• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2016

13:10

RADIKALI ODUŠEVLJENI SARADNJOM SA ŽUTIMA: Koalicija sa DS u Starom gradu je najpametniji potez!

Politika

RADIKALI ODUŠEVLJENI SARADNJOM SA ŽUTIMA: Koalicija sa DS u Starom gradu je najpametniji potez!

Podeli vest

Srpska radikalna stranka je pravljenjem koalicije sa DS u Starom gradu napravila najbolji potez, izjavio je danas predsednik beogradskog odbora radikala Miljan Damjanović

Damjanović je potvrdio u izjavi za Tanjug da su u toj koaliciji, pored DS i SRS, još i SPS, Dveri-DSS i SDS-LDP, navodeći da će u opoziciji biti SNS i Dosta je bilo.

- Lokalna samouprava nema nikakve veze sa ideologijom na republičkom nivou - tvrdi Damjanović.

Njemu, kaže, nije jasno zašto je koalicija na Starom gradu izazvala šok "kod određenih ljudi", a nije šok to što, kako kaže, lider SNS Aleksandar Vučić danas pregovara sa Čedomirom Jovanovićem.

On podseća da je još tokom predizborne kampanje, kao predsednik okružnog odobra SRS, dao izjavu u vezi sa postizbornim koalicijama na gradu:

- Rekli smo tada da ćemo posle izbora, naši odbori i odbornici, odlučivati o onom što je najbolje za opštinu i građane u Beogradu, u svih 17 opština - naveo je Damjanović.

Pošto, kako navodi, "lokalna samouprava nema veze sa ideologijom na republičkom nivou", SRS nije pravila nikakvu vlast sa DS i drugim strankama u vlasi na Starom gradu na republičkom nivou.

- Ali, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je imao sastanak, valjda, sa svim predstavnicima stranaka i naši gradski odbornici kada su došli rekli su nam da se poklapa taj deo šta možemo zajednički da uradimo za ljude sa Starog grada i mi smo im dali zeleno svetlo i ne vidim nikakvu pompu u vezi sa tim - naveo je Damjanović.

- Mi smo izabrani u Starom gradu i juče je izabran jedan član opštinskog veća iz SRS. To je predsednik opštinskog odbora Ljubiša Kukolj - rekao je Damjanović.

On ponavlja da mu nije jasno zašto je koalicija SRS sa DS "glavna vest".

- Pa, pogledajte sve prethodne koalicije u prethodnom mandatu. Nije bio šok za javnost kada su u Rakovici na vlasti bili DS i SNS. Sa druge strane mi smo u Vojvodini u nekoliko opština bili i sa LDP-om i sa drugim strankama, tako da ovo nije nikakva novina - istakao je Damjanović.

On je dodao da odbori SRS imaju odrešene ruke po pitanju koalicija u dogovoru sa Gradskim odborom, kao i da je SRS napravila najpametnji i najbolji potez kad je reč o Starom gradu.

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Radikalsko-žuta koalicija u Starom gradu je protivprirodni politički blud!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milica

pre 7 godina

Pajtić ubio demoratiju, kratkog je to daha..ko će koga da proguta

cica draza

pre 7 godina

do sada sam imao tu i tamo neko pozitivno misljenje o srs,ali sade ne vise . kako mogu sa zutom bandom u koaliciju ???

Stevan

pre 7 godina

Da, ali gospoda iz DS ne kazu tako. Oni kazu da nisu napravili koaliciju sa SRS vec sa odbornicima pojedinacno. Oni se vase stranke stide i gade, ali posto im trebate pravice se kao da ne znaju ciji su vasi odbornici. A ako se to vama dopada onda nista.

Dobi

pre 7 godina

Ovakva papazjanija od koalicija bice opravdana ako gospoda politicari zanemare svoje subjektivne ideologije i prestanu da misle da se od politike trebaju bogatiti,pa da porade svi zajedno na opstim interesima naroda ove, vec pokradene drzave i vrate dostojanstvo i sebi i narodu.U protivnom bice to pravi cirkus, ako nisu dovoljno pametni(a nisu bili do sad),da Srbiji daju pravac koji bi bio najbolji za nju i narod.Sve drugo bice sou program za siroke mase,bas kao i svi drugi rijaliti kojim je Srbija vec preplavljena.\n

VIDA

pre 7 godina

Da je Njegos ziv rado bih ga pitala kome je posvetio onu njegovu poslovicu.U ovoj nasoj politici sve udavaca do udavace"Cud je zenska smijesna rabota stotinu ce vjera promjeniti da dobije sto joj srcu drago" FOTELJA!! Dali je Njegos mislio zene kao zenski pol ili nesto drugo????

pedja zem

pre 7 godina

E Četnici nisko ste pali,prevari vas vaš vođa koji sarađuje sa cio-m,i amerima,slopio je tajni pakt sa đavplom

Pandur

pre 7 godina

Pa neka mi neko kaze da se oni bore za Srbiju i njene Gradjane. Bitnija im je vlast.

djeno

pre 7 godina

vlast je vlast e moj seselju namerno malo slovo jer si samo grdosija i nista vise a najmanje covek

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija