• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

16.06.2016

22:07

BISLIMI PODNEO OSTAVKU: Direktor Demokratske stranke odlazi posle svađe s Ješićem?!

Politika

BISLIMI PODNEO OSTAVKU: Direktor Demokratske stranke odlazi posle svađe s Ješićem?!

Podeli vest

Direktor Demokratske stranke Amir Bislimi podneo je ostavku na tu funkciju

Nezadovoljan stanjem u stranci, on je odlučio da se povuče. Ovo je sadržaj Bislimijeve pisane ostavke, naslovljene sa "Pismo stranačkim organima", koju prenosimo u celosti:

- Ovim putem Vas obaveštavam da podnosim ostavku na mesto poslovnog direktora Demokratske stranke. Zbog ukazanog poverenja dugujem i obrazloženje ove svoje odluke, pre svih, predsedništvu stranke.

Naime, nešto manje od pola godine, obavljao sam funkciju poslovnog direktora. Izborna kampanja je, pored do sada nezapamćene medijske hajke i blokade, realizovana u nemogućim finansijskim uslovima odnosno sa blokiranim poslovnim računom. Sve su ovo bili otežavajući faktori, ali poverenje predsedništva i članova stranke bilo je više nego dovoljan motiv za mene da prihvatim da i u takvim uslovima obavljam ovu odgovornu i zahtevnu funkciju.

Kampanja 50 odsto uspešnija od prethodne

Preuzete obaveze obavljao sam transparentno i u skladu s preuzetim rokovima. Ljudi koje sam imao prilike da upoznam u stranci, što lično što profesionalno, uveravali su me svojim entuzijazmom i dobrim namerama da nisam pogrešio kada sam odlučio da preuzmem posao. Kampanja je uz sve poteškoće završena sa pedeset posto više učinka nego prethodna, što smatram izvanrednim uspehom tima čiji sam bio deo.

Slagao bih kada bih rekao da nije bilo prepreka i iskušenja koja su me dovodila u dilemu da li mogu uspešno da izvršavam sve preuzete nadležnosti poslovnog direktora, ali sam sve do danas uspeo bezbroj puta da "savladam", i sebe i druge, i da uvek nastavim dalje.

Smatram da trenutno ne postoje uslovi unutar Demokratske stranke da u potpunosti stanem iza svojih postupaka i da ostanem maksimalno odgovoran, pre svega prema trećim licima.

Beta

Ugrožava me odnos Gorana Ješića

Lični kredibilitet koji sam, ne predugo, ali krajnje dosledno i potpuno iskreno gradio ugrožava odnos Gorana Ješića, ne prema meni, već, prema Demokratskoj stranci.

Okolnosti koje su dovele do ovog nesavladivog i štetnog postupka su van moje moći i smatram da je jedino ispravno, a samim tim i moralno, da podnesem ostavku na mesto poslovnog direktora.

Ostajem član Demokratske stranke i više sam nego raspoložen da učestvujem u daljim  stranačkim aktivnostima, posebno ako one uključuju sprečavanje svih oblika netolerantnosti, samoreklamerstva, bahatosti i samovolje.

Neželeći da ovim saopštenjem upirem prst u odgovorne za nastalu situaciju, ostajem na raspolaganju za raspravu na stranačkim organima gde je jedino demokratski, razumno i prikladno da se diskutuje-naveo je Bislimi u svom saopštenju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20