• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2016

08:27

AUTORSKI TEKST ALEKSANDRA ČEPURINA: Vojničići konfrontacije su još u stroju, HOĆE DA NAUDE RUSIJI I SRBIJI!

Politika

AUTORSKI TEKST ALEKSANDRA ČEPURINA: Vojničići konfrontacije su još u stroju, HOĆE DA NAUDE RUSIJI I SRBIJI!

Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da je danas Srbija pouzdani partner Rusije i da zvanična Moskva visoko ceni iskreno raspoloženje srpskog rukovodstva za dalje unapređenje saradnje sa Rusijom



- To je nedavno još jednom potvrdio susret Vladimira Putina i Aleksandra Vučića u Moskvi - rekao je Čepurin.

On je dodao da treba istaći i značajni konstruktivni doprinos srpske diplomatije koja se protivi donošenju antiruskih odluka, zagovara smanjenje napetosti u Evropi i teži proširenju spoljnopolitičkih horizonata zemlje.

- Novi impuls našoj saradnji bez sumnje će dati poseta Dimitrija Medvedeva Srbiji, koja je planirana za jesen. Naš potencijal je veliki i može da bude realizovan u zajedničkim projektima, čiji je cilj povećanje blagostanja naših građana.

Čepurin je u autorskom tekstu za "Novosti" povodom ruskog nacionalnog praznika Dana Rusije istakao da Rusija čvrsto podržava mir i stabilnost na Balkanu.

- Uzimajući u obzir krhkost stanja regiona, pokušaji nametanja ovde svojih šablona, kao i ubacivanje preko pseudodemokratskih struktura onih ideja koje šire nesuglasice i slabe vlast, kako bi bila poslušna i nesuverena, nisu samo protivpravni, nego i vrlo opasni - ističe Čepurin.
 

Tanjug

Ruski ambasador podseća da su se već videli rezultati takve politike u Jugoslaviji devedesetih godina, u severnoj Africi, na Bliskom i Srednjem istoku, u Ukrajini.

- Međutim, vojničići konfrontacije su još uvek u stroju i vidimo ih ovde kako teže da nanesu štetu i Rusiji i Srbiji. U zadnje vreme, oni sve češće vire iz rovova, ponašajući se bahato kao da su gazde - dodao je on.

Kako je istakao, Rusija se dosledno zalaže za teritorijalni integritet Srbije, striktno poštovanje rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Čepurin, takođe, smatra da se ne sme dopustiti devalvacija Misije UN na Kosovu i Metohiji.

- Važno je da Priština neizostavno ispunjava postignute dogovore o ZSO. Apsolutno su nelegitimni pokušaji Kosova da uz pomoć spoljnih pokrovitelja insistira na učlanjenju u međunarodne organizacije - naglasio je on.

Ambasador RF je istakao i značaj nedavne odluke šefova država članica Evroazijske ekonomske unije o stvaranju slobodne zone trgovine sa Srbijom.

 

Tanjug

- Mi ćemo svim merama doprineti najskorijem potpisivanju dokumenata - dodao je Čepurin.

Prema njegovom mišljenju, ne treba staviti tačku i na perspektivan projekat izgradnje gasovoda preko Crnog mora u južnu Evropu.

- Objektivna potreba je ovde očigledna. Treba insistitati na adekvatnom pristupu Evropske komsije - dodao je on.

Govoreći o ruskom doprinosu završetku oslikavanja Hrama Svetog Save, Čepurin je najavio da će uz pomoć "Gasprom nafte" u najkraćem roku biti urađeno pokrivanje mozaikom više od 4.000 metara kvadratnih unutrašnje površine kupole Hrama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drago

pre 7 godina

Te prodane duše bi trebalo zatvoriti i to doživotno. Takvi kao što su Pajtić, Jovanović i ostali lešinari koji dobijaju pare od Amerike. da prave nerede treba odmah u zatvor neka kopaju u rudniku pa da se malo ohlade.

DEDA STAVRA

pre 7 godina

Vasa Ekselencijo,gospodine Ambasadore BRATE UHRISTU RODU SRPSKOM,hvala na plemenitim recima i bratskoj brizi za ovaj mali pravoslavni narod,nadamo se da ce nasa vlast shvatiti da nam nema nikog preceg nego bratske Rusije i da ce se potruditi da ispuni volju naroda Srpskog da sa Rusijom sto bolje i tesnje saradjuje na svakom planu a posebno na planu odbrane zemlje jer ovo vreme nesluti meed i mleko no samo gore i teze.Nadamo se da ce Rusija dobiti sv one privilegije sto dobi fasisticki nato..Da cemo mi Srbi radije gledati da kroz nju prolaze Ruski soldati i oprema jer smo ih uveek rado videli jer su nam jedino slobodu donosili.ZIVELA RUSIJA I SRBIJA.

Milos

pre 7 godina

To!!! Ваше Превосходительство. Pravo u metu!

Izbori 2024

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija