• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.com/informer.rs

13.03.2016

19:27

(VIDEO) TOMISLAV NIKOLIĆ: Rusi su u Siriji sprečili džihadiste da naprave lažnu državu sličnu Kosovu!

Politika

(VIDEO) TOMISLAV NIKOLIĆ: Rusi su u Siriji sprečili džihadiste da naprave lažnu državu sličnu Kosovu!

Podeli vest

Intervencija Rusije u Siriji protiv Islamske države direktno je zaustavila formiranje države na način koji je ranije primenjen na Kosovu, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić

- Ako Islamska država zaživi u Siriji i uspostavi se kao država, postavlja se pitanje da li će neko iskoristiti primer Kosova da je prizna - rekao je on u intervjuu za RT.

On je zapitao ako su SAD intervenisale u Iraku, Libiji i Siriji sa dobrim namerama, zašto se sugeriše da Rusija ima loše namere.

- Naročito otkad je jasno da ruska intervencija u Siriji protiv Islamske države direktno zaustavila formiranje države na način koji je ranije upotrebljen na Kosovu - rekao je Nikolić.

On je rekao da Srbija "hvala Bogu, ima prijatelje i zaštitnike u Savetu bezbednosti UN, naročito Rusiju koja nikad neće dozvoliti da to biti formalizovano u UN".

Nikolić je naglasio da Srbija želi dobre odnose sa Rusijom i sa Zapadom, ali je isključio mogućnost da se ikada pridruži NATO.

PUTIN PORUČIO: Ostajemo u Siriji dok ne uništimo Islamsku državu!

- Srbija nikad neće postati članica NATO. Tu je odluku doneo narod Srbije, i nijedna vlada je ne može poništiti - istakao je on.

On je takođe rekao da iako Beograd želi da se pridruži EU, ako pristupanje znači da će "nas neko naterati da priznamo nezavisnost Kosova i odustanemo od saradnje sa Rusijom, onda radije nećemo ući u EU".

Nikolić je primetio i da je EU sklona tome da "nameće svoju volju državama članicama".

Sada kada se Srbiji nudi šansa da se pridruži tom bloku i saglasi se sa zajedničkom spoljnom politikom, "ako to znači da ćemo morati da se protivimo Rusiji, onda zašto bismo to želeli?", upitao je predsednik Srbije.

STRANICA KOJA NEDOSTAJE! Nikolić: Blizu dogovor sa Putinom o Miroslavljevom jevanđelju!

- Nešto ozbiljno se dešava, i ako Evropa ne razvije ozbiljan odgovor, suočiće se sa najvećom krizom čije će posledice biti bez presedana - rekao je Nikolić.

Ako se zatvore granice i ruta bude blokirana pa izbeglice ne mogu da prođu kroz Srbiju, onda će nastati problem zato što će doći do njihove akumulacije u zemlji, upozorio je on.

- Srbija ispunjava svoje obaveze, ali Evropa je na potezu. Srbija je samo deo slagalice - rekao je Nikolić i istakao da Srbija može da smesti maksimalno 6.000 izbeglica.

NIKOLIĆ: Srbija mora da ostane vojno neutralna!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RT

pre 8 godina

ЕУ постаје прошлост чим Меркелова оде, без КиМ губимо идентитет, а без Русије заштиту и будућност.

mauzer

pre 8 godina

Tomo moj i nas predsednice gledaj nasa posla da bude nama bolje.Neboloze praji zutim samo da nam to donosi korist.I Tarabice i sve proroke samo da ne stanemo pod jednu sljivu Tomo predsednice zemlje nazalost krnje.Valja nama ziveti sa tim ali boli predsednice Tome zato Kosovo mora biti gde mu je mesto i to je vas zadatak be 1.Zabole me levi guz za sirijice isile turke itd.

Ali Šele

pre 8 godina

To razmišljanje je ok ali će mo u bliskoj budučnosti biti okruženi članicama EU i najvjerovatnije članicama NATO-a, a ta nam izolacija ne treba

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija