaje podmetnuto glasacima koji sebe smatraju patriotama. Ona bi opet sutra za neku malu funkciju prodala glasove zutima.

koja

pre 8 godina

DSS i DS su potpisali sporazum sa NATO,upropastili su drzavu i sad svu krivicu svaljuju na premijera.

Sasa

pre 8 godina

I koja je razlika izmedju ovog i onog dokumenta,dali ste vi normalni

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija