• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2016

14:05

ÐURIĆ: Na KiM večito otvorena sezona lova na Srbe!

Politika

ÐURIĆ: Na KiM večito otvorena sezona lova na Srbe!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je da je današnji napad na ekipu TV Most u Obiliću bio napad na Srbe i slobodu govora, izrazivši očekivanje da će taj događaj osuditi albanska novinarska udruženja, pokrajinske institucije i međunarodna zajednica

- Neophodno je da ta osuda dođe kako od pokrajinskih institucija tako i od novinarskih albanskih udruženja, kao i od predstavnika međunarodne zajednice koja ne sme novim pohvalama i novim otvaranjem vrata Prištini međunarodnim organizacijama da nagrađuje društvenu klimu u kojoj je večito otvorena sezona lova na Srbe - rekao je Ðurić novinarima u Beogradu.

Ðurić je objasnio da je televizijska ekipa za dlaku izbegla linč zbog toga što je boravila u vozilu sa beogradskim registarskim tablicama i govorila srpski jezik. Dodao je da je u trenutku napada ekipa radila prilog o dodeli humanitarne pomoći srpskoj školi Branko Radičević u Obiliću, koji je inače etnički očišćen od Srba.

- To je zasmetalo grupici ekstremista koji su ih napali. Jedan od njih je čak kameramana TV Most napao lopatom. To se sve dešavalo na samo 50 metara od lokalne policijske stanice - rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, brutalni napad predstavlja kontinuitet klime koja se stvara u južnoj pokrajini u kojoj se redovno i aktivno pothranjuje od strane najviših političkih predstavnika kosovskih albanaca i koja nikada ne biva kažnjena već ignorisana i gurana pod tepih, ali i nagrađivana.

Ðurić će, kako je rekao, o najnovijem napadu na Srbe na KIM obavestiti tim visoke predstavnice EU Federike Mogerini koji danas u Beogradu boravi u okviru dijaloga Beograda i Prištine na ekspertskom nivou.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
black rain

pre 7 godina

Molim gospodina Djurića da na otkucano obaveštenje koje će proslediti svim relavantnim faktorima mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, obavezno udari pečat!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija