• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba

23.03.2016

19:26

BILBORDI NA ULAZU U SARAJEVO: Šešelj i Karadžić - srpski junaci!

Politika

BILBORDI NA ULAZU U SARAJEVO: Šešelj i Karadžić - srpski junaci!

Podeli vest

Pred istorijsku presudu Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu na ulazu u Istočno Sarajevo SRS je izlepila bilborde podrške Karadžiću i Vojislavu Šešelju

Na bilbordima uz fotografije Karadžića i Šešelja stoji i veliki natpis „srpski junaci“, navodi portal "Klix".

Takođe, na bilbordu se vidi i veliki dvoglavi orao, a na vrhu piše – „Srpska radikalna stranka, Opštinski odbor Istočno Novo Sarajevo“.

Presuda Karadžiću očekuje se sutra oko 14 sati, a bivši predsednik Republike Srpske tereti se za genocid u Srebrenici i zločine počinjene u još sedam opština u BiH. 

Tužilaštvo traži doživotni zatvor, a Karadžić oslobađanje. U intervjuu za bosanski BIRN ponavlja da nema dokaza za optužbe protiv njega. 

Posle osam godina u pritvoru Haškog suda, na dan pre presude, Radovan Karadžić je zaključio da nema tog razumnog suda koji bi ga osudio, uz opasku da je njegova stalna borba za mir uzoran trud vredan poštovanja. 

- Što se Srebrenice tiče, ono što se desilo u stvarnosti je dovoljno loše, pa nam nikakvo uveličavanje ne pomaže da dođemo do razumevanja i mira među nama. Nepotrebno ubistvo jednog jedinog čoveka je užasavajuće, a kamoli ubistvo sigurno najmanje nekoliko stotina ljudi, što je, na primer, neupitni broj žrtava s povezima.

Oni koji su to uradili pre svega su neprijatelji Srba, a zatim neprijatelji tih porodica, a onda i muslimanske zajednice - rekao je Karadžić.

PROČITAJTE JOŠ:

RADOVAN KARADŽIĆ UOČI PRESUDE: Ako Haški sud ima bar malo razuma, sutra neću biti osuđen!

SARAJEVO SPREMA HAOS?! Presuda Karadžiću biće okidač za napad na RS!

SVE O KARADŽIĆU! Haški tribunal objavio 1.600 snimaka javnih pretresa i 20.000 dokaza!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zeus

pre 8 godina

branili su mir i slobodu u Sarajevu pa i celoj Jugoslaviji za sve gradjane i naravno srpski narod , i jesu junaci .

KING

pre 8 godina

I jesu junaci i to svi znaju.Zna i kurta i murta, znaju i te sudije,ali se u ovom slucaju neslusaju ni sudije ni narod, vec bivsa velika sila Amerika.

usaf

pre 8 godina

Nadam se da ce i jedan i drugi dobiti dozivotnu robiju.

Chetnik

pre 8 godina

Ja se nadam da ce se Republika Srpska u skorije vreme pripojiti Srbiji i Srbija ce biti u jednu ruku jedinstvena.Polako jedno po jedno posle ide Crna Gora tu je i Kosovo i konacno Krajinu da vratimo! Pozdrav iz Beograda

ljubisa

pre 8 godina

Zar ne vidiš da se svijet digao protiv takvih kao ti...

Miso

pre 8 godina

Kakav god ishod sudjenja bude,a obzirom da se radi o Haskom sudu ne moze biti nista dobro,Karadzic ostaje srpski heroj,covek koji je stao na celo srpskog naroda u BiH kad je bilo najteze.Da ima pravde covek bi sutra trebao da se vrati svojoj kuci,ali nazalost uz sve nase zelje,svi znamo da se to nece desiti,ali treba uloziti sve napore,i sve moguce zalbe da se pomogne coveku.Jako tesko je prihvatiti cinjenicu da neko poput Gotovine,Tacija,Haradinaja,i ostalih zlocinaca uziva na slobodi,dok neko ko nije metka opalio treba da trune u zatvoru.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija